Τι δεν σου είπε ποτέ ο μπαμπάς

18
Τι δεν σου είπε ποτέ ο μπαμπάς

Το Lawn Care είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που συχνά παραβλέπονται στη σειρά “Dad talks” που παίρνουμε. Ανάμεσα στο να μας διδάσκουν την καλοσύνη, την υπευθυνότητα, την υπευθυνότητα, το σωστό από το λάθος και «Ο λόγος” (καταλαβαίνετε τι εννοώ), η φροντίδα του γκαζόν έχει ξεχαστεί. Κατά κάποιο τρόπο, φαίνεται απλώς λιγότερο σημαντικό από τα άλλα πράγματα. Παράξενο, σωστά;

Ωστόσο, οι σωστές πρακτικές κοπής, κοπής και κοπής έχουν δραματικό αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας του υπόλοιπου προγράμματος περιποίησης του γκαζόν (λίπανση, έλεγχος ζιζανίων κ.λπ.). Όλα τα «ζιζάνια και οι ζωοτροφές» στον κόσμο δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο εάν καταπολεμάτε κακές πολιτιστικές πρακτικές.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που παρέβλεψε το «ο μπαμπάς μιλάει».

Το χείλος και το κούρεμα είναι διαφορετικές εργασίες

Συχνά ακούμε αυτούς τους όρους να χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Αυτή δεν είναι η περίπτωση.

Το «κόψιμο» αναφέρεται στην οριζόντια κοπή του ύψους του χλοοτάπητα, όπως ακριβώς κάνει το χλοοκοπτικό σας. Το κόψιμο πραγματοποιείται σε μέρη που δεν μπορεί να φτάσει το χλοοκοπτικό, όπως στην εσωτερική γωνία ενός φράχτη. Η ακτίνα περιστροφής του χλοοκοπτικού συνήθως δεν επιτρέπει το κούρεμα μέχρι το φράχτη. Σε αυτήν την περίπτωση, το κόψιμο είναι απαραίτητο σε αυτήν την περιοχή για να κοπεί όλο το γρασίδι. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφο ύψος και όψη σε ολόκληρο το γκαζόν.

Ο όρος «μπορντούρα» αναφέρεται σε κάθετη τομή στο γκαζόν. Η μπορντούρα γίνεται κατά μήκος των ορίων των χώρων κρεβατιού. Γίνεται επίσης συνήθως κατά μήκος δρόμων, πεζοδρομίων και αυλών. Το χείλος βάζει μια λεπτή “άκρη” στο επίπεδο του εδάφους που καθορίζει έναν χώρο ή εμποδίζει τον χλοοτάπητα να εισβάλει σε αυτές τις περιοχές.

Η σύγχυση συνήθως προέρχεται από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο εξοπλισμό για να εκτελέσουν και τις δύο εργασίες. Παρόλο που υπάρχουν ηλεκτρικά εργαλεία μπορντούρας ειδικά για αυτό το σκοπό, οι ιδιοκτήτες σπιτιού χρησιμοποιούν συχνά ένα χορτοκοπτικό για τις μπορντούρες. Αυτό περιλαμβάνει την όρθια περιστροφή του ψαλιδιού, έτσι ώστε η χορδή να κόβεται σε γωνία 90 μοιρών. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι απολύτως θέμα προτίμησης. Ωστόσο, το κούρεμα με ένα χορτοκοπτικό απαιτεί εξάσκηση για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταστρέφετε τον χλοοτάπητα!

Παρέχουμε συμβόλαια υπηρεσιών κοπής για να βοηθήσουμε το ακίνητό σας να έχει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.Το ακατάλληλο κούρεμα, το κόψιμο και το κούρεμα μπορεί να βλάψουν σοβαρά τον χλοοτάπητά σας

Κάνοντας ακατάλληλα αυτές τις βασικές και φαινομενικά εύκολες εργασίες μπορεί να καταστρέψει το γρασίδι σας.

Ο πραγματικός κίνδυνος εδώ ονομάζεται «ξεφλούδισμα» και βασικά όπως ακούγεται – κόβοντας το φυτό μέχρι το επίπεδο του εδάφους. Αυτό συμβαίνει όταν εσκεμμένα έχετε ρυθμίσει το ύψος του χλοοκοπτικού σε μια ρύθμιση που είναι πολύ χαμηλή. Μια άλλη αιτία είναι όταν χρησιμοποιείται ένα χορτοκοπτικό για να κόψει τα φυτά πολύ κοντά στο έδαφος. Ένα συνηθισμένο μέρος που θα δείτε αυτό είναι κοντά σε έναν φράχτη ή κοντά στο κράσπεδο.

