Πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος

18
Πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος

Αυτή η ανάρτηση θα είναι λίγο διαφορετική από αυτές που δημοσιεύω τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι πάντα καλό να ταρακουνώνουμε λίγο τα πράγματα κάθε τόσο, σωστά; Πρόσφατα έμαθα να φτιάχνω σπρέι σώματος και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πώς μπορείτε κι εσείς! Σήμερα θέλω να σας πω πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος.

πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος

Είμαι σίγουρος ότι αναρωτιέστε: τι σχέση έχει το σπρέι σώματος με την κηπουρική ή τη διακόσμηση του σπιτιού; Αν καλλιεργείτε βότανα, όπως η λεβάντα, τότε τα πάντα! Πολλά αρώματα σπρέι σώματος προέρχονται από βότανα και διάφορα φυτά.

Έχω γράψει ακόμη και για πώς να καλλιεργήσετε λεβάντα και πως να το χρησιμοποιήσεις επισης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτές τις αναρτήσεις αν σας αρέσει η λεβάντα όπως εγώ!

Η έμπνευση για να φτιάξω σπρέι σώματος ήρθε από την αδερφή μου. Μου έκανε δώρο ένα σετ αιθέριων ελαίων για φέτος τα Χριστούγεννα. Έχω χρησιμοποιήσει λάδι λεβάντας στο παρελθόν, αλλά ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό με αυτό το νέο σετ λαδιών που έλαβα.

πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος, μπουκάλι ψεκασμού, γυάλινο μπουκάλι σπρέι, γυάλινο μπουκάλι

Γυάλινο μπουκάλι

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο μπουκάλι για να διατηρείται το περιεχόμενο ωραίο και φρέσκο ​​για όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρόσφατα, αγόρασα το χαριτωμένο μου σετ 6 γυάλινων μπουκαλιών σε μέγεθος δώρου σε διάφορα χρώματα μέσω Amazon.

Έχω πολλά λάδια για να αναμίξω και να ταιριάξω, οπότε ήθελα αρκετά μπουκάλια για να πειραματιστώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το προϊόν μέχρι στιγμής!

Απεσταγμένο νερό

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο νερό. το έκανα! Όσο πιο καθαρό είναι το νερό, τόσο το καλύτερο. Εάν δεν έχετε αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό στο χέρι, χρησιμοποιήστε νερό βρύσης.

Απλά να γνωρίζετε ότι το νερό της βρύσης μπορεί να αλλάξει το μείγμα λόγω των μετάλλων στο νερό της βρύσης.

Witch Hazel/Βότκα

χρησιμοποίησα αμαμήλις. Είναι φθηνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα πράγματα, όπως αντισηπτικό. Ως συντηρητικό προστίθεται βότκα ή αμαμελίδα. Θα εμποδίσει επίσης τα λάδια να πάνε στο κάτω μέρος του μπουκαλιού.

Αιθέρια Έλαια

Αν δεν έχετε κανένα αιθέρια έλαια για να συνεργαστείτε, προτείνω να αγοράσετε μερικά ή ένα σύνολο ώστε να μπορείτε να τα ανακατέψετε για να φτιάξετε το δικό σας μοναδικό άρωμα.

πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος, αιθέρια έλαια

Το σετ που έχω περιλαμβάνει λεβάντα, ένα νυσταγμένο μείγμα από πολλά έλαια, έλαιο μέντας και έλαιο ευκαλύπτου. Εδώ είναι ένα άλλο σετ με διάφορα λάδια για ανάμειξη.

