Πώς να: Σχέδια για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

19
Πώς να: Σχέδια για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Την περασμένη εβδομάδα, όλοι είδαμε μια δραστική αλλαγή στη ζωή μας που δεν περιμέναμε με τον κορονοϊό. Την περασμένη εβδομάδα, συζήτησα τρόπους για να ξεκινήσω έναν λαχανόκηπο. Αφού έκανα κάποια έρευνα σχετικά με αυτό, αποφάσισα να επενδύσω σε ένα μικρό υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου για την καλλιέργεια λαχανικών. Παρακάτω είναι μερικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για τα σχέδια για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου για τα λαχανικά σας.

σχέδια για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Ενώ πολλοί άνθρωποι πήγαιναν για ψώνια πανικού την περασμένη εβδομάδα, επένδυσα σε μερικούς σπόρους λαχανικών, βολβούς και κόνδυλους. Έβαλα τις πατάτες και τους βολβούς κρεμμυδιού σε μερικές από τις τελευταίες γλάστρες μου.

Έχω δενδρύλλια βοτάνων που θα φυτέψω σε κάθετες υφασμάτινες ζαρντινιέρες που έχω. Τα σπορόφυτα ντομάτας μου θα τα βάλω σε ένα δοχείο που δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, καθώς και τα σπορόφυτα μαρουλιού που ξεκίνησα πρόσφατα σε τελάρα αυγών.

Αγόρασα ένα κιτ σπόρων για ορεκτικά λαχανικών που περιέχει σπόρους καρότου, μπιζελιού και αγγουριού που χρειάζονταν ένα σπίτι. Έτσι, άρχισα να κάνω έρευνα για μικρά υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε ιδέες για σχέδια για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου.

Το υπερυψωμένο μου κρεβάτι στον κήπο

Κατέληξα να αγοράσω ένα μικρό πλαστικό υπερυψωμένο κιτ κρεβατιού κήπου με ρόδες από τον Lowe’s. Το παρήγγειλα μέσω Διαδικτύου, αλλά το παρέλαβα από ένα κοντινό κατάστημα γιατί ήθελα να το δω προσωπικά πριν το φέρω στο σπίτι.

Το κιτ ήρθε με οδηγίες και προτεινόμενο υλικό για φύτευση. Μετά από ένα άλλο ταξίδι στο Home Depot (που είναι πιο κοντά), αγόρασα επίσης δύο σακούλες με μείγμα γλάστρας, λάιμ κήπου και λίπασμα για τα λαχανικά μου.

υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Φυσικά, αυτό λειτουργεί για μένα και τον χώρο μου, αλλά όχι απαραίτητα για εσάς. Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου για τον χώρο σας.

Αυξημένος προϋπολογισμός κήπου

Πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για τον αυξημένο κήπο σας; Μπορείτε να πάτε φθηνά έως ακριβά με αυτό. ο ο προϋπολογισμός βασίζεται σε εάν χτίζετε το δικό σας ή αγοράζετε ένα έτοιμο κρεβάτι κήπου, το μέγεθος του κρεβατιού και το κόστος των υλικών, ξεκινώντας από τους σπόρους ή τα φυτά και τον τύπο του εδάφους που θα χρησιμοποιήσετε.

Έχω ήδη σπόρους, αλλά το κόστος του έτοιμου ανυψωμένου κήπου μου, δύο 25 λίτρων χώμα σε γλάστρες, μια μικρή σακούλα λάιμ κήπου και λίπασμα λαχανικών έφτασε σχεδόν τα 50 $. Ήμουν πραγματικά έκπληκτος με το πόσο χώμα χρειαζόμουν, με βάση το μέγεθος του μικρού υπερυψωμένου κρεβατιού στον κήπο μου.

Αυτό είναι στο χαμηλότερο άκρο ενός προϋπολογισμού. Γενικά, θα κοστίσει λιγότερο για να φτιάξετε το δικό σας (εκτός αν σκοπεύετε να φτιάξετε ένα τεράστιο υπερυψωμένο κρεβάτι). Θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο κόστος, εκτός από το ίδιο το κρεβάτι, είναι το χώμα.

