Πώς να ξεκινήσετε έναν νέο κήπο

16
Πώς να ξεκινήσετε έναν νέο κήπο

Εάν βρίσκεστε στη λίστα μηνιαίων email μου, ξέρετε ότι εγώ και ο σύζυγός μου μόλις μετακομίσαμε σε ένα νέο συγκρότημα διαμερισμάτων. Αυτό σημαίνει έναν νέο χώρο κηπουρικής, ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος από τον τελευταίο μας χώρο! Σήμερα θέλω να συζητήσω μαζί σας πώς να ξεκινήσετε έναν νέο κήπο.

πώς να ξεκινήσετε έναν νέο κήπο

Η έναρξη ενός νέου κήπου μοιάζει πολύ με την έναρξη ενός κήπου από την αρχή. Θα το προσεγγίσω αυτό υποθέτοντας ότι γνωρίζετε ήδη τα βασικά της κηπουρικής.

Εάν δεν έχετε ξεκινήσει ποτέ έναν κήπο και θέλετε να μάθετε πώς, έχω πολλά άρθρα για αρχάριους κηπουρικής για να διαβάσετε. Δείτε τα παρακάτω.

Κάλυμμα εδάφους

νέος κήπος

Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να μελετήσετε τον νέο χώρο με τον οποίο πρέπει να εργαστείτε. Όπως είπα παραπάνω, ο νέος υπαίθριος χώρος μας είναι λίγο περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερος από τον προηγούμενο χώρο κηπουρικής μας. Μια άλλη διαφορά είναι ότι υπάρχει χώρος για να αναπτυχθούν φυτά στο έδαφος κατά μήκος της εξωτερικής άκρης του αίθριου.

Αυτό σημαίνει ότι θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου επίγεια κηπουρική, με το οποίο δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Αλλά σίγουρα είμαι έτοιμος για την πρόκληση!
Γνωρίζοντας με τι πρέπει να δουλέψετε, θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε τον νέο σας κήπο για τους επόμενους μήνες και το επόμενο έτος.

Πώς είναι το έδαφος;

χώμα κήπου

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι, πώς είναι η βρωμιά στο νέο σας χώρο; Είναι πυκνό; Εύκολα ή δύσκολα στην καλλιέργεια φυτών;

Ζώντας στη Νότια Καλιφόρνια και παρακολουθώντας πολλά μαθήματα κηπουρικής, ακούω ότι έχουμε το πιο σκληρό έδαφος για να δουλέψουμε, παρά τις ιδανικές καιρικές συνθήκες. Είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστούν κάποιες δοκιμές και λάθη για να καταλάβουμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτόν τον νέο χώρο.

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ό,τι υπάρχει στο έδαφος για να ευδοκιμήσουν τα φυτά σας. Υπάρχει χώμα κηπουρικής μπορείτε να προσθέσετε στη βρωμιά στο έδαφος, καθώς και σάπια φύλλα για φυτά που το χρειάζονται.

Πόσος Ήλιος έχει;

ηλιακό φως στον κήπο

Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε είναι πόσο ήλιο θα πάρει ο νέος σας χώρος. Ζούσαμε στο προηγούμενο μέρος μας αρκετό καιρό ώστε να γνωρίζω τα μοτίβα του ηλιακού φωτός όλο το χρόνο. Αυτή θα είναι απλώς μια άλλη καμπύλη μάθησης που θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μαθευτεί.

Πού πρέπει να φυτέψω τα φυτά μου;

Αυτό μετράει στο πόσο χώρο έχετε. Θα κρατήσω τα περισσότερα από τα φυτά μου σε δοχεία, καθώς το νέο μας αίθριο έχει ένα σωρό τσιμέντο και τούβλα. Η άκρη θα έχει μια ποικιλία ετήσιων που μπορώ να αλλάξω καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μπορείτε επίσης να δείτε τους γείτονες για να δείτε τι καλλιεργούν στον κήπο τους για ιδέες. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες!

Τι να φυτέψω;

νέα λουλούδια κήπου

Μπορείτε να κάνετε ό,τι κάνω και να αγοράσετε σπόρους και φυτά που ελπίζετε να ευδοκιμήσουν ή να σχεδιάσετε τι πιστεύετε ότι θα αναπτυχθεί.

Όλα τα φυτά μου είναι σε γλάστρες και σκοπεύω να τα κρατήσω στα δοχεία τους στο αίθριο μας. Έχω ένα μάτσο ετήσιους και πολυετήσιους σπόρους που μπορώ να καλλιεργήσω κατά μήκος της άκρης όλο το χρόνο.

Το διασκεδαστικό με τα φυτά είναι ότι μπορείτε πάντα να αλλάξετε αυτό που καλλιεργείτε ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Και αν κάτι δεν φυτρώνει στον νέο σας χώρο, μπορείτε πάντα να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο φυτό.

Διατήρηση του νέου σας κήπου

νέα τριαντάφυλλα κήπου

Δώστε στον εαυτό σας άφθονο χώρο για δοκιμή και λάθος στη συντήρηση του νέου σας κήπου. Με τον καιρό, θα μάθετε τι λειτουργεί και τι όχι στον νέο σας χώρο κηπουρικής. Διασκεδάστε με τη διαδικασία!

Καλλιέργεια ενός νέου κήπου

Η έναρξη ενός ολοκαίνουργιου κήπου μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή, ειδικά αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε νέα φυτά στον ολοκαίνουργιο χώρο σας.

Τι σκοπεύετε να καλλιεργήσετε στον νέο σας κήπο; Τι θα κάνατε διαφορετικά την επόμενη φορά; Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Leave a Reply