Μύθοι σποράς αργά το φθινόπωρο | Tomlinson Bomberger

19
Μύθοι σποράς αργά το φθινόπωρο |  Tomlinson Bomberger

Λάβαμε την ερώτηση “Πότε θα γίνει η σπορά μου;” πολύ τον τελευταίο καιρό. Είναι μια έγκυρη ερώτηση, ιδιαίτερα υπό το φως της δύσκολης χρονιάς που είχαμε για τη φροντίδα του γκαζόν στην Κεντρική Πενσυλβάνια. Πολλοί πελάτες ανησυχούν ότι η σπορά τους γίνεται πολύ αργά στη σεζόν και ότι ο σπόρος δεν θα μπει ή είναι πολύ αργά στη σεζόν. Εδώ, θα καταρρίψουμε μερικούς μύθους σποράς αργά το Φθινόπωρο.

Είναι πολύ αργά μέσα στη χρονιά για να κάνουμε σπορά

Μύθος: Μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο ημερολόγιο, είστε πολύ αργά στη σεζόν για να κάνετε μια αποτελεσματική δουλειά σποράς σε ένα γρασίδι.

Γεγονός: Τα αποτελέσματα της σποράς έχουν να κάνουν με μια σειρά παραγόντων. Η ημερομηνία στο ημερολόγιό σας δεν είναι μία από αυτές.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη σπορά είναι πράγματα όπως η θερμοκρασία του εδάφους, η υγρασία στο έδαφος, η διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών, το προφίλ του εδάφους (πόσο βαθύ είναι), η ποσότητα του διαθέσιμου ηλιακού φωτός και η ποσότητα υγρασίας που δίνεται στον νέο σπόρο (πώς τον ποτίζετε) .

Η υπόθεση που κάνουν πολλοί εδώ είναι ότι επειδή είναι “πολύ αργά μέσα στη χρονιά”, ότι οι θερμοκρασίες του εδάφους δεν θα είναι καλές για να μπουν σπόροι. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια, είχαμε εξαιρετικές θερμοκρασίες εδάφους για βλάστηση μέχρι τον Νοέμβριο. Δεν έχουμε λόγο να υποψιαζόμαστε ότι αυτή η τάση δεν θα συνεχιστεί φέτος.

Σπορά σε φέτεςΔεν μπορείτε να σπέρνετε όταν έχει παγετό

Μύθος: Μόλις γίνει παγετός, δεν υπάρχει περίπτωση να βλαστήσουν οι σπόροι.

Γεγονός: Ένας παγετός πρώιμης εποχής ενδέχεται επηρεάζουν τους σπόρους που έχουν ήδη βλαστήσει, αλλά δεν πρέπει να επηρεάζουν τους σπόρους που βρίσκονται ακόμη στο περίβλημά τους. Επίσης, ένας μόνο παγετός δεν σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες του εδάφους δεν θα το κάνουν να συνεχίσει να είναι ευνοϊκή για τη βλάστηση αργότερα το Φθινόπωρο.

Η έναρξη του πρώιμου παγετού του φθινοπώρου δεν σημαίνει ότι οι ελπίδες σποράς σας διαψεύστηκαν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν σπόροι μέσα σε λίγες μέρες από αυτόν τον παγετό ή αν δεν έχετε σπόρους ακόμα.

Εδώ είναι η επιστήμη: οι σπόροι που βρίσκονται ακόμα στο περίβλημά τους δεν επηρεάζονται σχετικά από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορούν να μείνουν αδρανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα και απλώς «να το περιμένουν» έως ότου οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για βλάστηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να εμφανιστούν είδη γρασιδιού στο γρασίδι σας που δεν αναγνωρίζετε. Συχνά λαμβάνουμε ερωτήσεις σχετικά με αυτό – «Πού έγινε ότι από προέρχεται το γρασίδι;» καθώς ένας πελάτης δείχνει ένα σωρό ψηλής φέσκου ή ένα μεγάλο κομμάτι τραχιάς μπλουγκράς.

