Εξωραϊσμός και Κατασκευή Νέας Κατοικίας

19
Εξωραϊσμός και Κατασκευή Νέας Κατοικίας

Κατασκευή τοπίου για α καινουργιο ΣΠΙΤΙ μπορεί να είναι ευκολότερο και πιο αποδοτικό από το να τοποθετήσετε τον εξωραϊσμό στη συνέχεια. Το κλειδί είναι να ξεκινήσει ο νέος εξωραϊσμός και ειδικότερα ο σχεδιασμός, ο σχεδιασμός και η κατασκευή όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ως οδηγός για τον τρόπο εφαρμογής Εξωραϊσμός Νέας Κατοικίας όσο πιο φθηνά και αποτελεσματικά γίνεται, ρίξτε μια ματιά στο πώς μερικές εμπορικές κατασκευές τοπίου.

εξωραϊσμός νέου σπιτιού
Μελέτη και κατασκευή Εξωραϊσμού Νέας Κατοικίας

Κορυφαίες συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για εξωραϊσμό και κατασκευή νέων σπιτιών

 1. Σχεδιάστε το τοπίο για το νέο σας σπίτι ταυτόχρονα με το σπίτι σας.
 2. Εγκαταστήστε υπηρεσίες εξωραϊσμού και υποδομές κατά την κατασκευή του νέου σας σπιτιού
 3. Ξεκινήστε μερικές από τις εργασίες εξωραϊσμού πριν από την κατασκευή του νέου σπιτιού.
 4. Χρησιμοποιήστε φυτά αποθεμάτων σωλήνων όσο το δυνατόν περισσότερο.
 5. Χρησιμοποιήστε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο σχεδιαστή τοπίου.
 6. Τα συστήματα στάγδην άρδευσης θα πρέπει να ενσωματωθούν στη νέα κατασκευή του σπιτιού.
 7. Μάλτσαρα γύρω από τα νέα φυτά.
 8. Εργαστείτε με το υπάρχον φυτικό έδαφος.

Σχεδιάστε τον εξωραϊσμό ταυτόχρονα με το νέο σας σπίτι.

νέο σχέδιο τοπίου στο σπίτι
Αρχιτέκτονας τοπίου σχεδιάζει παραδοσιακό κινέζικο σχέδιο κήπου.

Το τοπίο ως προέκταση του σπιτιού

Τα καλύτερα σχέδια τοπίων είναι αυτά που ενσωματώνονται με το νέο σας σπίτι. Ο εξωραϊσμός του νέου σπιτιού θα πρέπει να θεωρείται ως μέρος του νέου σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο ο νέος εξωραϊσμός αποτελεί προέκταση του ίδιου του νέου σπιτιού. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ένας υπαίθριος χώρος φαγητού με πέργκολα κοντά στην κουζίνα. Μέρος του τρόπου ζωής της Μελβούρνης είναι να έχετε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου, επομένως ο σχεδιασμός αυτής της περιοχής πρέπει πραγματικά να είναι μια επέκταση του σπιτιού.

Προσαρμοσμένο σχέδιο πισίνας αγκαλιάς
Μια προσαρμοσμένη σχεδίαση lap pool φωτορεαλιστική απεικόνιση χρησιμοποιώντας εργαλεία σχεδίασης τοπίου.

Εξοικονομήστε χρήματα σχεδιάζοντας νωρίς το νέο τοπίο

Ο έγκαιρος σχεδιασμός του νέου τοπίου επιτρέπει τον εκ των προτέρων προγραμματισμό όλων των απαιτούμενων συνδέσεων με την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό. Ο καλός σχεδιασμός τοπίου για έναν υπαίθριο χώρο φαγητού πρέπει να εξετάσει πώς να αφαιρέσει το νερό της βροχής από την περιοχή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σχεδιάζοντας και τα δύο ταυτόχρονα, υπάρχουν ευκαιρίες για εξοικονόμηση χρημάτων σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρισμό και άρδευση. Σε αυτό το στάδιο μπορούν να προγραμματιστούν επιπλέον υπαίθριες πρίζες ρεύματος και βρύσες κήπου για άρδευση. Αυτό είναι πολύ φθηνότερο από την προσθήκη τους αργότερα.

