Γιατί πεθαίνει το γκαζόν μου;

17
Γιατί πεθαίνει το γκαζόν μου;

«Γιατί πεθαίνει το γκαζόν μου;»

«Γιατί υπάρχουν καφέ κηλίδες στο γκαζόν μου;»

«Θα μεγαλώσει ξανά;»

Αυτά τα ερωτήματα, και άλλα παρόμοια, αντιμετωπίζουν πολλούς επαγγελματίες φροντίδας γκαζόν στην περιοχή του μέσου Ατλαντικού αυτό το καλοκαίρι. Εδώ στο Λάνκαστερ, στο Λίβανο, στο Ντοφίν, στο Γιορκ και στην κομητεία Κάμπερλαντ, οι χλοοτάπητες μας δέχθηκαν έναν ιδιαίτερα άγριο ξυλοδαρμό. Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Γιατί φαίνεται έτσι; Μπορεί να ευθύνονται αρκετοί ένοχοι και θα σας καθοδηγήσουμε σε μερικούς από αυτούς.

Γιατί πεθαίνει το γκαζόν μου; – Poa Trivialis

Μια κοινή αιτία των «καφέ κηλίδων» στο γρασίδι είναι ένα γρασίδι που ονομάζεται «poa trivialis» ή τραχύ bluegrass. Αυτός είναι ένας τύπος χλοοτάπητα με εξαιρετικά ρηχές ρίζες και πραγματικά αντιμετωπίζει ελάχιστα οποιαδήποτε θερμική καταπόνηση. Με το πρώτο σημάδι θερμότητας θα αρχίσει να μαραίνεται και θα ξαπλώνει στο πλάι, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο το κούρεμα. Ακόμη και σε μια χρονιά που έχουμε μια αξιοπρεπή ποσότητα βροχοπτώσεων, όπως φέτος, η poa trivialis θα τεθεί σε λήθαργο ή θα πεθάνει στη ζέστη. Το γκαζόν σας που πεθαίνει μπορεί να είναι κομμάτια από αυτό το ανεπιθύμητο γρασίδι!

Αυτός ο τύπος γρασιδιού βρίσκεται συχνά σε μέρη του χλοοτάπητα που έχουν μια αξιοπρεπή ποσότητα σκιάς και λίγη υγρασία. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μια υγρή, σκιερή περιοχή. ένα μέρος του χλοοτάπητα που απλώς παίρνει περισσότερη υγρασία και σκιά από το υπόλοιπο γκαζόν μπορεί να είναι ευαίσθητο. Για παράδειγμα, συναντάμε συχνά αυτό το είδος χλοοτάπητα ανάμεσα σε σπίτια που είναι χτισμένα κοντά. Η διαβάθμιση (με κλίση μακριά από το σπίτι) δημιουργεί λίγο περισσότερη υγρασία σε αυτόν τον τομέα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εγγύτητα των σπιτιών παρέχει αρκετή σκιά για να αναπτυχθεί ο χλοοτάπητας.

Από πού προέρχεται?

Συχνά μας ρωτούν “Πώς το βρήκα στην αυλή μου;” Η απάντηση είναι συχνά ότι στην αρχή βρισκόταν στο έδαφος και χρειαζόταν απλώς τις κατάλληλες συνθήκες για να αρχίσει να αναπτύσσεται. Άλλες φορές, θα μπορούσε να είχε εισαχθεί κατά τη διαδικασία σποράς. Οι σπόροι για το poa trivialis έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα με άλλα είδη bluegrass και συχνά Οι κατασκευαστές σπόρων δεν μπορούν να φιλτράρουν τους σπόρουςόπως θα έκαναν με άλλα προβλήματα χόρτα.

Όταν είναι αδρανής, το poa trivialis συχνά μπερδεύεται ως μυκητιακή ασθένεια. Μερικές φορές το γρασίδι είναι απλώς αδρανές. Άλλες φορές, το γρασίδι που «στρώνεται» αντί να σηκώνεται μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ασθενειών. Το να έχετε έναν επαγγελματία να επιθεωρήσει το γκαζόν είναι συνήθως μια καλή ιδέα εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να διακρίνετε ανάμεσα σε ένα αδρανές γρασίδι και ένα πρόβλημα ασθένειας.

