Σχεδιασμός τοπίου δέντρων Μελβούρνη – Εξωραϊσμός Reds

17
Σχεδιασμός τοπίου δέντρων Μελβούρνη – Εξωραϊσμός Reds

Ο σχεδιασμός του δέντρου τοπίου είναι ένα ουσιαστικό μέρος της εμπορικής ή οικιστικής κηπουρικής τοπίου. Όπως λέει η κινέζικη παροιμία, «Η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν από 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα». Με τους πιο δροσερούς μήνες, είναι καιρός να σκεφτούμε να φυτέψουμε μερικά δέντρα.

Τα δέντρα ως ελκυστικό σημείο εστίασης

Μερικά ελκυστικά δέντρα και θάμνοι μπορούν να αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον σημείο εστίασης για τον κήπο σας. Πολλά ιθαγενή δέντρα της Αυστραλίας θα προσφέρουν ζωηρά χρωματιστά λουλούδια δημιουργώντας ομορφιά και τροφή και βιότοπο για ένα ευρύ φάσμα αυστραλιανής πανίδας. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα πολύχρωμα λουλούδια παρέχουν μια πηγή νέκταρ και γύρης για τις μέλισσες και τις γηγενείς μέλισσες, πολύ μακριά από τα φυτοφάρμακα του κήπου. Τα χρώματα του φυλλώματος μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αντίθεσης.

Η μυρτιά με άρωμα λεμονιού, γνωστή και ως Sweet Verbena Tree (Backhousia citriodora) είναι ένα είδος Queensland που είναι τόσο ελκυστικό για τις μέλισσες όσο και πηγή θάμνων. Ωστόσο, καθώς είναι φυτό τροπικού δάσους, δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία. Εάν το προσέχετε, θα ανταμειφθείτε με συστάδες ελκυστικών λευκών λουλουδιών.

Ζητήματα σχεδιασμού. – Εντοπισμός του δέντρου

Όταν σχεδιάζετε τον κήπο για δέντρα, φροντίστε να λάβετε υπόψη το τελικό ύψος του δέντρου και τυχόν απαιτήσεις συντήρησης κήπου. Ο χώρος μεταξύ του δέντρου και ενός φράχτη μπορεί να χρειαστεί να είναι αρκετά μεγάλος για πρόσβαση στο χλοοκοπτικό. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η θέση τυχόν εναέριων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν φυτεύετε δέντρο του δρόμου, το τοπικό συμβούλιο θα έχει οδηγίες για την ελάχιστη απόσταση από υπηρεσίες όπως πρίζες όμβριων υδάτων και στύλους ηλεκτρικού ρεύματος.

Φύτευση δέντρων σαν επαγγελματίας εμπορικός τοπιογράφος

Εάν το νέο σας δέντρο έρχεται σε πλαστική γλάστρα, φροντίστε να το προστατέψετε από τον ήλιο που καίει. Λίγες ώρες έντονου ηλιακού φωτός σε μια μαύρη πλαστική γλάστρα μπορούν να κάνουν πολύ κακό στο νέο σας δέντρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εμποτίσει καλά τη ρίζα. Εάν είναι δυνατόν, βυθίστε την κατσαρόλα σε έναν κουβά με νερό.

Δεντροφύτευση
Δεντροφύτευση. Κάντε την τρύπα πολύ μεγαλύτερη από τη γλάστρα ειδικά σε αργιλώδη εδάφη της Μελβούρνης.

Σκάψτε την τρύπα σας πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος της γλάστρας του δέντρου. Αυτό σημαίνει ότι εάν φυτεύετε ένα δέντρο από μια γλάστρα 300 mm, η τρύπα πρέπει να σκάψει περίπου 900 mm. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν φυτεύετε σε εδάφη κακής ποιότητας. Στόχος να έχετε το νέο δέντρο λίγο ψηλότερα από το φυσικό επίπεδο του εδάφους. Εάν βρίσκεστε σε βαρύ αργιλώδες έδαφος, σκάψτε λίγη οργανική ύλη τόσο κάτω όσο και γύρω από το φυτό. Εάν χρησιμοποιείτε πολλή οργανική ύλη, αυτή θα τείνει να συρρικνώνεται καθώς αποσυντίθεται, γι’ αυτό φροντίστε να μην το παρακάνετε. Το οργανικό υλικό που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι καλά κομποστοποιημένο. Επιχωματισμός με 50% επιφανειακό χώμα υψηλής ποιότητας αναμεμειγμένο με επιφανειακό έδαφος. Εάν έχετε ένα αντιδραστικό αργιλώδες έδαφος, το οποίο είναι σύνηθες στη Μελβούρνη, μπορείτε να σκάψετε έναν γεμάτο γύψο στο κάτω μέρος της τρύπας.