Κατασκευή Νέας Κατοικίας Εξωραϊσμός. Ο φωτισμός του κήπου και η άρδευση πρέπει να μοιράζονται τις τάφρους με τα όμβρια ύδατα του σπιτιού όπου είναι δυνατόν.
Κατασκευή Νέας Κατοικίας Εξωραϊσμός. Ο φωτισμός του κήπου και η άρδευση πρέπει να μοιράζονται τις τάφρους με τα όμβρια ύδατα του σπιτιού όπου είναι δυνατόν.

Το να ξεκινήσετε νωρίς τον εξωραϊσμό σας θα σας επιτρέψει να μετακινήσετε υλικά και μηχανήματα σε περιοχές που ενδέχεται να γίνουν απρόσιτες αργότερα.

Εξωραϊσμός της πίσω αυλής. Ξεκινήστε τον εξωραϊσμό σας νωρίς.
Ξεκινώντας νωρίς τον εξωραϊσμό σας θα σας επιτρέψει να φέρετε μηχανήματα εξοικονόμησης εργασίας στην αυλή σας.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας μια ενιαία τάφρο για όλες τις υπόγειες υπηρεσίες εξωραϊσμού σας. Η ίδια τάφρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πισίνα, φωτισμό και άρδευση.

Κατασκευή Νέας Κατοικίας Εξωραϊσμός. Εγκαταστήστε αγωγούς κάτω από τυχόν μελλοντικούς δρόμους ή μονοπάτια.
Η εγκατάσταση υπηρεσιών εξωραϊσμού όπως φωτισμός κήπου ή άρδευση κάτω από υπάρχοντες τσιμεντένιους δρόμους είναι δαπανηρή. Τοποθετείτε πάντα λίγο αγωγό PVC βαθιά κάτω από τη βάση του δρόμου, ακόμα κι αν δεν έχει γίνει ακόμη ο σχεδιασμός του τοπίου.

Νέα υποδομή Εξωραϊσμού Κατοικίας.

Ο εξωραϊσμός, όπως οι χώροι ψυχαγωγίας, οι τοίχοι αντιστήριξης και τα μονοπάτια κήπου μπορεί να απαιτούν χύσεις σκυροδέματος για θεμέλια. Έχοντας αυτό χύνεται ταυτόχρονα με τα θεμέλια του σπιτιού θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Κάθε έκχυση σκυροδέματος περιλαμβάνει ορισμένα απόβλητα σκυροδέματος που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η ελαχιστοποίηση του αριθμού των ξεχωριστών ροών θα εξοικονομήσει χρήματα. Οι συνδέσεις εξωραϊσμού όπως η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό μπορεί να χρειαστεί να περάσουν κάτω από το αίθριο του νέου σπιτιού. Θα είναι πολύ φθηνότερο να το κανονίσετε πριν χτιστεί το αίθριο.

Πισίνα και εξωτερικός χώρος ψυχαγωγίας.
Πισίνα και υπαίθριος χώρος ψυχαγωγίας ενσωματωμένοι στο σχεδιασμό αυτού του νέου σπιτιού.

Ξεκινήστε νωρίς τον εξωραϊσμό.

Κατά τον εξωραϊσμό της αυλής ή της αυλής ενός πρόσφατα κατασκευασμένου σπιτιού, η μεταφορά υλικών στο πίσω μέρος του σπιτιού μπορεί να είναι πρόβλημα. Συχνά η πρόσβαση και στις δύο πλευρές του σπιτιού είναι πολύ στενή για να μεταφερθούν οικονομικά μεγάλες ποσότητες υλικών εξωραϊσμού στο πίσω μέρος του σπιτιού. Με το σχεδιασμό, την εκτίμηση και την αποθήκευση των υλικών στην πίσω αυλή μπορεί να σώσει κάποιους πονοκεφάλους αργότερα.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα φυτά

Τα φυτώρια της Μελβούρνης μπορούν να προμηθεύσουν ταχέως αναπτυσσόμενο υλικό σωλήνων και γλάστρες 140 mm σχετικά φθηνά. Με τη φύτευση τους σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από το νέο κτίριο του σπιτιού, μπορούν να καθιερωθούν καλά μέχρι να ολοκληρωθεί το σπίτι. Τα εξωτικά φυτά μπορούν στη συνέχεια να μεταμοσχευθούν σε νέες τοποθεσίες εάν είναι απαραίτητο. Τα ιθαγενή φυτά της Αυστραλίας συχνά δεν μεταφυτεύονται τόσο καλά, γι’ αυτό προσπαθήστε να κάνετε τις θέσεις τους σωστά στο σχεδιασμό του τοπίου. Ιδανικά βάλτε τα φυτά το Φθινόπωρο πριν ξεκινήσει η κατασκευή του νέου σπιτιού.