Γιατί πεθαίνει το γκαζόν μου; – Νόσος Τύρφης

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι ασθενειών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το γρασίδι σας αυτή τη στιγμή. Όλες οι ασθένειες του χλοοτάπητα, όπως οι λοιμώξεις σε ανθρώπους ή ζώα, βασίζονται σε αυτό που είναι γνωστό ως «Τρίγωνο Παθογόνου» για να εμφανιστούν. Βασικά, τρία πράγματα πρέπει να υπάρχουν για να αναπτυχθεί μια ασθένεια:Τρίγωνο παθογόνου

  1. Το παθογόνο (σε αυτή την περίπτωση, ένας μύκητας)
  2. Ο οικοδεσπότης (το χλοοτάπητά σας)
  3. Οι κατάλληλες Πολιτιστικές Συνθήκες (περιστάσεις στις οποίες ευδοκιμεί το παθογόνο)

Αυτή τη σεζόν, έχουμε να κάνουμε με τρεις βασικούς ένοχους.

Καφέ μπάλωμα

Το Brown Patch ονομάζεται επίσης μερικές φορές “καφέ κηλίδα” ή “καλοκαιρινό έμπλαστρο”. Αυτή η ασθένεια, σύμφωνα με Περιοδικό Turf, «…γίνεται ενεργός την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού όταν οι νυχτερινές θερμοκρασίες είναι πάνω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ, αλλά είναι πιο επιθετικό όταν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πάνω από 90 βαθμούς Φαρενάιτ σε συνδυασμό με υψηλή υγρασία. Ως αποτέλεσμα, το καφέ έμπλαστρο είναι πιο καταστροφικό στη ζώνη μετάβασης όπου αυτές οι συνθήκες επιμένουν για μήνες».

Αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι καταστροφική. Συχνά, με λίγο TLC και την επιστροφή χαμηλότερων θερμοκρασιών, ο χλοοτάπητας θα ανακάμψει. Οι άλλοι δύο ένοχοι στον κατάλογο ασθενειών μας, ωστόσο, είναι πολύ πιο επιζήμιοι.

παράδειγμα μαστίχας του πυθίου

Pythium mycelium (Φωτογραφία ευγενική προσφορά του ιστολογίου “TurfFiles” της Πολιτείας NC)

Pythium Blight

Αυτή η ασθένεια είναι αχαλίνωτη λόγω των καιρικών συνθηκών που βιώνουμε. Και πάλι, σύμφωνα με το Turf Magazine: «Οι περισσότεροι διαχειριστές χλοοτάπητα σκέφτονται το Pythium Blight ως ασθένεια ζεστού και υγρού καιρούκαι αυτό ισχύει για τα χόρτα της δροσερής περιόδου.”

Το πύθιο εξαπλώνεται στο σώμα του φυτού απίστευτα γρήγορα. Δεν είναι πρωτόγνωρο για μια σοβαρή περίπτωση Pythium να σκουπίσει ένα γκαζόν κατοικιών μέσα σε μια ή δύο ημέρες. Ξεκινά ως ένα κιτρινωπό, βαμβακερό μυκήλιο (μετάφραση: μυκητιακό σώμα) που αναπτύσσεται στον ιστό των φύλλων. Στη συνέχεια, κινείται γρήγορα κάτω από τον ιστό των φύλλων στο στέμμα του φυτού (όπου το φυτό βγαίνει πραγματικά από το έδαφος), και αυτό είναι όταν συμβαίνει ο θάνατος του φυτού.

Μπορεί να μην σκουπίζει ολόκληρο το γρασίδι, αλλά συνήθως σκοτώνει τον μολυσμένο χλοοτάπητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Γκρι κηλίδα φύλλων

Αυτή είναι μια πολύ λιγότερο συχνή ασθένεια του χλοοτάπητα και συνήθως επηρεάζει το πολυετές σίκαλο στις δίαυλες διαδρομές των γηπέδων γκολφ. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν το έχουμε δει σε αφθονία σε γκαζόν κατοικιών.

