Πώς να αναγνωρίσετε τις ασθένειες του καλοκαιριού γκαζόν.

16
Πώς να αναγνωρίσετε τις ασθένειες του καλοκαιριού γκαζόν.

Όλοι προσπαθούμε να έχουμε ένα υγιές πράσινο γκαζόν όλο το καλοκαίρι. Ωστόσο, καθώς ο καιρός ζεσταίνει και η υγρασία αυξάνεται, το περιβάλλον γίνεται ευνοϊκό για την ασθένεια του χλοοτάπητα. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό και ακόμη και θάνατο των φυτών. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε νωρίς τα συμπτώματα της καλοκαιρινής νόσου του γκαζόν και να αποτρέψετε σημαντική ζημιά στο γκαζόν σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 4 από τις πιο κοινές ασθένειες του γκαζόν το καλοκαίρι.

1. Δολάριο Spot

Dollar Spot καλοκαιρινή ασθένεια γκαζόν

Είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες του καλοκαιριού. Πήρε το όνομά του δημιουργώντας λευκασμένες κηλίδες στο γρασίδι περίπου στο μέγεθος των ασημένιων δολαρίων. Όταν οι κηλίδες είναι πολλές, συχνά επικαλύπτονται δημιουργώντας μεγάλες καφέ περιοχές. Πολλές φορές μπερδεύονται με το άγχος της ξηρασίας. Τα φύλλα ενός μολυσμένου φυτού θα έχουν λωρίδες στο χρώμα του άχυρου στις λεπίδες των φύλλων με κοκκινοκαφέ περιγράμματα. Οι ζεστές μέρες, οι δροσερές νύχτες και οι υγρές συνθήκες ευνοούν τη δραστηριότητα της νόσου. Τα χόρτα με χαμηλή γονιμότητα είναι πιο ευαίσθητα. Αν και το δολάριο σπάνια σκοτώνει τον χλοοτάπητα, οι έντονες προσβολές θα λεπτύνουν το γκαζόν.

2. Καφέ μπάλωμα

Brown Patch Summer Lawn Disease

Το καφέ έμπλαστρο θα δημιουργήσει γενικά κυκλικά μπαλώματα με διάμετρο από αρκετές ίντσες έως πολλά πόδια. Τα φύλλα των προσβεβλημένων φυτών θα έχουν καστανά χρώμα με σκούρα καφέ περιγράμματα. Είναι μια από τις λίγες ασθένειες που μπορεί να επηρεάσουν την ψηλή φέσουα. Ευνοείται από θερμές υγρές συνθήκες ιδιαίτερα όταν οι νυχτερινές θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 70 βαθμούς. Τα χυμώδη βαριά γονιμοποιημένα γκαζόν είναι συχνά τα πιο ευαίσθητα. Αν και ως επί το πλείστον επιφανειακή αυτό το καλοκαίρι, η ασθένεια του γκαζόν μπορεί να εξελιχθεί στο στέμμα του φυτού προκαλώντας φθορές.

3. Γκρι κηλίδα φύλλου

Ασθένεια του καλοκαιρινού γκαζόν με γκρίζες κηλίδες φύλλων

Η γκρίζα κηλίδα στα φύλλα είναι μια άλλη ασθένεια του γκαζόν που εμφανίζεται το καλοκαίρι και έχει γίνει πιο συχνή στην περιοχή μας. Το μολυσμένο φύλλο έχει μικρές μαύρες έως γκρι κηλίδες με σκούρα όρια. Οι κηλίδες εμφανίζονται συχνά στο μήκος ολόκληρης της λεπίδας του φύλλου. Τα σοβαρά μολυσμένα φυτά θα γίνουν καφέ και θα πεθάνουν συχνά αφήνοντας μια καμένη εμφάνιση παρόμοια με το στρες ξηρασίας. Θερμοκρασίες μεταξύ 80-90 βαθμών με υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσουν ταχεία ανάπτυξη. Τα νεότερα φυτά χόρτου είναι τα πιο ευαίσθητα.

4. Pythium Blight

Ασθένεια του θερινού χλοοτάπητα Pythium Blight

Είναι η πιο επικίνδυνη καλοκαιρινή ασθένεια του γκαζόν. Εμφανίζονται αρχικά ως σκουρόχρωμοι κύκλοι ή ακανόνιστες κηλίδες. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, οι κηλίδες θα συγχωνευθούν προκαλώντας μεγάλες σκοτεινές νεκρές περιοχές. Συχνά έχουν μια γλοιώδη ή λιπαρή αίσθηση. Σε περιοχές με κακή αποστράγγιση η ασθένεια είναι πιο σοβαρή. Συχνά ακολουθεί την κίνηση του νερού. Ο ζεστός, υγρός, βροχερός καιρός ευνοεί αυτή την ασθένεια. Θερμοκρασίες από 85 έως 95 βαθμούς με υψηλή υγρασία ευνοούν ιδιαίτερα αυτή την ασθένεια. Κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες, μια βάση χλοοτάπητα μπορεί να εξαλειφθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι σημαντικό να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στις καφέ περιοχές στο γρασίδι σας. Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι είναι από ξηρασία ή ζέστη, μπορεί εξίσου εύκολα να είναι ασθένεια. Ευτυχώς, η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του θανάτου των φυτών και της δαπανηρής σποράς. Τα σωστά χρονομετρημένα μυκητοκτόνα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, μπορείτε να διατηρήσετε ένα πράσινο υγιές γκαζόν όλο το καλοκαίρι.

Ελπίζουμε ότι τώρα μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτές τις κοινές ασθένειες του καλοκαιριού. Εάν έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Μυκητοκτόνο Πρόγραμμα μας, το οποίο καταπολεμά αυτές τις κοινές ασθένειες του γκαζόν, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Ανυπομονούμε να ακούσουμε από εσάς.

Leave a Reply