Παρακάτω είναι μερικά δημοφιλή αιθέρια έλαια για χρήση σε ένα μείγμα σπρέι σώματος. Αυτά τα λάδια είναι:

 • αιθέριο έλαιο λεμονιού
 • αιθέριο έλαιο λεβάντας (το αγαπημένο μου!)
 • αιθέριο έλαιο άγριου πορτοκαλιού
 • καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
 • αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
 • αιθέριο έλαιο μέντας
 • αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
 • αιθέριο έλαιο γιασεμιού

Προμήθειες για σπρέι σώματος

πώς να χρησιμοποιήσετε το σπρέι σώματος, συστατικά σπρέι σώματος

Με κάποιες προμήθειες, προγραμματισμό και προετοιμασία, κατάφερα να φτιάξω μερικά μπουκάλια από το δικό μου σπρέι σώματος! Παρακάτω είναι οι προμήθειες που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το μπουκάλι σας με σπρέι σώματος:

Ένα πράγμα που μου αρέσει να φτιάχνω το δικό μου σπρέι σώματος από το σπίτι είναι ότι χρειάζονται λίγα αντικείμενα και είναι πραγματικά εύκολο να το φτιάξεις! Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με κάθε προμήθεια και γιατί τις χρειάζεστε.

Πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος

πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος, αιθέρια έλαια

Μόλις έχετε όλα τα είδη σπρέι σώματος, ήρθε η ώρα να τα αναμίξετε μαζί. Συμπληρώστε το μισό έως τα τρία τέταρτα του το μπουκάλι με απεσταγμένο νερόάλλο ένα τέταρτο του αμαμήλις ή βότκα, μετά αρκετές σταγόνες αιθέρια έλαια. Ανακατεύουμε τα υλικά.

Είστε πλέον έτοιμοι να απολαύσετε το σπιτικό σας σπρέι σώματος!

Σημείωση: Αυτά τα χαριτωμένα μικρά μπουκαλάκια χωρούν μόνο 1/3 fl oz υγρού, οπότε μετρήστε ανάλογα εάν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερο μπουκάλι.

Μείγματα σπρέι σώματος

Παρακάτω είναι μερικά μείγματα σπρέι σώματος για να δοκιμάσετε. Φροντίστε να ανακατέψετε τις σταγόνες με απεσταγμένο νερό και αμαμελίδα σε γυάλινο μπουκάλι για μακροχρόνια χρήση και απόλαυση.

 • 3 σταγόνες βανίλια, 3 σταγόνες λεβάντα, 3 πορτοκάλι
 • 3 σταγόνες μέντα, 3 σταγόνες ευκάλυπτο, 3 σταγόνες λεμόνι
 • 8 σταγόνες βανίλια, 2 σταγόνες πορτοκάλι
 • 3 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες λεβάντα, 3 σταγόνες σανταλόξυλο
 • 2 σταγόνες ylang yling, 5 σταγόνες βανίλια

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε προσθέτοντας ή αφαιρώντας σταγόνες για να βρείτε το αγαπημένο σας άρωμα! Για μεγαλύτερα μπουκάλια προσθέστε περισσότερες σταγόνες.

Χρήσεις σπρέι σώματος

Το σπρέι σώματος δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται μόνο στο σώμα. Αυτά μπορούν σίγουρα να χρησιμοποιηθούν στη θέση ενός αρώματος και να λειτουργήσουν τέλεια. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε ως δώρα, να ψεκάζετε σε μαξιλάρια και άλλα συγκεκριμένα αντικείμενα για να μυρίζουν όμορφα και σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

πώς να φτιάξετε σπρέι σώματος, αιθέρια έλαια

Γάτες και αιθέρια έλαια

Γνωρίζατε ότι ορισμένα αιθέρια έλαια είναι δηλητηριώδη για τις γάτες; Έχω δει διάφορες λίστες με διαφορετικά αιθέρια έλαια που δεν χρησιμοποιούνται γύρω από γάτες. Αυτό φαίνεται συζητήσιμο, αλλά ορισμένα έλαια σε αυτές τις λίστες περιλαμβάνουν λάδι λεβάντας, μέντας και ευκαλύπτου.

Εάν εσείς, το κατοικίδιο ζώο σας ή οποιοσδήποτε γύρω σας εμφανίσει σημάδια αρρώστιας λόγω ελαίων, σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε. Ενημερώστε με αν γνωρίζετε άλλα έλαια που είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια.

Σπρέυ σώματος

Έχετε ξαναφτιάξει σπιτικό σπρέι σώματος; Πώς σου βγήκε; Γνωρίζετε κάποια υπέροχα μείγματα για χρήση;

Πείτε μου τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Leave a Reply