Μέγεθος Ανυψωμένου Κήπου

Αυτό, φυσικά, εξαρτάται από το πόσο χώρο έχετε στο ακίνητό σας. Βρήκα ένα υπερυψωμένο κρεβάτι που ήταν μόνο 20 επί 24 ίντσες. Αν πάει καλά, θα αγοράσω άλλο, ή πάει μεγαλύτερο την επόμενη φορά.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορες διαστάσεις. Υπάρχουν κρεβάτια τέσσερα με τέσσερα πόδια, κρεβάτια δύο επί οκτώ πόδια και ούτω καθεξής. Κάντε λίγη έρευνα για να δείτε διαφορετικά κρεβάτια και σκεφτείτε το μέγεθος και τις διαστάσεις που θέλετε να είναι το δικό σας προτού προμηθευτείτε προμήθειες ή αγοράσετε ένα έτοιμο.

Αγορά vs Make Raised Garden Bed

ροζ σχοινόπρασο

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο στην αγορά ενός κρεβατιού όσο και στο να φτιάξετε το δικό σας. Ο χρόνος μπορεί να μην είναι παράγοντας αυτή τη στιγμή, αλλά σκεφτείτε το κόστος και των δύο. Ρωτήστε τους φίλους και την οικογένεια για τις εμπειρίες τους με το ένα από τα δύο. Μπορείτε επίσης να λάβετε συμβουλές από τον τοπικό πάροχο κήπου.

Πού να τοποθετήσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι στον κήπο

Τα περισσότερα λαχανικά χρειάζονται ήλιο για μια ολόκληρη μέρα, περίπου έξι έως οκτώ ώρες στον ήλιο κάθε μέρα για να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Σημειώστε πού πέφτει ο ήλιος στην αυλή σας πριν πάρετε το υπερυψωμένο κρεβάτι στον κήπο σας.

Δεδομένου ότι ζούμε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με αίθριο με τρεις τοίχους στον εξωτερικό μας χώρο, ο ήλιος και η σκιά μας κινούνται όλη την ημέρα.

Κατάφερα να λύσω αυτό το δίλημμα αγοράζοντας ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου με ρόδες! Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι δυνατό να γίνει με μεγαλύτερα, αλλά σίγουρα λειτουργεί με το μικρό μου.

Πώς να φυτέψετε λαχανικά

Τα λαχανικά είναι γενικά φυτεύονται σε σειρές. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την κηπουρική σε τετραγωνικά πόδια, όπου μπορείτε να φυτέψετε ένα είδος λαχανικών σε κάθε τετραγωνικό πόδι. Με βάση το πόσο μεγάλο θα γίνει το φυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά σε ένα τετραγωνικό πόδι χώρου.

Υπάρχουν πολλά σχέδια και διαγράμματα που μπορείτε να αναζητήσετε για να ξεκινήσετε με αυτό. Μόλις ακολούθησα ένα από τα διαγράμματα του φυλλαδίου μου που έδειχνε τρεις σειρές λαχανικών.

Προετοιμασία του υπερυψωμένου κήπου σας για φυτά

σχέδια για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Αφού προγραμματίσετε τα παραπάνω, μπορείτε να προετοιμάσετε το κρεβάτι του κήπου σας για φύτευση. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, όπως DIY χώμα με κομπόστ. Θα σας πω πώς το έκανα για το κρεβάτι του κήπου μου.

Το υπερυψωμένο μου κρεβάτι κήπου είχε οδηγίες που προσπάθησα να ακολουθήσω όσο καλύτερα μπορούσα, όπως αναφέρεται παρακάτω.

Όπως είπα παραπάνω, αγόρασα δύο σακουλάκια μείγματος γλάστρας που χωρούν 25 λίτρα χώματος σε κάθε σακούλα. Δεν πίστευα ότι θα χρειαζόμουν τόσο πολύ, αλλά κατέληξα να χρησιμοποιήσω σχεδόν δύο ολόκληρες σακούλες με χώμα για γλάστρες. Ευτυχώς που ήταν σε προσφορά!

