Πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

18
Πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

Δεν καλλιεργώ πολύ λαχανικά, αλλά όταν το κάνω, μαζεύω λευκές μύγες κάνουν το μπαλκόνι και τη βεράντα μου σπίτι τους. Μετά από κάποια δοκιμή και λάθος, νομίζω ότι ο σύζυγός μου και εγώ επιτέλους ξεπεράσαμε τις λευκές μύγες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες.

Αποφάσισα να αγοράσω έναν τόνο σπόρων το καλοκαίρι με κάποια χρήματα γενεθλίων, και ένα από αυτά τα πακέτα σπόρων ήταν για μίνι κολοκύθες. Ενθουσιάστηκα πολύ, αφού δεν είχα καλλιεργήσει ποτέ μίνι κολοκύθες!

πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

Ο έλεγχος Whitefly μας αποτυγχάνει

Δεν ξεκίνησα τους σπόρους μέχρι τα τέλη Αυγούστου, που είναι αργά, αλλά ήθελα τουλάχιστον να δω αν μπορούσα μεγαλώστε τις κολοκύθες καταρχήν. Απολαμβάναμε τα όμορφα μεγάλα φύλλα και τα κίτρινα λουλούδια από τα φυτά μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, όταν εγκαταστάθηκαν οι λευκές μύγες.

Ο σύζυγός μου και εγώ προσπαθήσαμε να ψεκάσουμε τις μύγες με νερό, νερό και υγρό σαπούνι και άλλα σπιτικά σπρέι. Το τελευταίο που δοκιμάσαμε παραλίγο να σκοτώσει τις μίνι κολοκύθες μου!

Τι είναι οι Whiteflies;

Οι λευκές μύγες, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, είναι μικροσκοπικά λευκά ζωύφια που προσβάλλουν ποικιλία φυτών. Η επιστημονική ονομασία για τις λευκές μύγες είναι aleyrodidae. Αυτά τα παράσιτα είναι ξαδέρφια με τους αλευρώδεις και τις αφίδες.

λευκή μύγα

Αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα μπορεί να είναι τόσο μικρά όσο το 1/12 της ίντσας και βρίσκονται συνήθως σε ομάδες. Υπάρχουν πάνω από 1.000 είδη αυτών των παρασίτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τα ένα πολύ κοινό παράσιτο στον κήπο.

Είναι λευκά, έχουν μαλακό σώμα και φτερά, κάτι που τους διευκολύνει να προσβάλουν ένα μεγάλο φυτό ή πολλά φυτά που αναπτύσσονται κοντά. Παρά το λευκό τους χρώμα, λευκές μύγες μπορεί να είναι δύσκολα φαίνονται και συνήθως βρίσκονται κάτω από τα φύλλα, καθιστώντας τα δυσπρόσιτα.

Είναι κυρίως εμφανή στη μέση του καλοκαιριού και κοντά στο τέλος του καλοκαιριού. Πολλά φυτά προσελκύουν τις λευκές μύγες, όπως συζητείται παρακάτω.

Φυτά που προσελκύουν τις λευκές μύγες

καρπούζι

Μια ποικιλία φυτών, ειδικά τα λαχανικά, φαίνεται να προσελκύουν τις λευκές μύγες. Τα φυτά που προσελκύουν τις λευκές μύγες περιλαμβάνουν:

 • κολοκύθες
 • πιπεριές
 • μελιτζάνες
 • καλαμπόκι
 • φασόλια
 • μπάμια
 • ντομάτες
 • καρπούζι
 • edamame
 • διάφορα βότανα

Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε θερμότερο καιρό, όταν οι λευκές μύγες είναι πιο εμφανείς. Παρακάτω είναι μερικές ιδέες για τη θεραπεία για τις λευκές μύγες.

Θεραπεία για τις λευκές μύγες

εντομοκτόνο

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θεραπείας για τις λευκές μύγες. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά σπρέι, να αγοράσετε βιολογικά σπρέι ή συνθετικά σπρέι. Δεν θα πω να χρησιμοποιήσω το ένα πάνω στο άλλο. Πειραματιστείτε λίγο για να μάθετε ποια θεραπεία λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τα φυτά σας.

Η θεραπεία για τις λευκές μύγες περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • ψεκασμός με νερό
 • σπιτικά σπρέι
 • βιολογικά σπρέι
 • σκούπισμα λευκές μύγες
 • εντομοκτόνο

Ψεκασμός με Νερό

μπουκάλι σπρέι, πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

Ξεκινήστε ψεκάζοντας τις λευκές μύγες με νερό από σπρέι μπουκαλιού νερού ή σωλήνα. Αυτό θα κάνει τα παράσιτα να πάνε προς όλες τις κατευθύνσεις, αντί να μένουν σε μια ομάδα. Εάν αυτό είναι το μόνο που κάνετε, θα συνεχίσουν να επιστρέφουν και να σκοτώνουν τα φυτά σας.

Whitefly Control με σπιτικά σπρέι

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει στα φυτά σας, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα σπιτικό σπρέι με λίγα μόνο υλικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού πρόχειρο. Εάν όχι, υπάρχουν πολλά μπουκάλια ψεκασμού για να διαλέξετε.

