3 τρόποι με τους οποίους ο εξωραϊσμός σας μπορεί να σώσει τον πλανήτη

14
3 τρόποι με τους οποίους ο εξωραϊσμός σας μπορεί να σώσει τον πλανήτη

Οι χλοοτάπητες και τα τοπία παρέχουν πολλά οφέλη στην κοινωνία και τον πλανήτη. Απαραίτητα για την ύπαρξή μας είναι μερικά βασικά στοιχεία όπως το φαγητό, ο αέρας και το νερό. Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε και σχεδιάζουμε τα τοπία μας έχει άμεσο αντίκτυπο και στα τρία. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τρεις τρόπους με τους οποίους το τοπίο σας επηρεάζει τον πλανήτη:

1. Το γκαζόν σας είναι ένα φίλτρο αέρα

Γνωρίζατε ότι σε ένα γρασίδι 10.000 τετραγωνικών ποδιών υπάρχουν περίπου 8 εκατομμύρια φυτά χόρτου; Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το γρασίδι παγιδεύει έως και 12 εκατομμύρια τόνους σκόνης και βρωμιάς από τον αέρα ετησίως. Το γρασίδι απορροφά επίσης τον καπνό και το διοξείδιο του θείου βοηθώντας στη μείωση του όζοντος. Το Turfgrass είναι ένα εξαιρετικό φίλτρο για την απομάκρυνση πολλών ρύπων. Επιπλέον, το γρασίδι αφαιρεί το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το αντικαθιστά με οξυγόνο. Μια περιοχή 50′ x 50′ υγιούς χλοοτάπητα εκτιμάται ότι παράγει αρκετό οξυγόνο για να καλύψει τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Δέντρα και θάμνοι επίσης κρύβουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, καθιστώντας όλα τα φυτά ζωτικής σημασίας για τον καθαρό αέρα. Διατηρώντας και καλλιεργώντας ένα υγιές γρασίδι και τοπίο, καθαρίζετε τον αέρα σώζοντας τον πλανήτη μας στο μεταξύ.

2. Το τοπίο σας είναι ένα φίλτρο νερούΙδανικά επίπεδα pH εδάφους

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι χλοοτάπητες και το τοπίο διατηρούν τον πλανήτη μας υγιή είναι μέσω της διατήρησης και του φιλτραρίσματος του νερού. Οι χλοοτάπητες έχουν εκτεταμένο ριζικό σύστημα καθιστώντας το χλοοτάπητα εξαιρετικό στη μείωση της διάβρωσης και στον έλεγχο της απορροής. Το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα μπορεί επίσης να παγιδεύσει και να συγκρατήσει τις βροχοπτώσεις μειώνοντας την απώλεια νερού. Στην πραγματικότητα, όταν προωθείτε ένα υγιές καταπράσινο γκαζόν, τα μικρόβια του εδάφους ενισχύονται. Αυτά λειτουργούν ως φίλτρα για τη δέσμευση και τη διάσπαση πολλών τύπων ρύπων. Το γκαζόν και το τοπίο σας είναι πραγματικά μια προστατευτική ασπίδα που κρατά το νερό μας καθαρό! Όσο περισσότερη βλάστηση παρέχετε τόσο πιο καθαρός γίνεται ο αέρας και το νερό. Ως πρόσθετο όφελος, οι μελέτες στο Texas A & M έδειξαν ότι το τοπίο με έντονη βλάστηση και οι χλοοτάπητες μπορούν μείωση της θερμοκρασίας της επιφάνειας αρκετά σημαντικά. Έτσι, μπορείτε πραγματικά να παρέχετε λίγο κλιματισμό διατηρώντας ένα υγιές τοπίο. Δεν θα ιδρώσεις ποτέ ξανά!

Μέλισσα3. Το Τοπίο σας συντηρεί το Οικοσύστημα

Όχι μόνο τα τοπία και οι χλοοτάπητες μας παρέχουν καθαρό αέρα και νερό, αλλά βοηθούν επίσης στη διατροφή του πλανήτη. Χωρίς επικονιαστές μεγάλο μέρος της τροφής μας θα εξαφανιζόταν. Φυτεύοντας ιθαγενή δέντρα, θάμνους και πολυετή φυτά παρέχουμε έναν βιότοπο που υποστηρίζει τους επικονιαστές. Τα δέντρα που ανθίζουν την άνοιξη, όπως το κραμπό, η κερασιά και το μπουμπούκι υποστηρίζουν πρώιμους επικονιαστές. Εγγενή πολυετή φυτά όπως το βάλσαμο μελισσών, ο αστέρας, το λουλούδι κώνου και τα ζιζάνια γάλακτος παρέχουν νέκταρ για πολλές γηγενείς μέλισσες όλο το καλοκαίρι. Οι όμορφες φυτεύσεις σας βοηθούν στη διατήρηση της προσφοράς τροφής από την οποία βασιζόμαστε καθημερινά. Μπορείς να κάνεις την διαφορά.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να κάνουμε πολλά με το γκαζόν και τα τοπία μας, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι. Όλοι κάνουν τη διαφορά. Αφιερώστε λίγο ποιοτικό χρόνο στο τοπίο σας και βοηθήστε στη διαδικασία να σώσετε τον πλανήτη. Καλή φύτευση!

Εάν θέλετε να συζητήσετε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν οι επαγγελματίες περιποίησης γκαζόν και τοπίου, επικοινωνήστε μαζί μας.

Leave a Reply