Εργασίες κατανομής για τον Ιούλιο – Ακονίστε τα μπαστούνια σας

7
Εργασίες κατανομής για τον Ιούλιο – Ακονίστε τα μπαστούνια σας

Η ανάμνηση του περασμένου Ιουλίου είναι κουρασμένη στο μυαλό μου. Ανακαλείται μέσα από μια οδυνηρή ανατριχίλα.

Ο καύσωνας του Ηνωμένου Βασιλείου του 2018 κηρύχθηκε επίσημα στις 22 Ιουνίου. Διήρκεσε 12 εβδομάδες και ήταν το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί μαζί με το 2006, το 2003 και το 1976.

Πάλεψα στη ζέστη. Η πλοκή πάλεψε μέσα στη ζέστη στις συνεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες, την έλλειψη νερού και την αδυναμία μου να το συντηρήσω. Έχασα καλλιέργειες. Τα μπιζέλια, τόσο τέλεια μέχρι εκείνο το σημείο, τσακίζονταν στα πλαίσια αναρρίχησής τους. Άλλα φυτά έτρεξαν για να σπαρθούν, αγχωμένοι και προσπαθώντας μανιωδώς να αναπαραχθούν πριν έρθει ο θάνατος. Ο ιδρώτας ήταν το άρωμα του καλοκαιριού.

Οι μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι αυτές οι φουσκάλες καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα γίνουν ο νέος κανόνας και παρόλο που το Met Office αναφέρει επίσημα ότι ο καύσωνας και η έλλειψη βροχής το καλοκαίρι του 2018 ήταν μέρος των φυσικών κύκλων, ο κίνδυνος καύσωνα είναι πολύ πραγματικός λόγω της αύξησης των αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτή είναι τώρα η κηπουρική μας ζωή. Είναι όλη μας η ζωή και είναι τρομακτικό.

Στην εισαγωγή του λαμπρού της βιβλίου «Καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά»η Joy Larkcom γράφει:

«Στη σκιά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μαθαίνουμε, ίσως καθυστερημένα, τη σημασία της φροντίδας για το περιβάλλον μας και ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε από τους δικούς μας κήπους».

Η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών σας αναγκάζει να δείτε, είτε το ψάχνετε συνειδητά είτε όχι, την πολυπλοκότητα και την ευθραυστότητα του φυσικού μας κόσμου. Έχουμε ευθύνη – μάλλον επιτακτική ανάγκη, να το φροντίσουμε. Εάν η κηπουρική μπορεί να προσφέρει αυτή την απλή αλλαγή στη ζωή μας, εύχομαι όλοι να είναι κηπουροί.

Αυτό που σπέρνω αυτόν τον μήνα

Εκτός από έναν ακόμη γύρο καρότων, οι σπόροι που σπέρνω αυτόν τον μήνα ξεκινούν σε modules. Είπα τον περασμένο μήνα ότι τα οφέλη από την έναρξη των καλλιεργειών σε ενότητες είναι σημαντικά. Οι συνθήκες ελέγχονται, λιγότεροι σπόροι σπαταλούνται και οι μεταμοσχεύσεις ισχυρών, υγιών φυτών στο έδαφος είναι πολύ καλύτερες στην προστασία από παράσιτα και ασθένειες.

Δεν χρειάζεστε πολύ χώρο για να το κάνετε αυτό. Έχω δύο μίνι θερμοκήπια που μου επιτρέπουν να καλλιεργώ μεγάλο αριθμό φυτών σε μονάδες κοντά στο σπίτι και στο εύρος της συνεχούς προσοχής μου. Το φως και οι θερμοκρασίες αυτή την εποχή του χρόνου σημαίνουν ότι τα πράγματα κινούνται αρκετά γρήγορα και τώρα.

Είδος λάχανου: Αυτό είναι καινούργιο για μένα φέτος, αλλά με έχουν ενθουσιάσει οι περίεργες, μωβ ρίζες που παρέχει αυτό το φυτό. Το όνομα προέρχεται από τις γερμανικές λέξεις «Kohl» που σημαίνει λάχανο και «rabi» που σημαίνει γογγύλι. Εξ ου και το παρατσούκλι το γερμανικό γογγύλι. Στην πραγματικότητα τα ξεκίνησα σε ενότητες τον περασμένο μήνα και θα τα φυτέψω στην κατανομή τις επόμενες εβδομάδες.