Ένα σπιτικό σπρέι λευκής μύγας αναμειγνύει ένα γαλόνι νερό με ένα στόκο σαπουνιού πιάτων. Το δοκιμάσαμε στις μίνι κολοκύθες μας, αλλά η λύση απλώς επιβράδυνε τις μύγες. Θέλετε να το κάνετε αυτό κάθε λίγες μέρες για να απαλλαγείτε από ενήλικες και νεαρές λευκές μύγες.

πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

Ένα άλλο σπιτικό σπρέι που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να αναμίξετε δύο μέρη οινόπνευμα εντριβής με πέντε μέρη νερού, καθώς και να προσθέσετε ένα ρευστό υγρό σαπούνι πιάτων. Ψεκάστε τα προσβεβλημένα φύλλα στα φυτά σας για να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες.

Κενό Whiteflies

Μια εναλλακτική λύση στα σπρέι είναι να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τις λευκές μύγες κάθε λίγες μέρες. Μπορείτε να απαλλαγείτε από ενήλικες και νεαρές λευκές μύγες με αυτόν τον τρόπο. Απαλλαγείτε από τη σακούλα κενού όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποτρέψετε τις λευκές μύγες να μολύνουν ξανά τα φυτά σας.

Σπρέι Whitefly

Το έλαιο neem είναι μια φυσική εναλλακτική λύση στο εντομοκτόνο σαπούνι και τα εντομοκτόνα. Ψεκάστε το λάδι neem στα φυτά σας κάθε λίγες μέρες μέχρι να φύγουν όλες οι λευκές μύγες.

Το εντομοκτόνο σαπούνι μπορεί να ψεκαστεί σε όλα τα φύλλα των φυτών σας. Ψεκάστε κάτω από τα φύλλα όπου είναι τοποθετημένα τα αυγά για να βεβαιωθείτε ότι θα κολλήσετε όλες τις λευκές μύγες στα φυτά σας. Αποφύγετε να ψεκάζετε τα φυτά σας στη ζέστη, γιατί αυτό μπορεί να βλάψει τα φυτά.

Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα με φειδώ, καθώς οι λευκές μύγες είναι γνωστό ότι δημιουργούν μια ανθεκτικότητα σε αυτούς τους τύπους ψεκασμών. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, χρησιμοποιήστε ένα εντομοκτόνο που θα σκοτώσει τις λευκές μύγες.

Πρόληψη των λευκών μυγών

Naturtium, πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

Μόλις ξεφορτωθείτε όλες αυτές τις λευκές μύγες, μην το γιορτάζετε ακόμα. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα μέτρα για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση μιας προσβολής. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό.

Αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα και τα κλαδιά

Ένας τρόπος για να αποτρέψετε τις λευκές μύγες είναι να αφαιρέσετε τα άρρωστα και νεκρά φύλλα και κλαδιά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας κουρευτικές μηχανές κήπου.

Χρησιμοποίησα αυτή τη μέθοδο όταν προσπαθούσα να απαλλαγώ από τις αφίδες σε ένα από τα φυτά ιβίσκου μου. Ήταν πόνος αφού αφαίρεσα τα περισσότερα φύλλα, αλλά αυτή η μέθοδος βοήθησε στην αποφυγή της επιστροφής των αφίδων!

Φυσικοί εχθροί

lady bug, φυσικός εχθρός, πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε την επιστροφή των λευκών μυγών είναι να φέρετε φυσικούς εχθρούς των λευκών μυγών. Πασχαλίτσεςτα κορδόνια και οι σφήκες είναι μερικοί φυσικοί εχθροί αυτών των παρασίτων του κήπου.

Κολλώδης Παγίδα

Η δημιουργία παγίδας μπορεί να πιάσει και να αποτρέψει τις λευκές μύγες από το να επιτεθούν στα φυτά σας. Αγοράστε ένα κολλώδες κίτρινο μαξιλάρι και τοποθετήστε πολλά στον κήπο σας. Οι λευκές μύγες έλκονται φυσικά από το κίτρινο χρώμα, αφού τους θυμίζει ώριμα φυτά.

Οι μύγες θα κολλήσουν στο μαξιλάρι και τελικά θα πεθάνουν, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πετάξετε τα κίτρινα μαξιλάρια!

Φύτευση Companion

φύτευση συντροφιάς, γαλλικοί κατιφέδες

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε τις λευκές μύγες, που είναι πιο χρονοβόρος, είναι η καλλιέργεια φυτών συντροφιάς. Τα ναστούρτια και οι μεξικάνικοι και γαλλικοί κατιφέδες αποτελούν εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για λαχανικά.

Ρωτήστε έναν εκπρόσωπο σε ένα τοπικό κέντρο κήπου τι είναι καλύτερο να καλλιεργήσετε στην περιοχή σας. Μπορείτε πάντα να ελέγχετε και τη ζώνη ανάπτυξής σας, εάν δεν είστε σίγουροι ποια φυτά συντροφιάς αναπτύσσονται καλύτερα στην περιοχή σας της χώρας.

Πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες

Όποια μέθοδο ή μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε για να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες, μην το κάνετε μόνο μία φορά και το λέτε την ημέρα. Πρέπει να επαναλάβετε μέχρι να φύγουν όλα τα παράσιτα.

Έχετε μια ιστορία επιτυχίας για το πώς να απαλλαγείτε από τις λευκές μύγες; Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Leave a Reply