Βοηθήστε το γκαζόν σας να αναρρώσει από το καλοκαιρινό στρες

19
Βοηθήστε το γκαζόν σας να αναρρώσει από το καλοκαιρινό στρες

Νομίζεις ότι έχεις άγχος; Τι γίνεται με το γρασίδι σου; Ο κόσμος περπατάει παντού. Ο ήλιος χτυπά πάνω του. Διψάει, και τα ζιζάνια θέλουν να κυριεύσουν. Ναι, είναι τραχύ εκεί έξω στο γκαζόν. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το γκαζόν σας να αναρρώσει από το άγχος του καλοκαιριού.

Αλλά μπορείτε να κάνετε μερικά εύκολα βήματα για να βοηθήσετε το γκαζόν σας να αντιμετωπίσει τα άγχη του καλοκαιριού, εφαρμόζοντας αυτά τα βήματα! Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό είναι επιπλέον δουλειά. Αλλά αν κάτι αξίζει να έχετε, δεν αξίζει να καταβάλετε επιπλέον δουλειά και προσπάθεια; Προστατεύουμε την οικογένεια, τα χρήματα, το σπίτι και τα αυτοκίνητά μας, αλλά παραμελούμε ένα μέρος της ζωής μας στο οποίο αφιερώνουμε πολύ χρόνο – το γκαζόν μας! Δεν αρκεί μόνο η λίπανση και η θεραπεία των ζιζανίων, πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα υγιές γκαζόν για να ωφελήσουμε καλύτερα τη ζωή μας. Πρέπει να σκεφτούμε το γκαζόν μας ως ένα ζωντανό πράγμα, που είναι ακριβώς αυτό που είναι.

Παράγοντες άγχους για το καλοκαίρι για το γκαζόν σαςΖημιά από τσιντσούλια, ζωύφια και σκουλήκια χλοοτάπητα

Η ζέστη, ο ξηρός καιρός και η κυκλοφορία των ποδιών είναι σημαντικές πιέσεις για τα δροσερά χόρτα εποχής. Άλλα περιλαμβάνουν ζιζάνια και έντομα που βλάπτουν τον χλοοτάπητα, αλλά αυτά τα ζητήματα μπορεί να επιδεινωθούν όταν το γκαζόν σας υποφέρει ήδη. Σκεφτείτε το γκαζόν σας ως άτομο…. αν αντιμετώπιζες όλα αυτά τα θέματα θα αγχωνόμουν κι εσύ!

Διατηρήστε τη λεπίδα του χλοοκοπτικού σας κοφτερή και ψηλή

Οι περισσότεροι τύποι χλοοτάπητα δροσερής εποχής προτιμούν να κουρεύονται ψηλά, επομένως ρυθμίστε τη λεπίδα σας σε μία από τις υψηλότερες ρυθμίσεις στο χλοοκοπτικό σας. Το ψηλότερο, παχύτερο γρασίδι παρέχει σκιά στο έδαφος, το οποίο με τη σειρά του παρέχει ανακούφιση στο ριζικό σύστημα από τη θερμότητα. Επίσης, το γρασίδι αποθηκεύει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του στο φύλλο, επομένως αφήνοντας τις λεπίδες μακρύτερες σημαίνει ότι ο χλοοτάπητας είναι πιο ανθεκτικός στο στρες της ξηρασίας.

ΜΗΧΑΝΗ γκαζονΤο κούρεμα πολύ χαμηλά έχει άλλα αρνητικά αποτελέσματα. Η αύξηση του ηλιακού φωτός που φτάνει στους σπόρους των ζιζανίων, επιτρέποντάς τους να βλαστήσουν είναι ένα παράδειγμα. Ο τραυματισμός στο στέμμα, όπου δημιουργείται νέα ανάπτυξη και αποθηκεύονται θρεπτικά συστατικά είναι μια άλλη παρενέργεια. Τέλος, η μείωση της επιφάνειας της λεπίδας, καθιστώντας την επιφάνεια της λεπίδας ανεπαρκή για την παραγωγή τροφής μέσω της φωτοσύνθεσης, μπορεί να βλάψει τον χλοοτάπητα.

Οι αιχμηρές λεπίδες του χλοοκοπτικού είναι επίσης κρίσιμες. Οι θαμπές λεπίδες του χλοοκοπτικού κόβουν το γρασίδι αντί να το κόβουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο χλοοτάπητας χάνει περισσότερη υγρασία από ό,τι θα χάνει με ένα καθαρό κόψιμο. Επίσης, οι κομμένες μύτες γίνονται καφέ, κάνοντας το γκαζόν να φαίνεται δυσάρεστο.

Εκτός αυτού, αυτός ο τεμαχισμός των λεπίδων του γρασιδιού δημιουργεί μια ευκαιρία για την ασθένεια να εισέλθει στον χλοοτάπητα. Όταν ο χλοοτάπητας κόβεται από μια θαμπή λεπίδα δημιουργείται μια ανοιχτή πληγή που διευκολύνει τη μόλυνση του χλοοτάπητα. Από την άλλη πλευρά, ένα καθαρό κόψιμο θα διατηρήσει ανέπαφο τον χλοοτάπητα και θα προστατεύσει τον εαυτό του από ασθένειες.