Πέταξα μια ολόκληρη σακούλα με μείγμα γλάστρας στο κρεβάτι του κήπου. Υποτίθεται ότι ήταν υγρό, οπότε πρόσθεσα λίγο νερό με το ποτιστήρι μου καθώς γέμιζα το κρεβάτι. Μόλις λειαίνω το χώμα με το εργαλείο κήπου μου, υπήρχε περίπου δύο ίντσες χώρος από το χώμα μέχρι την κορυφή του κρεβατιού.

Στη συνέχεια πρόσθεσα περίπου 1 κιλό δολομίτη, ή ασβέστη κήπου, στην κορυφή του υγρού εδάφους. Ο δολομίτης είναι ένας τύπος ασβεστόλιθου που αυξάνει το pH στο έδαφος για να τροφοδοτήσει τα λαχανικά με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν. Προστέθηκε περισσότερο μείγμα γλάστρας στον δολομίτη και μετά ανακάτεψα και τα δύο μαζί.

Τετραγωνική κηπουρική ή σειρές λαχανικών;

σετ υπερυψωμένου κρεβατιού κήπου

Σκοπεύω να καλλιεργήσω καρότα, μπιζέλια και αγγούρια στο υπερυψωμένο κρεβάτι του κήπου, γι’ αυτό αποφάσισα να τα φυτέψω σε τρεις σειρές. Στο μέλλον, θα φυτέψω λαχανικά σε αυτό το κρεβάτι σε τετραγωνικά πόδια, αφού θα μπορώ να αποκτήσω περισσότερα φυτά με αυτόν τον τρόπο.

Φρόντισα να υπάρχει χώρος για να προσθέσω λίπασμα ανάμεσα στις σειρές. Με βάση το διάγραμμα, πρόσθεσα τρία φλιτζάνια λίπασμα σε δύο σειρές έκανα ανάμεσα στην περιοχή που θα φύτευα. Στη συνέχεια πρόσθεσα περισσότερο μείγμα γλάστρας μέχρι να σχηματιστεί ένα μικρό ανάχωμα στο κρεβάτι.

Το κιτ του υπερυψωμένου κρεβατιού κήπου μου συνόδευε ένα κομψό κάλυμμα από σάπια φύλλα. Μόλις έκανα μια μικρή τομή ώστε να χωράει ο σωλήνας πλήρωσης του νερού, τοποθέτησα το κάλυμμα σάπιας πάνω από το κρεβάτι του κήπου μου.

Έκανα μερικές τομές σε σειρές για τους σπόρους λαχανικών μου και μετά πρόσθεσα τους σπόρους καρότου, μπιζελιού και αγγουριού λίγο κάτω από την κορυφή του χώματος. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στα πακέτα, καθώς κάθε λαχανικό πρέπει να φυτευτεί λίγο διαφορετικά.

Τελευταία, γέμισα το σωλήνα πλήρωσης με περίπου τρία γαλόνια νερού από το ποτιστήρι μου. Υπάρχει μια δεξαμενή νερού ακριβώς κάτω από την περιοχή στην οποία τοποθέτησα το χώμα στο κάτω μέρος του υπερυψωμένου κρεβατιού του κήπου. Το νερό υποτίθεται ότι έρχεται από εκεί, μέσα από το χώμα και μέχρι τους σπόρους. Κρατήστε τα δάχτυλά σας σταυρωμένα ότι αυτό λειτουργεί!

Ό,τι κι αν συμβεί, ήταν διασκεδαστικό και μια εξαιρετική δραστηριότητα να κάνουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαι σε θέση να αναφέρω ότι έχω μερικά ωραία λαχανικά σε μερικές εβδομάδες.

μαρουλοσαλάτα

Σχέδια για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Ελπίζω οι παραπάνω συμβουλές να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για τα σχέδιά σας για υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου για την αυλή σας. Έχετε υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου; Πώς επιλέξατε το δικό σας και είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας; Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Leave a Reply