Αυτό κάνει μερικά πραγματικά επιζήμια πράγματα για τον χλοοτάπητά σας

Πρώτον, το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών του φυτού χόρτου αποθηκεύεται στον ιστό των φύλλων. Η υπερβολική περικοπή μειώνει την ικανότητα αντοχής στη ζέστη και το στρες της ξηρασίας. Έχουμε χόρτα δροσερής εποχής που δεν τους αρέσει ο ζεστός, ξηρός καιρός, επομένως αυτή η ανθεκτικότητα είναι σημαντική.

Δεύτερον, επιτρέπει περισσότερο ηλιακό φως στο έδαφος. Σύμφωνα με τους Βοτανικούς Κήπους του Μιζούριαυτή η αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους και η ξήρανση του εδάφους μπορεί να «αναγκάσει το γρασίδι σε λήθαργο ή να το σκοτώσει εντελώς».

Θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τον κανόνα του «ένα τρίτου» για το κούρεμα ή το κόψιμο των χόρτων δροσερής εποχής. Εδώ είναι: Μην αφαιρείτε περισσότερο από το ένα τρίτο της λεπίδας του γρασιδιού ταυτόχρονα. Είναι τόσο απλό. Κάτι περισσότερο από αυτό προκαλεί πολύ περιττό άγχος στο φυτό.

Η ακατάλληλη μπορντούρα μπορεί επίσης να είναι προβληματική. Θέλετε να μην χυθεί ο χλοοτάπητας στο πεζοδρόμιο. ΔΕΝ θέλετε να δημιουργήσετε ένα αυλάκι πλάτους ½ ίντσας εκτεθειμένου χώματος ανάμεσα στο πεζοδρόμιο ή το κράσπεδο και το γκαζόν. Όλο αυτό το εκτεθειμένο χώμα θα είναι πονοκέφαλος, καθώς θα επιτρέψει στα ζιζάνια να αναπτυχθούν στο γκαζόν – κάτι που με οδηγεί στο επόμενο σημείο….

Το πολύ χαμηλό κούρεμα προκαλεί προβλήματα με τα ζιζάνιαLancasters Lawn Care Experts

Είχα έναν πελάτη κάποτε που προπονούσε ποδόσφαιρο. Ήταν τρελός με το γκαζόν του. Του άρεσε η καθαρή, ομοιόμορφη όψη ενός «γήινου».

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε γήπεδο ποδοσφαίρου. Είχε ένα γκαζόν κατοικίας στα προάστια. Αλλά προσπάθησε να θερίζω το γκαζόν σαν να ήταν ένα αθλητικό γήπεδο που έχει μια μπάλα που κυλάει συνεχώς. Σε αυτή την περίπτωση, τα δύο ήταν αμοιβαία αποκλειόμενα.

Το γκαζόν σας έχει έναν αρκετά προσεγμένο φυσικό αμυντικό μηχανισμό ενάντια στα ζιζάνια – παραμονή μακρύς. Η καλύτερη άμυνα ενάντια στα ζιζάνια και το καβουρόχορτο είναι να έχετε παχύ, υγιή χλοοτάπητα. Όταν το γρασίδι είναι μακρύτερο, οι αερομεταφερόμενοι σπόροι ζιζανίων (πικραλίδα, αλεσμένος κ.λπ.) δεν έρχονται ποτέ σε επαφή με το έδαφος.

Χωρίς επαφή με το έδαφος, χωρίς βλάστηση

Σε περίπτωση που το χάσατε αυτό στο δημοτικό σχολείο, πρέπει να είναι ένας σπόρος αφορών το έδαφος για να βλαστήσει. Είναι πραγματικά τόσο βασικό.

Όταν κόβετε ή κόβετε το γκαζόν τόσο κοντά ώστε το χώμα είναι πραγματικά εκτεθειμένο (δεν καλύπτονται από λεπίδες χόρτου), δημιουργείτε την ευκαιρία στα ζιζάνια να έρθουν σε επαφή με το έδαφος. Τα ζιζάνια θα φυτρώσουν εξίσου εύκολα στο έδαφος (και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα) από ότι το γρασίδι. Το να αφήσετε τον χλοοτάπητα να μείνει λίγο περισσότερο θα βοηθήσει στον έλεγχο των ζιζανίων. Για την περιοχή μας, στοχεύστε σε ύψος περίπου 3” μετά το γκαζόν έχει κοπεί.