Φυτά σε γλάστρες για τον εξωραϊσμό.
Φυτά σε γλάστρες για τον εξωραϊσμό. Η εγκατάσταση μικρότερων φυτών νωρίς θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά διαλογής

Ο σχεδιαστής τοπίου σας μπορεί να καθορίσει τοποθεσίες για φυτεύσεις ταχέως αναπτυσσόμενων φυτών διαλογής. Συχνά αυτά θα βρίσκονται στη γραμμή του φράχτη του ακινήτου. Εάν μπορείτε να καθορίσετε ποιο θα είναι το τελικό επίπεδο του εδάφους, αυτά τα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν το προηγούμενο φθινόπωρο. Μέχρι να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι, αυτά τα φυτά μπορούν να εδραιωθούν καλά και να ελέγξουν τους γείτονές σας και να σας προσφέρουν λίγη ιδιωτικότητα. Φροντίζετε πάντα να χρησιμοποιείται άφθονο σάπια φύλλα. Μπορεί να πάθεις κάποια σπασμένα κλαδιά ή άλλες ζημιές κατά τη διάρκεια της κατασκευής, αλλά ο κίνδυνος συνήθως αξίζει τον κόπο, εκτός κι αν έχεις επιλέξει πολύ ακριβά φυτά.

Λάβετε συμβουλές από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο σχεδιαστή τοπίου.

Ένας έμπειρος και καταρτισμένος τοπιογράφος ή κηπουρός θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει σχετικά με την επιλογή των φυτών και τη φροντίδα των φυτών σας. Στο στάδιο του σχεδιασμού θα μπορούν να ελέγξουν αν έχετε επιλέξει τα σωστά φυτά για σκιερά μέρη του κήπου. Μιλήστε επίσης με το φυτώριο της περιοχής σας.

Μια κορυφαία συμβουλή για μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων στον εξωραϊσμό είναι να σχεδιάσετε τον νέο σας κήπο για να είναι ανθεκτικός στην ξηρασία.

Συστήματα στάγδην άρδευσης

Ένα σύστημα στάγδην άρδευσης θα σας εξοικονομήσει χρήματα για τα επόμενα χρόνια. Η εξοικονόμηση χρημάτων θα είναι τόσο στην αποφυγή του θανάτου των φυτών σας όσο και στην αποτελεσματική χρήση του νερού. Επιπλέον, θα βοηθήσει να εγκατασταθούν νωρίς τα μικρότερα φυτά σας. Ιδανικά θα έπρεπε να αποτελεί μέρος του συστήματος δεξαμενής νερού του νέου σπιτιού.

Εξωραϊσμός ανθεκτικός στην ξηρασία - Σύστημα στάγδην άρδευσης
Εξωραϊσμός ανθεκτικός στην ξηρασία – Το σύστημα στάγδην άρδευσης παρέχει νερό στο σωστό μέρος.

Μάλτσαρα

Η νέα κατασκευή σπιτιών θα δημιουργήσει πολύ φυτικό έδαφος και γενικά θα δημιουργήσει πολύ χάος στους μελλοντικούς κήπους σας. Η κορυφαία συμβουλή μας εδώ είναι να καλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερο τυχόν μελλοντικά κρεβάτια κήπου και νεοφυτεμένα φυτά διαλογής. Αρχικά, χρησιμοποιώντας ένα σάπια φύλλα ταχείας αποσύνθεσης θα βελτιώσει το έδαφος και θα σημαίνει ότι το τελικό, πιο ακριβό, στρώμα σάπιας επιφάνειας μπορεί να είναι λίγο πιο λεπτό. Έτσι, εάν έχετε μερικά κρεβάτια κήπου που ο σχεδιαστής τοπίου έχει αποφασίσει για ένα ακριβό χρωματιστό σάπια φύλλα, χρησιμοποίησε μερικά στρώματα φθηνού σάπια φύλλα από ζαχαροκάλαμο ή άχυρο μπιζελιού πριν από την τελική στρώση επικάλυψης. Εάν βάλετε αυτά τα στρώματα μήνες πριν από την κατασκευή του νέου σας σπιτιού, θα έχετε εξαιρετικό επιφανειακό έδαφος μέχρι να ξεκινήσει ο εξωραϊσμός σας. Ειδικά αν έχετε προσθέσει και οργανική ουσία στο καλαμάκι.

