5 βήματα για ένα υπέροχο γκαζόν!

16
5 βήματα για ένα υπέροχο γκαζόν!

Μετά από έναν μακρύ χειμώνα όλοι ανυπομονούμε για την Άνοιξη. Τα καφέ και γκρι χρώματα που συνδέονται με το κρύο δίνουν τη θέση τους στην υπόσχεση του πράσινου. Τα φύλλα αρχίζουν να εμφανίζονται σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Επιπλέον, ο χλοοτάπητας μετά από μεγάλη περίοδο λήθαργου αρχίζει να βγάζει νέους πράσινους βλαστούς. Όλοι ανυπομονούμε για ένα υγιές πράσινο γκαζόν την Άνοιξη. Για να διασφαλίσετε ότι το γκαζόν θα είναι παχύ και υγιές, ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Σκυλί που κοιτάζει το χιονισμένο γκαζόνΒήμα 1 – Επιθεωρήστε το γκαζόν σας για ζημιές το χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2020-2021 είχαμε μια σημαντική συσσώρευση χιονιού που έμεινε στο γρασίδι για σχεδόν ένα μήνα. Λόγω της μεγάλης χιονοκάλυψης, ένας μύκητας που ονομάζεται Snow Mold πολλαπλασιάστηκε σε ορισμένες περιοχές. Οι δύο τύποι μούχλας χιονιού είναι η ροζ μούχλα χιονιού και η γκρι μούχλα χιονιού. Εμφανίζονται ως μπερδεμένες περιοχές στο γκαζόν με γκρι ή ροζ απόχρωση. Η ροζ μούχλα χιονιού είναι η πιο σοβαρή. Η επιθεώρηση του γκαζόν σας για αυτά τα μπαλώματα είναι σημαντική για να βοηθήσετε το γρασίδι να ανακάμψει. Μόλις εντοπιστεί μια ελαφριά τσουγκράνα με μια τσουγκράνα γρασιδιού για να αφρατέψει το μπερδεμένο γρασίδι θα βοηθήσει το γρασίδι να ανακάμψει. Η αυξημένη κυκλοφορία του αέρα επιτρέπει στο φυτό να στεγνώσει και να αναπτυχθεί κανονικά. Εάν ορισμένες περιοχές δεν ανακάμψουν μέχρι τα μέσα Απριλίου, θα χρειαστεί σπορά σε σημεία.

Βήμα 2 – Εφαρμόστε τον έλεγχο του καβουρόχορτου πριν την ανάδυση.

Το Crabgrass είναι ένα χορταστικό ζιζάνιο που φυτρώνει νωρίς την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες του εδάφους φτάσουν τους 55 βαθμούς για αρκετές ημέρες. Στην περιοχή μας αυτό συμβαίνει γενικά προς τα τέλη Απριλίου. Συχνά συμπίπτει με πτώση πετάλων forsythia. Η εφαρμογή υλικού ελέγχου καβουροχόρτου πριν από τη βλάστησή του είναι το κλειδί. Επιπλέον, ο προ-φυτρωτικός έλεγχος του καβουρόχορτου καταστέλλει επίσης ορισμένα καλοκαιρινά ζιζάνια. Επομένως, η εφαρμογή είναι απαραίτητη για την προστασία του χλοοτάπητα από την ανάπτυξη ζιζανίων. Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν το Dimension, το Barricade και το Pre-M.

Κορίτσι που επιθεωρεί τα ζιζάνια του χειμώνα

Βήμα 3 – Αξιολογήστε το γκαζόν σας για πλατύφυλλα ζιζάνια.

Πολλά χειμωνιάτικα ζιζάνια φυτρώνουν το φθινόπωρο, ωριμάζουν τους χειμερινούς μήνες και ανθίζουν την άνοιξη. Περιγράφονται ως χειμερινά ετήσια ζιζάνια. Μερικά κοινά χειμερινά ετήσια ζιζάνια στην περιοχή μας περιλαμβάνουν το ρεβίθιο, το πικρό κάρδαμο και το καλαμπόκι. Οι υψηλοί πληθυσμοί χειμερινών μονοετών φυτών θα απαιτήσουν εφαρμογή καταπολέμησης ζιζανίων νωρίς την άνοιξη για να αποφευχθεί η σπορά αυτών των ζιζανίων. Διαφορετικά, μια εφαρμογή ελέγχου ζιζανίων στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου θα παρέχει τον καλύτερο χρόνο για τον έλεγχο των περισσότερων από τα ανοιξιάτικα ζιζάνια σας, συμπεριλαμβανομένων των πικραλίδων. Η διαχείριση των ζιζανίων είναι μια συνεχής δραστηριότητα και ενδέχεται να απαιτηθούν κάποιες πρόσθετες εφαρμογές το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Εφαρμογή λιπάσματος στο γκαζόν σας

Βήμα 4 – Εφαρμόστε λίπασμα.

Γενικά, το Penn State συνιστά τρία έως τέσσερα κιλά αζώτου ετησίως για τη διατήρηση των περισσότερων δροσερών χόρτων εποχής. Μια δοκιμή εδάφους θα σας δώσει συγκεκριμένες συστάσεις για το γρασίδι σας με βάση τα επίπεδα θρεπτικών στοιχείων του εδάφους και τον τύπο του γρασιδιού. Η εφαρμογή λιπάσματος την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι η καλύτερη. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να εφαρμόσετε ένα ισορροπημένο λίπασμα με αναλογία 3-1-1 ή κάτι παρόμοιο. Η αναλογία αναφέρεται στην ποσότητα αζώτου, φωσφόρου και καλίου σε σχέση μεταξύ τους. Ένα παράδειγμα θα ήταν μια ανάλυση λιπασμάτων 15-5-5. Η εφαρμογή του μισού από το απαιτούμενο λίπασμα την άνοιξη και του μισού το φθινόπωρο είναι μια καλή οδηγία.

Κούρεμα του γκαζόν σουΒήμα 5 – Κόψτε το γκαζόν σας σωστά.

Οι σωστές συνήθειες κοπής παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία ενός γκαζόν. Έχοντας μια κοφτερή λεπίδα χλοοκοπτικού παρέχει μια καθαρή κοπή αφήνοντας το γκαζόν να φαίνεται περιποιημένο. Το κούρεμα στο βέλτιστο ύψος ενθαρρύνει τη βαθιά ριζοβολία και σκιάζει την επιφάνεια του εδάφους για να μειώσει τη βλάστηση των ζιζανίων. Αν και το ύψος κοπής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο χόρτου, το καλύτερο είναι το ύψος κοπής 2,5” – 3,0”. Κατά το κούρεμα, η αφαίρεση του ενός τρίτου του ιστού των φύλλων ή λιγότερο είναι ιδανική. Εάν κουρεύετε στα 3,0” όταν το γκαζόν φτάσει τα 4,0” είναι ώρα να θερίσετε. Επιπλέον, είναι καλύτερο να αφήνετε τα αποκόμματα μετά το κούρεμα, καθώς αυτό ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά και προσθέτει οργανική ύλη στο έδαφος.

Ένα πυκνό πράσινο γκαζόν είναι αυτό που όλοι προσπαθούμε καθώς πλησιάζει ο πιο ζεστός καιρός. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα σας δώσει μια καλή αρχή για να πετύχετε ένα ωραίο γκαζόν. Είθε εσείς και η οικογένειά σας να περάσετε λίγο χρόνο σε ένα υπέροχο γκαζόν φέτος!

Leave a Reply