Πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με προϋπολογισμό

18
Πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με προϋπολογισμό

Με την έναρξη της άνοιξης, μαζί με τις μεγαλύτερες και πιο ζεστές μέρες, έχω παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στον κήπο μου. ο primroses Φύτεψα τον Νοέμβριο φαίνεται να είμαι δυστυχισμένος κρέμομαι στον τοίχο του μπαλκονιού μου και περιμένω με ανυπομονησία τα σπορόφυτα να φυτρώσουν σε λουλούδια. Σήμερα έχει να κάνει με το πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό.

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό

Έχουμε μόνο δύο εποχές εδώ στη Νότια Καλιφόρνια, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είχαμε έναν ασυνήθιστα υγρό χειμώνα, αλλά αυτά είναι σπάνια. Με βάση τον τόπο διαμονής σας, θέλετε να ενημερώνετε τον κήπο σας από καιρό σε καιρό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενημερώσετε τον κήπο σας. Θα εστιάσω κυρίως στο πώς να ενημερώσετε τα φυτά στον κήπο σας. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος της κηπουρικής!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, οι οποίοι εξηγούνται παρακάτω.

Γνωρίστε τον χώρο του κήπου σας

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό
Ράφι σύζυγος φτιαγμένος για τα παχύφυτά μου. Φτιάξτε το δικό σας ράφι με ιδέες από αυτή η ανάρτηση.

Αυτό που εννοώ με το να γνωρίζω τον χώρο του κήπου σας, είναι ξέρετε τι είδους φυτά αναπτύσσονται καλύτερα στον κήπο σας; Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, ακόμη και χρόνια, με βάση το είδος των φυτών που καλλιεργείτε στον κήπο σας.

Έχω μια μικρή είσοδο και ένα μπαλκόνι 80 τετραγωνικών ποδιών για να δουλέψω. Όλα τα φυτά μου είναι σε γλάστρες. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για την ποιότητα του εδάφους, αλλά πρέπει να αγοράσω χώμα γλάστρας για τα φυτά μου.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι το μπαλκόνι μου είναι ηλιόλουστο, αν και η σκιά σέρνεται το απόγευμα. Όταν αλλάξει η ώρα το φθινόπωρο, το μπαλκόνι θα γίνει ένας πλήρως σκιερός χώρος μέχρι την άνοιξη και πάλι.

https://bloominganomaly.com/gardening-shelves/
Primroses που κρέμονται κατά μήκος του τοίχου. Μια ποικιλία από άλλα φυτά σε γλάστρες.

Λόγω αυτών των ορίων, καλλιεργώ μόνο φυτά κατάλληλα για δοχεία. Προσπαθώ να πάω για φυτά που μεγαλώνουν καλά στη μερική σκιάαλλά έχουν παχύφυτα και τροπικά φυτά που έχουν καταφέρει να παραμείνουν ζωντανά τις μικρότερες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Ξέρω ότι για έναν κηπουρό με μεγαλύτερη απόσταση, αυτό δεν ακούγεται πολύ, αλλά μπόρεσα να απολαύσω έναν κήπο στο χώρο μου και μπόρεσα να μοιραστώ τις περιπέτειές μου στον κήπο με όλους σας σε αυτό το ιστολόγιο.

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρός ή μεγάλος είναι ο χώρος του κήπου σας, ξέρετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας. Εάν μόλις μετακομίσατε σε ένα νέο μέρος, αυτό μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά μπορείτε να απολαύσετε έναν κήπο σε χρόνο μηδέν με κάποια δοκιμή και λάθος.

Σχεδιάστε εκ των προτέρων

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό
Διάφορα μοσχεύματα από τη συλλογή μου από παχύφυτα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους κηπουρούς που ζουν σε ψυχρότερες περιοχές. Ίσως χρειαστεί να κάνετε χώρο για φυτά σε εσωτερικούς χώρους ή να κάνετε ένα διάλειμμα από την κηπουρική κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αν σας αρέσει να μεγαλώνετε φρούτα και λαχανικάξέρετε ποια εποχή του χρόνου είναι καλύτερο να μεγαλώσετε και προγραμματίστε ανάλογα.

Μελετήστε τις τάσεις στον κήπο

Μου αρέσει να περιφέρομαι σε κέντρα κηπουρικής από καιρό σε καιρό για να δω τι είναι δημοφιλές να καλλιεργείς τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Αυτό το κάνω όταν έχω μια γλάστρα που χρειάζεται κάτι να φυτευτεί μέσα της ή ένα φυτό χρειάζεται αντικατάσταση.

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό
Πρέπει να καθαρίσω το δοχείο με το κοχύλι μου γεμάτο με παχύφυτα. Φτιάξτε τα δικά σας παχύφυτα με κοχύλια διαβάζοντας αυτή η ανάρτηση!