Μάραθος Φλωρεντίας: Δεν είχα μεγάλη τύχη με την καλλιέργεια μάραθου πέρυσι, αλλά νομίζω ότι έσπειρα τη λάθος στιγμή. Φέτος, σύμφωνα με τις συμβουλές του Ντάουντινγκ του Τσαρλς, σπέρνω αυτόν τον μήνα. Ο μάραθος δίνει μια γεύση γλυκάνισου στα πιάτα, αλλά δεν είναι υπερβολικός και λειτουργεί σε λεπτές φέτες σε σαλάτες. Εάν τρώτε κρέας, τότε λειτουργεί απίστευτα καλά και με το χοιρινό.

Παντζάρι: Πρέπει να σπαρθεί την πρώτη εβδομάδα του μήνα, αλλά αξίζει να βγείτε βιαστικά στο υπόστεγο για να σκάσετε μερικούς σπόρους σε μονάδες. Θα προσφέρει μια τελική καλλιέργεια γήινων ριζών το φθινόπωρο.

Έχω σπείρει όλα μου τα παντζάρια σε δομοστοιχεία φέτος, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο πολλαπλής σποράς. Έχει λειτουργήσει μια απόλαυση. Απλώς σπείρετε τέσσερις σπόρους σε ένα δομοστοιχείο και μεγαλώστε για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν φυτέψετε στο κρεβάτι ως μάζα. Φυτεύω τις συστάδες των παντζαριών σε απόσταση περίπου 9 ιντσών μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κάνοντας αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή προσέγγιση, αλλά λειτουργεί πολύ καλά. Τα παντζάρια φαίνεται να λατρεύουν να μεγαλώνουν με την παρέα και να φουσκώνουν στις μικρές τους συστάδες. Μπορείτε να τα στρίψετε ξεχωριστά καθώς το καθένα φτάνει στο μέγεθος της αρεσκείας σας. Αυτή η μέθοδος είναι μια αποτελεσματική χρήση του χρόνου και του χώρου.

Μαρούλι: Έχουμε απολαύσει πολλά μαρούλια από την πλοκή μέχρι στιγμής φέτος. Ήταν μια καμπύλη μάθησης για μένα γιατί δεν έχω καλλιεργήσει πολύ μαρούλι στο παρελθόν. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας την προσέγγιση του Charles, μπορείτε πραγματικά να ξεφύγετε με μόλις τρεις σπορές κατά τη διάρκεια του έτους. Ένα στις αρχές της άνοιξης, ένα τώρα και ένα το φθινόπωρο, στη συνέχεια μαζεύετε τα εξωτερικά φύλλα από κάθε φυτό καθώς μεγαλώνουν για να παρέχουν μια σαλάτα για το μπολ όλη την εβδομάδα. Τα φύλλα μεγαλώνουν και μαζεύεις ξανά. Έξυπνο ε;

Φύτευση έξω

Τον περασμένο μήνα έσπειρα μερικά φυτά brassica. Σουηδία, Λαχανάκια Βρυξελλών (λίγο αργότερα από το προγραμματισμένο), Λάχανο Χειμώνα και Κουνουπίδι με Μωβ Sprouting. Φύτρωσαν και αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα σε μονάδες στο μικρό θερμοκήπιο και τώρα, τέσσερις εβδομάδες αργότερα, θα φυτέψω αυτά τα ώριμα σπορόφυτα στο αγροτεμάχιο.
Βοτάνισμα

Ένα από τα οφέλη της κηπουρικής χωρίς σκάψιμο είναι η τεράστια μείωση των ετήσιων ζιζανίων. Μπορούσα να μετρήσω τον αριθμό από αυτά που εμφανίστηκαν φέτος στα χέρια μου. Ωστόσο, τα πολυετή ζιζάνια μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να απαλλαγούν από αυτά και προσπαθώ να κρατήσω την ουρά των ζιζανίων και της φοράδας. Συνέχισε να το τραβάς προς τα πάνω.

Αυτή τη στιγμή μαζεύω μπιζέλια με τον κουβά γεμάτο. Η ψώρα «Golden Sweet» κυκλοφορεί από Vital Seeds ήταν νόστιμα ωμά σε σαλάτες και τα μπιζέλια Kelvedon Wonder είναι πλέον παχιά και σφιχτά στους λοβούς τους. Τα φυτά στάζουν με αυτές τις καλλιέργειες.

Πώς διαμορφώνονται οι κήποι και τα χωράφια σας αυτόν τον μήνα; Τι εργασίες κάνετε τον Ιούλιο; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω.


Ακολουθήστε το Sharpen Your Spades! Μπορείτε να λαμβάνετε τις αναρτήσεις μου μέσω email – Εγγραφείτε εδώ.

Ακολουθησε με BlogLovin.

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μου εδώ.

Συνδεθείτε μαζί μου Κελάδημα, Facebook και Ίνσταγκραμ.

Leave a Reply