Δεν είναι όλοι αυτοί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζετε όταν κουρεύετε σωστά, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ανάγκη να καταβάλετε λίγη επιπλέον δουλειά για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εάν ποτίζετε, κάντε το το πρωί

Το νερό είναι απαραίτητο μέρος ενός χαρούμενου, υγιούς χλοοτάπητα, κάτι που όλοι θέλουμε. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να φροντίζετε να το ποτίζετε σωστά. Το πότισμα το πρωί, μεταξύ 6 π.μ. και 10 π.μ., είναι η πιο αποτελεσματική ώρα για να ποτίσετε το γκαζόν σας. Λιγότερο νερό χάνεται από την εξάτμιση και το γρασίδι σας έχει χρόνο να στεγνώσει πριν νυχτώσει.

Εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε έναν καταιονιστή τη νύχτα, δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για να επικρατήσει η ασθένεια. Γιατί μπορεί να ρωτήσετε; Το νερό μπορεί να κολλήσει στις λεπίδες του γρασιδιού κατά τη διάρκεια της νύχτας και το στάσιμο νερό προάγει τους μύκητες. Ένας βρεγμένος χλοοτάπητας τη νύχτα είναι η τέλεια συνθήκη για την ανάπτυξη μύκητα.

Εάν ποτίζετε πολύ ελαφρά, οι ρίζες του γρασιδιού δεν θα αναπτυχθούν αρκετά βαθιά, με αποτέλεσμα το γρασίδι σας να αντιμετωπίζει προβλήματα όταν πλησιάζει ο ζεστός καιρός. Έτσι, είναι ιδανικό να ποτίζετε το γκαζόν σας περίπου μία ίντσα νερό την εβδομάδα. Για να προσδιορίσετε πόσο χρόνο χρειάζεται να ποτίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άδειο κουτάκι τόνου. Τοποθετήστε το δοχείο στα μισά του δρόμου μεταξύ του ψεκαστήρα και της έκτασης που φτάνει το νερό. Μόλις γεμίσει το κουτί, είναι ασφαλές να προχωρήσετε στο επόμενο τμήμα του γκαζόν και να συνεχίσετε τη διαδικασία. Αυτό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και θα παρέχει στο γκαζόν το νερό που χρειάζεται για να καταπολεμήσει το άγχος του καλοκαιριού.

Προσπαθήστε να μην περπατάτε στο γκαζόν σας

Όταν περπατάτε σε ένα καλά ποτισμένο γκαζόν, οι λεπίδες του γρασιδιού αναπηδούν πίσω και στέκονται όρθιες. Σε ένα στεγνό γρασίδι, το γρασίδι παραμένει χτυπημένο και το ίδιο το γρασίδι μπορεί να καταστραφεί.

Για να σας εκπαιδεύσουμε, ένα πρώιμο σημάδι της ξηρασίας και του καλοκαιρινού άγχους θα ήταν τα ίχνη που παραμένουν στο γρασίδι αφού το περπατήσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές το καλοκαίρι, όταν το άγχος της ξηρασίας κορυφώνεται στην περιοχή μας.

Επίσης, η μεγάλη κυκλοφορία των ποδιών σε βρεγμένο έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε συμπίεση του εδάφους, η οποία εμποδίζει τον αέρα να φτάσει στις ρίζες του χόρτου. Και όντας στην Κεντρική Πενσυλβάνια, έχουμε ένα έδαφος με βάση τον άργιλο που είναι ήδη πολύ συμπαγές.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που ο αερισμός είναι τόσο σημαντικός και είναι το επόμενο κόλπο μας για την ανάκτηση από το άγχος του καλοκαιριού.

Υπηρεσία αερισμού γκαζόνΑερισμός και επίβλεψη το φθινόπωρο

Ανά Penn State «Ο αερισμός παρέχει ένα εξαιρετικό, και πιθανώς το μοναδικό, μέσο διόρθωσης ή ανακούφισης της συμπίεσης του εδάφους. Η συμπύκνωση μπορεί να εμποδίσει σημαντικά τη διείσδυση του νερού και τη διείσδυση των θρεπτικών συστατικών.»

Οι αεριστήρες αφαιρούν τα πώματα χώματος από την περιοχή του χλοοτάπητα για να χαλαρώσουν τη συμπύκνωση. Ο αερισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να διατηρήσετε ένα υγιές γρασίδι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι λόγω του εδάφους μας με βάση τον πηλό.

Τα αργιλώδη εδάφη συμπιέζονται και γίνονται σκληρά, γεγονός που καθιστά δύσκολο το νερό να περάσει ομοιόμορφα και το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα σας να διαστέλλεται σωστά. Εάν το γρασίδι σας είναι επιρρεπές σε θερμικό στρες, ίσως να θέλετε να το φυτέψετε το φθινόπωρο με ένα γρασίδι που έχει εκτραφεί για να χειρίζεται τη ζέστη και την ξηρασία. Αμέσως μετά τον αερισμό είναι μια καλή στιγμή για να το κάνετε αυτό, για να εξασφαλίσετε την επαφή του σπόρου με το έδαφος.

Οι χλοοτάπητες μας αντιμετωπίζουν πολλά κατά τη διάρκεια των εποχών που επηρεάζουν το πάχος. Η σπορά θα βοηθήσει την επένδυσή σας πυκνώνοντας το γκαζόν που θα βοηθήσει στην ικανότητά του να χειρίζεται αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση του χλοοτάπητα και θα γεμίσει λεπτά ή γυμνά σημεία, γι’ αυτό ο αερισμός και η σπορά είναι αναπόσπαστα στοιχεία για τη διατήρηση ενός υγιούς χλοοτάπητα.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη βοήθεια του χλοοτάπητα σας στην αποκατάσταση, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας δώσουμε μια δωρεάν διαβούλευση!

Leave a Reply