Για να αποτρέψετε το πολύ χαμηλό κούρεμα ή το «ξεφλούδισμα», προσπαθήστε να προσαρμόσετε τη ρύθμιση του χλοοκοπτικού σας πριν ξεκινήσετε. Συνιστώ μια ωραία, επίπεδη, επίπεδη επιφάνεια (όπως το γκαράζ ή το carport) για αρχή. Ρυθμίστε τους τροχούς του χλοοκοπτικού μέχρι το κάτω μέρος του κατάστρωμα είναι σχεδόν 3″ από το έδαφος. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι λεπίδες, οι οποίες είναι μόνο ελαφρώς ψηλότερα από την άκρη του καταστρώματος του χλοοκοπτικού, βρίσκονται στο κατάλληλο ύψος.

Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε το χλοοκοπτικό σας στην προτεινόμενη ένδειξη 3″, σηκώστε το κατάστρωμα στην υψηλότερη δυνατή ρύθμιση. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα νέο χλοοκοπτικό εντελώς.

Το ολοκαίνουργιο χλοοκοπτικό σας δεν κόβει το γκαζόν καθαρά

Ένα καθαρό κόψιμο των λεπίδων του χλοοτάπητα είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας για την υγεία του χλοοτάπητα επίσης.

Όταν οι λεπίδες δεν κόβονται καθαρά, αυτό που συμβαίνει είναι ένα «σκίσιμο» του ιστού των φύλλων. Αυτό αφήνει πίσω του ένα κορδόνι, ινώδες άκρο στο φύλλο που γίνεται καφέ μετά από μια ή δύο μέρες. Όταν αυτό συμπίπτει με μια αίτηση από τον πάροχο φροντίδας γκαζόν σας, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι ήταν δικό του λάθος.

Έχω ασχοληθεί με αυτό περισσότερες από μία φορές. Ένας πελάτης λέει κάτι σαν “Κάνατε θεραπεία για τα ζιζάνια και τώρα ολόκληρο το γκαζόν είναι καφέ”. Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι κούρεψαν την επόμενη μέρα της εφαρμογής, παρατήρησαν αυτό το «σκίσιμο» μέρες αργότερα και υπέθεσαν ότι ήταν η εταιρεία φροντίδας του γκαζόν τους. Έκαναν αυτή την υπόθεση επειδή έχουν ένα «ολοκαίνουργιο χλοοκοπτικό», οπότε δεν μπορεί να είναι αυτό! Μπορεί?

Safety είναι το όνομα του παιχνιδιού

Η πραγματικότητα είναι: η εταιρεία που παρήγαγε το χλοοκοπτικό σας έχει τις ίδιες ανησυχίες για οποιονδήποτε στην επιχείρηση – την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα εργοστάσια πρέπει χειρίζεται σωματικά τον εξοπλισμό για τον ποιοτικό έλεγχο και τη συσκευασία. Εάν ήσασταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, θα θέλατε υπαλλήλους που χειρίζονται αυτόν τον εξοπλισμό με πολύ κοφτερές λεπίδες προσαρτημένες; Φυσικά και όχι!

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το «σκίσιμο» μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αισθητικής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι οι σχισμένες λεπίδες είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Πολλοί τύποι μυκητιασικών λοιμώξεων στα φυτά του χλοοτάπητα μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτά τα μικροσκοπικά δάκρυα, όπου η υγρασία διαρρέει από το φυτό και υπάρχει άφθονο ιστό για να αναπτυχθεί ο μύκητας. Μια καθαρή κοπή αφαιρεί το υλικό που θα λειτουργούσε ως ξενιστής για την ασθένεια. Αυτό σημαίνει ότι το γκαζόν σας είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξει προβλήματα ασθένειας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκευάσει το χλοοκοπτικό σας (ακόμη και «ολοκαίνουργιο») πριν το κόψετε. Είτε το κάνετε DIY είτε το πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία, η αλλαγή λαδιών, το ακόνισμα των λεπίδων και ο καθαρισμός του μπουζί πρέπει να γίνονται πριν από το πρώτο σας κούρεμα. (Προφανώς, η αλλαγή λαδιού και το μπουζί δεν είναι τόσο κρίσιμα σε ένα νέο χλοοκοπτικό, αλλά καταλαβαίνετε!)

Οι πολιτιστικές πρακτικές είναι ένα τεράστιο μέρος της διατήρησης της υγείας του χλοοτάπητα σας. Θα χαρούμε να συζητήσουμε πώς τα δικα σου Οι συνήθειες κοπής επηρεάζουν την υγεία του γκαζόν σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε μια δωρεάν διαβούλευση για τη φροντίδα του γκαζόν με έναν από τους έμπειρους διαχειριστές λογαριασμών μας και να επαναφέρετε το γρασίδι σας στη σωστή κατεύθυνση φέτος.

Leave a Reply