Η γκρίζα κηλίδα των φύλλων, όπως το πύθιο και το καφέ μπάλωμα, εμφανίζονται στον χλοοτάπητα όταν έχουμε περιόδους υψηλής υγρασίας που ακολουθούνται από υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με το Penn StateΤα σπόρια Gray Leaf Spot “…μπορούν να διαδοθούν από τον άνεμο, σταγονίδια νερού ή εξοπλισμό χλοοτάπητα.”

Το Penn State συνιστά τις εφαρμογές μυκητοκτόνων ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της Γκρίζας Κηλίδας Φύλλων. Αυτός ο λόγος που πεθαίνει το γκαζόν σας δεν είναι απίστευτα συνηθισμένος, αλλά είναι επιθετικός όταν υπάρχει.

Πολιτιστικές ΠρακτικέςΜΗΧΑΝΗ γκαζον

Κάθε φορά που υπάρχει ασθένεια στο γκαζόν σας, συνιστούμε τις ακόλουθες πολιτιστικές πρακτικές. Αυτά θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου σε όλο το γρασίδι:

  1. Σακούλα με τα αποκόμματά σου – εάν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, αυτό ελαχιστοποιεί τον αριθμό των μυκητιακών σπορίων που εκτοξεύονται στο γρασίδι και εξαπλώνουν περαιτέρω την ασθένεια.
  2. Κουρέψτε πρώτα τα μη επηρεασμένα μέρη/τα λιγότερο επηρεασμένα μέρη του γκαζόν – και πάλι, πρόκειται για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου.
  3. Ξεπλύνετε το χλοοκοπτικό όταν τελειώσετε – Τοποθετήστε το χλοοκοπτικό σε μια αδιαπέραστη επιφάνεια, όπως το δρόμο ή ακόμα και το δρόμο μπροστά από το σπίτι σας, γείρετε το στο πλάι και χρησιμοποιήστε τον εύκαμπτο σωλήνα για να ξεπλύνετε όλα τα υπολείμματα χόρτου από το κάτω μέρος. Θα μειώσετε την εξάπλωση αυτών των μυκητιακών σπορίων εάν το κάνετε αυτό αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κουρέματος. Αυτό θα επιτρέψει επίσης στο χλοοκοπτικό να στεγνώσει πριν χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια.

Γιατί πεθαίνει το γκαζόν μου; – Βλάβη από έντομα

Υπάρχουν μια χούφτα ζητήματα εντόμων που εμφανίζονται και αυτή την εποχή του χρόνου. Κάποια από αυτά θα έχετε ακούσει, αλλά άλλα μπορεί να είναι καινούργια για εσάς. Εδώ είναι μερικά κοινά προβλήματα που έχουμε δει αυτή τη σεζόν:

Γκρουμπς

Τα γκρουπ είναι οι προνύμφες πολλών ειδών σκαραβαίων σκαραβαίων. Υπάρχουν έξι ή επτά είδη σκαθαριού στο Λάνκαστερ, στο Λίβανο, στο Ντοφίν, στο Γιορκ και στην κομητεία Κάμπερλαντ που αφήνουν πίσω τους μια μούχλα στο χώμα. Το πιο γνωστό στους ιδιοκτήτες σπιτιού είναι αναμφισβήτητα το ιαπωνικό σκαθάρι.

Θεραπεία Corrective Grub ControlΑυτά τα σκαθάρια τρέφονται με φυτά τοπίου, ζευγαρώνουν και γεννούν τα αυγά τους στο έδαφος. Όταν αυτά τα αυγά εκκολάπτονται, φτάνουν στο επόμενο στάδιο της ωρίμανσης τους τρέφοντας τις ρίζες του γκαζόν σας. Αφού έχουν φάει αρκετά για να αναπτυχθούν στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής τους, τρυπώνουν βαθιά στο έδαφος και περιμένουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να εμφανιστούν ως πλήρως αναπτυγμένα ενήλικα σκαθάρια.