Η απάντηση είναι συχνά ότι ο σπόρος βρίσκεται στο έδαφος για αρκετό καιρό, περιμένοντας καλές συνθήκες για να ξεκινήσει η διαδικασία βλάστησης και ωρίμανσης. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το γρασίδι θα μεγαλώσει. Το ίδιο ισχύει και για τον υγιή σπόρο που προσπαθείτε να εισαγάγετε στα τέλη της σεζόν!

Εάν το γκαζόν σας σπάρθηκε πρόσφατα και οι σπόροι έχουν φυτρώσει αλλά είναι ακόμα πολύ ανώριμα, υπάρχει πιθανότητα αυτά τα σπορόφυτα να πεθάνουν με έναν πρώιμο παγετό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει συχνά σπόρος αυτό δεν έχει φύτρωσε αλλά στρώθηκε δίπλα σε αυτόν τον νέο σπόρο. Όταν φτάσει η Άνοιξη, πιθανότατα θα συνεχίσετε την ανάπτυξη από σπόρους που είχαν σπαρθεί το προηγούμενο φθινόπωρο.

Αν σπόροι πολύ λαΤο φθινόπωρο, το γκαζόν σας δεν θα γεμίσειφέσουα που βλάστησε πρόσφατα

Μύθος: Η σπορά αργά το φθινόπωρο σημαίνει ότι το γκαζόν σας δεν θα γεμίσει ποτέ.

Γεγονός: Η λανθάνουσα σπορά συχνά αποδίδει απίστευτα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η σπορά αργά το φθινόπωρο συχνά δημιουργεί μια απίστευτα παραγωγική καλλιεργητική περίοδο το επόμενο έτος. Αυτός ο σπόρος θα παραμείνει αδρανής μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Αδρανή σπορά είναι μια πολύ βιώσιμη επιλογή για την αποκατάσταση της επιθυμητής πυκνότητας χλοοτάπητα.

Μερικοί από τους πελάτες μας (συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της εταιρείας μας) το κάνουν αυτό για την περιουσία τους. Αυτός είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο διατηρούμε την πυκνότητα του χλοοτάπητα σε πολλά από τα αθλητικά γήπεδα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι σε σχολικές περιφέρειες, κολέγια και πανεπιστήμια σε όλη τη Μέση Πολιτεία.

Εάν η σπορά αργά το φθινόπωρο λειτουργεί για να διατηρήσει την πυκνότητα του χλοοτάπητα σε ένα γήπεδο λακρός (ίσως το πιο επιζήμιο άθλημα για τον χλοοτάπητα), σίγουρα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα παχύ, όμορφο γκαζόν.

Εάν κάνετε σπορά αργά το φθινόπωρο, δεν μπορείτε να εφαρμόσετε έλεγχο καβουριού

Επίπεδα ΦωσφόρουΜύθος: Επειδή σπέρσατε τόσο αργά τη σεζόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το καβουρόχορτο το επόμενο καλοκαίρι, διαφορετικά κινδυνεύετε να σκοτώσετε αυτόν τον σπόρο.

Γεγονός: Υπάρχουν και άλλες επιλογές για προϊόντα ελέγχου που μην παρεμβαίνει στη σπορά σας.

Αυτός ο μύθος, κάποτε, βασίστηκε στην πραγματικότητα. Για χρόνια, τα μόνα προϊόντα καταπολέμησης του καβουροχόρτου (ονομάζονται «προ-φυτρωτικά ζιζανιοκτόνα») λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο. Δημιούργησαν ένα φράγμα στο χώμα και κάθε είδος χλοοτάπητα που ερχόταν σε επαφή με αυτό ελέγχονταν.