Μόλις τοποθετήσετε το δέντρο σας στην τρύπα, δώστε στις ρίζες λίγο γαργαλητό αν φαίνεται ότι έχουν δεσμευτεί από τη γλάστρα. Αυτό θα ενθαρρύνει τις ρίζες να αναπτυχθούν προς τα έξω στο νέο έδαφος. Εάν φυτεύετε ευκάλυπτο ή μανόλια, οι ρίζες πρέπει να διαταραχθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Ποτίστε το νέο δέντρο και σκουπίστε το χώμα για να αφαιρέσετε τυχόν θύλακες αέρα. Καλύψτε τη ζώνη της ρίζας με σάπια φύλλα πάχους περίπου 75 mm, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ του κορμού και του σάκου για να αποτρέψετε τη σήψη του γιακά. Στις περισσότερες περιπτώσεις το στοίχημα του δέντρου δεν είναι απαραίτητο. Εάν έχετε ένα μεγαλύτερο ή ένα κορυφαίο βαρύ δέντρο, χρησιμοποιήστε 2 ή 3 πασσάλους τοποθετημένους μακριά από τον κορμό και δεμένοι χαλαρά με ένα πανί.

Σωστό στοίχημα δέντρων.
Τα πονταρίσματα πρέπει να είναι καθαρά από το rootball. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται δεσμοί άκρου 50 mm και να στερεώνονται στους πασσάλους για να επιτρέπεται κάποια κίνηση του κορμού. Βεβαιωθείτε ότι οι δεσμοί δεν καταστρέφουν τον κορμό.

Πότισμα δέντρων

Για να αποφύγετε το άγχος της ξηρασίας μαζί με τα πρόσφατα φυτεμένα δέντρα, εμποτίστε καλά το έδαφος γύρω από το φυτό. Η καλύτερη λύση για εξοικονόμηση νερού είναι ένα σύστημα άρδευσης με σταλάκτη με χρονοδιακόπτη και αισθητήρα υγρασίας. Μια ετήσια εφαρμογή διαλύματος διαβροχής εδάφους θα εξοικονομήσει νερό μειώνοντας την απορροή.

Μάλτσαρα γύρω από ένα δέντρο
Δημιουργήστε ένα πιάτο για να κρατήσετε το σάπια φύλλα μακριά από το δέντρο και την κορυφή της ρίζας κοντά στο τελικό ύψος. Το ύψος του καλύμματος πρέπει να είναι 200mm με διάμετρο 1200mm.

Βοτάνισμα και σάπια φύλλα

Κρατήστε τα ζιζάνια, τους χλοοτάπητες και άλλη βλάστηση μακριά από τη ριζική ζώνη του νέου σας δέντρου μέχρι να εδραιωθεί καλά. Για τα δέντρα, αυτό σημαίνει ότι μια περιοχή διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρων θα πρέπει να διατηρείται καθαρή για τα πρώτα 3 χρόνια. Το σάπια φύλλα πρέπει να συμπληρώνεται ετησίως καθώς αποσυντίθεται αργά στο έδαφος.

Ταΐζετε το νέο σας δέντρο

Εγγενή δέντρα

Τα ιθαγενή φυτά γενικά απαιτούν πολύ λίγο λίπασμα, επομένως να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή και να χρησιμοποιείτε πάντα λιπάσματα με χαμηλό φώσφορο. Προϊόντα όπως το Neutrog Seamungus συνδυάζουν τα ιχνοστοιχεία των φυκιών με το άζωτο της κοπριάς για να ξεκινήσουν καλά τα φυτά σας. Το Neutrog “Bush Tucker” αναπτύχθηκε ειδικά για φυτά της Αυστραλίας και είναι ιδανικό ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες στον φώσφορο πρωτεΐνες, τις μπάνγκσιες ή τις γκρεβίλιες. Εκτός από το να βλάπτει τα ιθαγενή δέντρα, η περίσσεια φωσφόρου θα αναστέλλει τους μυκόρριζους μύκητες που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη των ριζών με το νέο σας δέντρο. Η διαρροή φωσφόρου σε ρυάκια και υδάτινες οδούς μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα.

Εξωτικά δέντρα

Τα εξωτικά δέντρα θα απαιτήσουν λίγο περισσότερη τροφή για τα εδάφη της Μελβούρνης με χαμηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο. Προσθέστε επίσης μια μικρή ποσότητα λιπάσματος βραδείας απελευθέρωσης στην τρύπα.