Χρησιμοποιώντας το Mulch για τον εξωραϊσμό ανθεκτικό στην ξηρασία
Χρησιμοποιώντας το Mulch για τον εξωραϊσμό ανθεκτικό στην ξηρασία. Το επίστρωμα μειώνει επίσης τη διάβρωση και την ανάπτυξη των ζιζανίων καθώς και προσθέτει στην οργανική ύλη καθώς σαπίζει.

Χρησιμοποιήστε το υπάρχον φυτικό χώμα σας εάν είναι δυνατόν.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το υπάρχον χώμα μου;

Η κατασκευή νέας κατοικίας συχνά περιλαμβάνει το ξύσιμο του φυτικού εδάφους για την πλάκα σκυροδέματος. Ο σχεδιαστής τοπίου σας θα πρέπει να προσδιορίσει περιοχές όπου αυτό το φυτικό έδαφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό του τοπίου σας. Τα φτωχότερα επιφανειακά εδάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως γέμισμα ή για τη δημιουργία κάποιων μορφών εδάφους στον κήπο σας. Με κάποια βελτίωση με οργανική ύλη ή κοπριά, τα περισσότερα από αυτά τα επιφανειακά εδάφη θα είναι κατάλληλα για παρτέρια κήπου. Μια άλλη πιθανή χρήση είναι ως υπέδαφος για τους χλοοτάπητες σας. Αυτό θα μειώσει την ποσότητα του φυτικού εδάφους που πρέπει να αγοράσετε αργότερα και θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Εάν είναι ένα από τα αντιδραστικά πήλινα επιφανειακά εδάφη της Μελβούρνης, τότε η προσθήκη γύψου και οργανικής ύλης σε αυτό, θα το μετατρέψει σε εξαιρετικό υπέδαφος για γκαζόν. Να θυμάστε ότι ορισμένα ριζικά συστήματα γκαζόν μπορεί να έχουν μήκος ένα μέτρο, επομένως ένα υποέδαφος καλής ποιότητας όπως αυτό μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα αποθηκεύοντας νερό και θρεπτικά συστατικά για το γκαζόν. Το υπάρχον φυτικό χώμα σας μπορεί να αποθηκευτεί για μελλοντική χρήση. Φτιάξτε ένα σωρό κομποστοποίησης από πάνω του με στρώσεις άχυρου μπιζελιού και σταθερή κοπριά. Η στάβλος κοπριά μπορεί συχνά να αγοραστεί φθηνά από τον τοπικό στάβλο αλόγων σας.

Το υπάρχον επιφανειακό έδαφος χρησιμοποιήθηκε ως υπέδαφος κάτω από αυτό το γκαζόν. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρήματα χρησιμοποιώντας μόνο 50 χιλιοστά αμμοπηλώδους. Το υπάρχον επιφανειακό χώμα βελτιώθηκε με γύψο και οργανική ύλη, στη συνέχεια περιστρεφόμενη σκαπάνη για να διασπαστεί ο άργιλος.

Περισσότερες ιδέες για τοπία κήπου στο σπίτι από το Red’s Landscaping.

Φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών

Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών από τους Cotswolds

Σχεδιασμός μονοπατιών για κήπους εξοχικών σπιτιών

Ιδέες σχεδίασης μικρού κήπου

© 2020 Reds Landscaping and Civil – Ποιοτικός εξωραϊσμός Μελβούρνη

Περισσότερα για τον Εξωραϊσμό Νέου Σπίτι

Επτά συμβουλές για να αυξήσετε την αξία του ακινήτου σας μέσω του Εξωραϊσμού

Leave a Reply