Η ζημιά στο γκρουπ έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό σημάδι. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού τηλεφωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οποιοδήποτε καφέ, νεκρό ή ξηρό έμπλαστρο είναι “ζημιά από τρίψιμο”. Είναι μια αρκετά κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι οι γρασίδι ευθύνονται για οποιοδήποτε πρόβλημα με το γκαζόν. (Δείτε το σημείο νούμερο πέντε σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου από νωρίτερα αυτή την άνοιξη.)

Για να ελέγξετε για ζημιά στο τρίχωμα, κατεβείτε με τα χέρια και τα γόνατά σας στο έδαφος. Περάστε τα δάχτυλά σας στο κατεστραμμένο τμήμα, σαν να περνάτε τα χέρια σας μέσα από τα μαλλιά σας. Κάνε μια γροθιά και απαλά Τραβήξτε προς τα πίσω.

Εάν πρόκειται για ζημιά στο τρίχωμα, ο χλοοτάπητας θα τραβήξει πίσω σαν χαλί σε ένα δάπεδο από σκληρό ξύλο. το ριζικό σύστημα θα εξαφανιστεί τελείως.

Εάν οι ρίζες είναι ακόμα κολλημένες, είναι οπωσδηποτε ΔΕΝ ζημιά από σκουπίδια.

Μπορεί να φταίει κάποιος άλλος άλλος κοινός ένοχος, ωστόσο….

Chinch bugs

Τα τσιντσούνια είναι ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα εδώ στην Κεντρική Πενσυλβάνια για οικιακούς χλοοτάπητες. Οι ενήλικες έχουν μέγεθος μόνο περίπου το 1/6 της ίντσας, επομένως είναι πολύ μικροσκοπικοί και δύσκολο να εντοπιστούν.

Κάνουν τη ζημιά τους σε ένα γκαζόν με τα τρυπημένα-πιπιλιστικά στομα-μέρη τους. Τα τσιμπούρια αποστραγγίζουν τη χλωροφύλλη από τον ιστό των φύλλων του γκαζόν σας (το πράσινο υλικό που βοηθά το φυτό να μετατρέψει το φως του ήλιου σε τροφή). Μόλις το κάνουν αυτό, εγχέουν μια τοξίνη (σχεδόν σαν να κάνουν εμετό) πίσω στο φυτό, που το κάνει να γίνει καφέ και μετά να πεθάνει. Τα σφάλματα Chinch έχουν δύο γενιές το χρόνο, αλλά σύμφωνα με το Penn State, μπορούν να έχουν ένα μερικό 3rd γενιά σε χρόνια που το καλοκαίρι είναι μεγαλύτερο.Ζημιά από τσιντσούλια, ζωύφια και σκουλήκια χλοοτάπητα

Προτιμούν να τρέφονται με φέσκους, πολυετή σίκαλη και bluegrasses, τα οποία είναι εξαιρετικά κοινά στην περιοχή μας. Το Bluegrass φαίνεται να πλήττεται ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Το όριο ζημιάς σε ένα γκαζόν είναι μόνο περίπου 15-20 ενήλικες ανά τετραγωνικό πόδιπου σημαίνει ότι είναι σχεδόν εξίσου καταστροφικά με τα σκουπίδια, αλλά πολύ μικρότερα και πιο δύσκολο να διαγνωστούν και να ελεγχθούν.

Λοιπόν, ορίστε το. Αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική, αλλά έχετε πολλές απαντήσεις για το «Γιατί πεθαίνει το γκαζόν μου; το καλοκαίρι. Εάν θέλετε βοήθεια με ένα σχέδιο δράσης για να βοηθήσετε το γρασίδι σας να ανακάμψει, φροντίστε να δείτε την επόμενη ανάρτηση ιστολογίου ή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια επαγγελματική συμβουλή.

Σημείωση: εικόνα του μυρμηγκιού Pythium ευγενική προσφορά του ιστολογίου “TurfFiles” της Πολιτείας NC. Μπορείτε να διαβάσετε την αρχική ανάρτηση εδώ.

Leave a Reply