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία περιποίησης γκαζόν έχει προχωρήσει πολύ. Οι επαγγελματίες φροντίδας του γκαζόν σας έχουν τώρα μερικές διαφορετικές επιλογές επιλεκτικά στόχευση χορταρωδών ζιζανίων. Αυτό σημαίνει ότι η σπορά σας αργά το φθινόπωρο θα έχει ακόμα την ευκαιρία να βλαστήσει την Άνοιξη, ενώ θα εξακολουθεί να ελέγχετε το καβουρόχορτο. Είναι το γεωπονικό ισοδύναμο του «να έχεις το κέικ σου και να το φας κι αυτό». Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες φροντίδας του γκαζόν σας εάν έχετε κάνει μόνοι σας σπορά αργά το φθινόπωρο. Αυτό θα τους επιτρέψει να προσαρμόσουν το πρόγραμμά σας για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνετε αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα. Εάν αναθέσατε σύμβαση στον πάροχο υπηρεσιών σας να κάνει τη σπορά, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα περιποίησης του γκαζόν σας για την Άνοιξη για να το αντισταθμίσει.

Εάν το γκαζόν σας δεν φαίνεται γεμάτο μέχρι τον Χειμώνα, η σπορά σας δεν λειτούργησε

Μύθος: Ένα γκαζόν με επανασπορά θα πρέπει να φαίνεται εντελώς «παχύ» μέχρι τον Χειμώνα.

Γεγονός: Τα χόρτα της δροσερής εποχής χρειάζονται πολύ χρόνο για να ωριμάσουν.

Τα χόρτα δροσερής περιόδου είναι αυτό που καλλιεργούμε καλύτερα εδώ στην Κεντρική Πενσυλβάνια. Υπάρχουν τέσσερις κύριες ποικιλίες που αναπτύσσονται καλά εδώ: η πολυετής ρίγας, η μπλουγκράς του Κεντάκι, η ψηλή φέσουα και η εκλεκτή φέσου. Τα περισσότερα από αυτά φυτρώνουν σε μέτριο χρονικό διάστημα (10-14 ημέρες). Το Bluegrass μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις εβδομάδες για να αρχίσει να φυτρώνει.

Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία βλάστησης, τα χόρτα δροσερής εποχής έχουν μια διαδικασία ωρίμανσης στην οποία περνούν (όπως κάθε άλλο ζωντανό ον). Συχνά μοιάζουν με μια ενιαία «τρίχα» που μεγαλώνει από το έδαφος για πολλά μήνες. Αυτά τα σπορόφυτα στη συνέχεια περνούν από μια διαδικασία που ονομάζεται “τρίψιμο” όπου “γεμίζουν” – θα έχετε αρκετά λεπίδες χόρτου σε α μονόκλινο φυτό.

Η υλοτόμηση συχνά διαρκεί περίπου έξι μήνες για χόρτα δροσερής εποχής, ανεξάρτητα από το είδος. Θα είναι από τα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης πριν συμβεί αυτό το τράβηγμα.

συμπέρασμα

Για τους πολλούς λόγους που αναφέρονται παραπάνω εδώ, συνιστούμε να περιμένετε μέχρι τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου στην περιοχή μας για να αξιολογήσετε εάν μια σπορά ήταν αποτελεσματική ή όχι. Μπορεί να χρειαστεί τόσος χρόνος για να καθοριστεί πόση λάσπη έχει συμβεί.

Εάν είστε ήδη πελάτης μας, επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με το γκαζόν σας. Επίσης, να γνωρίζετε ότι θα κάνουμε προσαρμογές προγράμματος (όπως η χρήση διαφορετικού ελέγχου καβουριού) στη σπορά που θα κάνουμε αργότερα στη σεζόν.

Εάν θέλετε να μιλήσετε με έναν από τους επαγγελματίες φροντίδας του γκαζόν σχετικά με ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα του γκαζόν ή τη σπορά, επικοινωνήστε μαζί μας.

Leave a Reply