Τραχύ μπλουγκράς | Tomlinson Bomberger

14
Τραχύ μπλουγκράς |  Tomlinson Bomberger

Μία από τις πιο συνηθισμένες κλήσεις που λαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι για χλοοτάπητες που έχουν όψη “μπαλών”. Αυτές οι κλήσεις μπορεί να προέρχονται από τρέχοντες πελάτες ή πιθανούς νέους πελάτες. Το τραχύ bluegrass δεν είναι επιλεκτικό για το αν φροντίζετε το γκαζόν ή όχι.

poa trivialisΙστορικό

τραχύ bluegrass (poa trivialis) είναι εγγενής στην Ευρασία. Αυτό το καθιστά ένα μη ιθαγενές, χωροκατακτητικό είδος εδώ στη Βόρεια Αμερική. Πιθανότατα μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από πρώτους αποίκους για χρήση σε βοσκοτόπια και ελώδεις περιοχές.

Το τραχύ bluegrass ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Kentucky bluegrass, αλλά αναπτύσσεται διαφορετικά. Το Kentucky bluegrass απλώνεται ριζώματα (βγάζει βλαστούς υπόγεια). Τραχύ bluegrass απλώνεται μέσα στόλων (βγάζει βλαστούς πάνω από την κορυφή του εδάφους). Τα αγρωστώδη χόρτα τείνουν να αναπτύσσονται και να εξαπλώνονται πιο επιθετικά, όπως τα χόρτα των Βερμούδων, των zoysia ή του Αγίου Αυγουστίνου. Αυτό σημαίνει ότι, υπό τις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας, το τραχύ bluegrass θα εξαπλωθεί πολύ πιο γρήγορα από τα γηγενή μας χόρτα και μπορεί να ξεπεράσει τμήματα του χλοοτάπητα. Αυτό το «συνωστισμός» των γηγενών χόρτων είναι αυτό που κάνει το τραχύ bluegrass να μοιάζει σαν να υπάρχουν αυτά τα μπαλώματα σε όλο το γρασίδι.

Τι να ψάξωpoa trivialis - η ξηρασία τόνισε

Poa trivialis αναπτύσσεται καλύτερα κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Αναπτύσσεται πιο επιθετικά όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός και υγρός. Τα εδάφη με πολλή υγρασία τείνουν να είναι τα μέρη όπου θα δείτε τα μεγαλύτερα νήματα αυτού του γρασιδιού. Επειδή poa trivialis προτιμά αυτή την υγρασία, επίσης πιθανότατα θα το βρείτε να μεγαλώνει σε μέρη του γκαζόν σας με σκιά.

Το τραχύ bluegrass δεν τα πάει πολύ καλά με το άγχος της ξηρασίας ή την έντονη κυκλοφορία. Όταν η καλοκαιρινή ζέστη αρχίζει να φτάνει και στην πραγματικότητα χρησιμοποιείτε το γκαζόν σας πιο συχνά, τότε είναι που αυτές οι κλήσεις ξεκινούν πραγματικά σοβαρά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την κίνηση των ποδιών συχνά κάνουν ένα μπάλωμα poa trivialis μοιάζουν με ασθένεια χλοοτάπητα ή κατεστραμμένο γρασίδι.

Διαχείριση

Υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές για τη διαχείριση του τραχιού bluegrass στο γρασίδι, αφού το έχετε αναγνωρίσει.

Μηχανικός

τραχύ μπλουγκράς - μακαρόνιαΈχετε κάποιες επιλογές για μηχανική (μη χημική) διαχείριση.

Εάν έχετε αναγνωρίσει poa trivialis στο γρασίδι (όταν είναι πιεσμένο, συχνά μοιάζει με ένα σωρό μακαρόνια), μπορείτε κυριολεκτικά να το σηκώσετε όταν είναι δροσερό και το χώμα είναι υγρό. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να το τραβήξετε από τις ρίζες καθώς τσουγκράνετε. Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε ένα επίπεδο φτυάρι ή ένα χλοοκοπτικό και να αφαιρέσετε το φυτό και το ριζικό σύστημα μαζί. Και πάλι, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να το κάνετε αυτό ενώ το έδαφος είναι υγρό και οι θερμοκρασίες είναι πιο κρύες.

Σύμφωνα με Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, το τραχύ bluegrass χρησιμοποιείται μερικές φορές για την τοποθέτηση χόρτων. ο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια συμβουλεύει το κούρεμα σε ύψος 1” – 2,5” έως ενθαρρύνω ανάπτυξη των poa trivialis. Γιατί να το αναφέρω; Το ακατέργαστο bluegrass έχει την τάση να ματώνει ή να ξαπλώνει σε ένα γρασίδι. Η λύση για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού είναι απλώς να μειώσουν το ύψος του χλοοκοπτικού τους. Το κούρεμα πολύ κοντά στο έδαφος μπορεί να ενθαρρύνει το τραχύ bluegrass να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί! Εάν προσπαθείτε να το εξαλείψετε, βεβαιωθείτε ότι δεν κόβετε πολύ χαμηλά.

Τέλος, μπορείτε να περιορίσετε την εξάπλωση του poa trivialis με τη διαχείριση του ποσότητα νερού παίρνει. Όταν βιώνουμε άγχος ξηρασίας, ποτίζετε το γρασίδι μόνο τόσο ώστε να διατηρείτε τα γηγενή χόρτα υγιή. Το ευαίσθητο στην ξηρασία τραχύ μπλουγκράς θα σταματήσει να εξαπλώνεται τόσο επιθετικά και τα γηγενή χόρτα θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να ανταγωνιστούν και να εξαπλωθούν.

Χημική ουσία

Τόσο η Πολιτεία NC όσο και το Τμήμα Διατήρησης Φυσικών Πόρων της Πενσυλβάνια (DCNR) συμφωνούν χημική διαχείριση είναι μια επιλογή. (Το DCNR θεωρεί πραγματικά poa trivialis ένα «επεμβατικό φυτό».)

Για μεγάλες περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί τραχύ bluegrass, θα χρειαστεί προσεκτικά Αντιμετωπίστε το με ένα μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο. Και πάλι, η προσοχή είναι σημαντική. Τα μη εκλεκτικά ζιζανιοκτόνα σκοτώνουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του υγιούς χλοοτάπητα. Μόλις ελεγχθεί το επιθυμητό τμήμα του χλοοτάπητα, θα πρέπει να αφαιρέσετε χειροκίνητα το υπόλοιπο φυτικό υλικό και να ξανασπερίσετε ή να γεμίσετε με χλοοτάπητα την περιοχή.

Για μεγάλα τμήματα ή πολλά διαφορετικά τμήματα στον ίδιο χλοοτάπητα, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να συνάψετε σύμβαση με μια επαγγελματική εταιρεία με άδεια χρήσης αυτών των προϊόντων. Αυτό εξασφαλίζει λιγότερες πιθανότητες βλάβης στα μη στοχευόμενα φυτά ή στο περιβάλλον.

Τύλιξε

Τραχύ bluegrass ή poa trivialis είναι ένας πόνος που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Είναι ένα μη ιθαγενές, χωροκατακτητικό είδος που συχνά φαίνεται απαίσιο στο γρασίδι μας. Οι επιλογές διαχείρισης περιλαμβάνουν καλλιέργεια και μηχανικές πρακτικές, καθώς και χημική επεξεργασία.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση του ακατέργαστου bluegrass στο γρασίδι σας και θέλετε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία για μια δωρεάν συμβουλευτική, επικοινωνήστε μαζί μας.

Leave a Reply