Κλάδεμα

Ακόμα κι αν το δέντρο σας είναι Αυστραλός ιθαγενής, μην φοβάστε να του δώσετε ένα κανονικό κλάδεμα ή κούρεμα για να αποκτήσει το σχήμα που θέλετε. Αυτό πρέπει να γίνεται τόσο νωρίς όσο και τακτικά. Μετά από ένα ή δύο χρόνια, το δέντρο θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατό ώστε να παραμένει όρθιο χωρίς τους πασσάλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νεαρά δέντρα δεν πρέπει να πονταρίζονται πολύ σφιχτά. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα καθαρό και αιχμηρό πριόνι κλαδέματος για να αποφύγετε τη διάδοση ασθενειών των φυτών.

Επιλογή φυτών

Τα δέντρα που επιλέγονται για τον κήπο σας στη Μελβούρνη πρέπει να είναι εύλογα ανθεκτικά στην ξηρασία, μη επεμβατικά και εύκολα στη συντήρηση. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πλήρης έκταση του θόλου των φύλλων και η ζώνη ρίζας όταν το φυτό έχει αναπτυχθεί πλήρως. Συγκεκριμένα, τα φυτά που επιλέγονται πρέπει να έχουν αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στις μυκητιασικές ασθένειες που τις συνοδεύουν. Μια επίσκεψη στους τοπικούς βοτανικούς κήπους σας είναι ένας καλός τρόπος για να επιλέξετε φυτά για τον κήπο του σπιτιού σας και επίσης να πάρετε μερικές ιδέες εξωραϊσμού. Μερικά συμβούλιο του Συμβουλίου έχουν επίσης δημοσιεύσει οδηγούς για την εξοικονόμηση νερού. Μερικά από τα δέντρα που αναφέρονται στον οδηγό περιλαμβάνουν το Kurrajong, (Brachychiton populneus), το Crape Myrtle (Lagerstroemia indica), το Screw Pine (Pandanus Tectorius), το Coast Banksia (Banksia integrifolia), το Tuckeroo (Cupaniopsis anacardioides) , το Tulipwood (Harpullia pendula), Magnolia (Magnolia grandiflora) Blue Lilly Pilly (Syzygium oleosum)

Η Lagerstroemia indica έχει μωβ, ροζ ή λευκά τσαλακωμένα άνθη που φαίνονται σαν κρεπ (ή κρέπα). Είναι φυλλοβόλο δέντρο αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί ως μεγάλος θάμνος. Τα μακριά σκούρα φύλλα είναι χάλκινα όταν το δέντρο μεγαλώνει γρήγορα.

Lagerstroemia Indica
Η Lagerstroemia Indica είναι ένα δέντρο ή θάμνος που προέρχεται από την Κίνα και την Κορέα. Εντυπωσιακά κωνικά πανικά μήκους περίπου 200 mm. Ιδανικό για μικρούς κήπους και μεσογειακούς κήπους.

Το Blue Lilly Pilly (Syzygium oleosum) έχει εντυπωσιακά μοβ ή μπλε μούρα που έρχονται σε αντίθεση με το πλούσιο σκούρο πράσινο φύλλωμα. Τα πολύχρωμα μούρα μπορούν να καταναλωθούν.

Το Corymbia ficifolia ή η κόκκινη ανθισμένη τσίχλα είναι εγγενής στη νότια Δυτική Αυστραλία.

Πολλοί από εμάς αγαπάμε την όψη και την ελκυστική ικανότητα των πουλιών της Δυτικής Αυστραλίας Flowering Gum. (Corymbia ficifolia) (Προηγουμένως γνωστό ως Eucalyptus ficifolia). Στο παρελθόν το πρόβλημα ήταν η ικανότητά του να αντέχει την υγρασία της Χρυσής Ακτής. Τα καλά νέα είναι ότι ο κηπουρός Stan Henry έχει αναπτύξει μια υβριδική ποικιλία κατάλληλη για τις υγρές συνθήκες του Νοτιοανατολικού Κουίνσλαντ. Τα υβρίδια, που συνδυάζουν το Corymbia ficifolia, το κόκκινο ανθισμένο κόμμι από τη νοτιοδυτική Δυτική Αυστραλία με το βαλτόξυλο, το Corymbia ptychocarpa από τη βόρεια Αυστραλία είναι γνωστά ως η σειρά Summer – «Summer Red», «Summer Beauty» και «Summer Snow». Αναζητήστε τα στο φυτώριο της περιοχής σας.

© 2020 Reds Landscaping and Civil Melbourne Landscaper.

Τοπικό Συμβούλιο Πολιτικές Δέντρων Δρόμων

Stonnington (Διαθέτει Prahan, Toorak, Malvern και Glen Iris.)

http://www.smh.com.au/lifestyle/life/summer-bursts-with-colour-as-cultivated-flowering-gums-thrive-in-new-frontiers-20151216-glp63z.html

Leave a Reply