Δείτε τι φυτεύουν άλλοι κηπουροί στην περιοχή σας, ελέγχοντας άλλα ιστολόγια κήπου, Pinterest, περιοδικά κήπου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιθανότατα θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι για να προσθέσετε φυτά στον κήπο σας. Μην αγχωθείτε, αλλά επιλέξτε μερικά που θα λειτουργήσουν καλά στον κήπο σας.

Αγοράστε σπόρους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενημερώσετε τον κήπο σας με προϋπολογισμό είναι να ξεκινήστε με σπόρους. Ξεκίνησα να το κάνω αυτό μόλις τον περασμένο χρόνο. Θεωρώ ότι η καλλιέργεια ενός φυτού από σπόρο είναι πολύ ικανοποιητική.

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό
Ανυπομονώ να δω αυτά τα σπορόφυτα να ανθίζουν σε λουλούδια!

Πέρασα από μερικά δοκιμή και λάθος όταν άρχισα να καλλιεργώ φυτά από σπόρους. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το Jiffy Mini Greenhouse για να ξεκινήσετε τους σπόρους. Είναι τέλειο για κηπουρική σε μικρούς χώρους!

Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη. Έχω δύο που μπορούν να καλλιεργήσουν 12 διαφορετικά φυτά από σπόρους. Πρέπει να αγοράσω περισσότερα ανταλλακτικά pellet αφού τελείωσα και έχω περισσότερους σπόρους λουλουδιών να φυτέψω!

Οι σπόροι είναι συνήθως πολύ φθηνότεροι από την αγορά ενός φυτού. Πρόσφατα αγόρασα πολλά πακέτα με σπόρους μόνο με 50 λεπτά! Ανυπομονώ να μεγαλώσουν τα λουλούδια από αυτούς τους σπόρους!

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό
Αυτά τα μικρά φυτά είναι πιο κοντά στο να γίνουν λουλούδια.

Οι σπόροι αγοράζονται εύκολα. Μπορείτε να τα βρείτε σε καταλόγους κηπουρικής, διαδικτυακά και κέντρα κηπουρικής. Εδώ είναι ένα άρθρο που έγραψα πρόσφατα για τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε σπόρους κήπου!

Αγοράστε παιδικά φυτά

Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά την κηπουρική πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησα αγοράζοντας φυτά όσο πιο μικρά μπορούσα να βρω. Θα έβρισκα δοχεία που ήταν μικρά ή ελαφρώς μεγαλύτερα από τα φυτά, αφού έχω τόσο πολύ χώρο για να δουλέψω.

Ξεκινώντας με μικρότερα φυτά μου εξοικονομεί χρήματα και μου δίνει την ευκαιρία να απολαμβάνω να βλέπω τα φυτά μου να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν. Εάν είστε αρχάριος κηπουρός, η καλλιέργεια ενός μικρού φυτού είναι ευκολότερη από το να ξεκινήσετε με σπόρους επίσης.

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό
Ένα από τα μικρά μου παχύφυτα aeonium. Το δοχείο είναι από ένα κιτ εκκίνησης σπόρων που βρήκα στο Target.

Χρησιμοποιήστε φθηνά δοχεία

Δεδομένου ότι ασχολούμαι με την εξοικονόμηση χρημάτων κατά την κηπουρική, βρήκα μερικά ωραία φθηνά δοχεία που χρησιμοποιώ για τον κήπο μου. Πολλά από τα πλαστικά δοχεία μου είναι σε διαφορετικά χρώματα ή σχέδια, που τα κάνουν να φαίνονται πιο ακριβά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Οι γλάστρες από τερακότα είναι ένας άλλος εξαιρετικός φθηνός τύπος γλάστρας για την καλλιέργεια φυτών. Το κατάστημα δολαρίων την άνοιξη έχει συνήθως μια ποικιλία μεγεθών και σχημάτων από γλάστρες από τερακότα.

Για περισσότερες ιδέες σχετικά με φθηνά δοχεία, διαβάστε το άρθρο μου σχετικά Φτηνά δοχεία κήπου.

Μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε

πώς να ενημερώσετε τον κήπο σας με έναν προϋπολογισμό
Βρεφικά παχύφυτα από μοσχεύματα και άλλα φυτά στο τραπέζι του μπαλκονιού μας.

Η κηπουρική είναι μια διαδικασία και η ενημέρωση του κήπου σας μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Ακόμα ανακαλύπτω τι φυτρώνει καλύτερα στον κήπο του μπαλκονιού μου. Πώς ανανεώνετε τον κήπο σας αυτή τη σεζόν;

Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Leave a Reply