5 βήματα για να δημιουργήσετε το τέλειο νέο γκαζόν

22
5 βήματα για να δημιουργήσετε το τέλειο νέο γκαζόν

Ένα νέο γκαζόν μπορεί να προσθέσει μεγάλη απήχηση σε έναν νέο διαμορφωμένο κήπο στο σπίτι, καθώς και να παρέχει έναν χώρο αναψυχής για παιδιά και σκύλους.

Είναι συχνά ένα όνειρο των ιδιοκτητών σπιτιών να έχουν ένα όμορφο κομμάτι φωτεινού πράσινου γκαζόν στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να μάθουν από επαγγελματίες τοπιογράφους και επαγγελματίες διαχειριστές χλοοτάπητα που μπορούν να βοηθήσουν να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

"ΕΝΑ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να εφαρμόσετε επαγγελματικές τεχνικές εξωραϊσμού στο γκαζόν της αυλής σας, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

Νέο γκαζόν σε δημόσιους χώρους.

Στον εμπορικό εξωραϊσμό, οι χλοοτάπητες σε δημόσιους χώρους συχνά υπόκεινται σε έντονη κυκλοφορία πεζών. Για το λόγο αυτό καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνει η περιοχή του γκαζόν ελεύθερη αποστράγγιση. Συνήθως οι δημόσιοι χώροι όπως οι αθλητικοί χώροι θα έχουν το πλεονέκτημα του ηλιοβασιλέματος, ενώ εσείς στην πίσω αυλή ίσως όχι. Επίσης, πόροι όπως άφθονο ανακυκλωμένο νερό και μεγάλος προϋπολογισμός συντήρησης ενδέχεται να μην ισχύουν για το γκαζόν της αυλής σας. Υπάρχουν ακόμα μερικές τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει ο κηπουρός στο σπίτι, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα υπέροχο γκαζόν.

Σχεδιασμός νέου γκαζόν

Το πρώτο βήμα σε οποιοδήποτε έργο κήπου είναι ο σχεδιασμός. Σκιαγράφησε τον κήπο σου σε ένα χαρτί και περιλαμβάνει μεγάλα δέντρα και θάμνους. Σχεδιάστε πού θα εγκατασταθούν η αποχέτευση και το πότισμα, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο βήμα στην κατασκευή του γκαζόν του κήπου σας. Ελέγξτε την περιοχή μετά τη βροχή για να βεβαιωθείτε ότι το νερό αποστραγγίζεται ελεύθερα.

Σχεδιάστε το επίπεδο που θέλετε να είναι το έτοιμο γκαζόν και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μπορντούρα γκαζόν. Αποφασίστε την κατεύθυνση προς την οποία θέλετε να αποστραγγιστεί το επιφανειακό νερό. Οι νέοι χλοοτάπητες θα απαιτούν τακτικό πότισμα, οπότε εάν είναι δυνατόν αποφύγετε τη φύτευση το καλοκαίρι. Είναι επίσης σημαντικό να προγραμματίσετε την σύστημα άρδευσης σε αυτό το πρώιμο στάδιο.

Σημειώστε τυχόν περιοχές του χλοοτάπητα που έχουν μόνο λίγες ώρες ηλιακού φωτός. Αυτές οι περιοχές μπορεί να απαιτούν γρασίδι ανθεκτικό στη σκιά ή μπορεί να είναι ακατάλληλες για γκαζόν. Εάν έχετε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας που θα οδηγήσουν σε φθορές στο γκαζόν, χρησιμοποιήστε μερικές επιστρώσεις. Οι διαπερατές επιστρώσεις σκυροδέματος είναι καλές για αυτήν την εφαρμογή.

Θα πρέπει να εξετάσετε τις εναλλακτικές λύσεις για το γκαζόν;

Εάν η αυλή σας είναι απότομη ή πολύ σκιερή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μη θεριστικό διάλυμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε σάπια φύλλα, βότσαλα ή χαλίκι.

βοτσαλωτό κήπο
Το Pebble είναι μια εξαιρετική φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για το γκαζόν για σκιερές περιοχές.

Μια άλλη λύση είναι η χρήση καλύμματα εδάφους ή παχύφυτα χαμηλής ανάπτυξης.

Δύο γηγενείς αυστραλιανές βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα χόρτα γκαζόν είναι Η Διχόντρα μετανοεί και το Native Violet, Viola hederacea.

Μερικά εξωτικά βότανα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όπως η μέντα, το θυμάρι ή το χαμομήλι. Εάν η περιοχή είναι δυσπρόσιτη με χλοοκοπτικό ή εάν είναι πολύ απότομη ακόμη και για το αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό Honda, τότε θα πρέπει να εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις.

Η Διχόντρα μετανοεί
Το Dichondra repens είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χαμηλής συντήρησης στο γρασίδι.

Viola hederacea
Η Viola hederacea έχει μικρά μοβ και λευκά άνθη. Όπως και η βιόλα Banksii, είναι η αυτοφυής βιολέτα που δημιουργεί ένα πυκνό εδαφικό κάλυμμα με άνθη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Επιφανειακό χώμα για το νέο σας γκαζόν

Οι αθλητικοί χώροι θα έχουν συνήθως ένα παχύ στρώμα εύθρυπτου επιφανειακού εδάφους με ένα παχύ στρώμα αποστράγγισης από κάτω.

Τα εδάφη είναι συνήθως αρκετά επίπεδα, επομένως η υποστράγγιση του εδάφους είναι πολύ σημαντική. Για την πίσω αυλή ή το γκαζόν σας προς τα εμπρός, το έδαφος μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη κλίση για να βοηθήσει στην αποστράγγιση. Ανάλογα με το πόσο καλά μπορείτε να καλλιεργήσετε το υπέδαφός σας, μπορεί να είστε σε θέση να ξεφύγετε με μόλις 100 mm εύθρυπτου επιφανειακού εδάφους.

Καλλιέργεια του υπεδάφους

Ανάλογα με τη χρήση και το μακιγιάζ των παρακάτω στρωμάτων, θα μπορούσατε πιθανώς να ξεφύγετε με μόλις 100 έως 150 mm επιφανειακού εδάφους για το γκαζόν του κήπου σας. Για παράδειγμα, πράσινος καναπές, Cynodon dactylon, οι ρίζες θα διεισδύσουν στο έδαφος έως και 1,5 μέτρο βάθος με μεγάλο μέρος της μάζας της ρίζας σε βάθος περίπου 600 mm. Για αυτό το λόγο το στρώμα κάτω από το πάνω χώμα πρέπει να είναι κατάλληλο για ανάπτυξη ριζών, εάν θέλετε το γρασίδι σας να είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την καλλιέργεια οργανικής ύλης στο υπέδαφος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με την προσθήκη γύψου.

Οργανική ύλη για το υπέδαφος

Δεν έχει σημασία αν το χώμα σας είναι όξινο ή αλκαλικό ή αν είναι αμμώδες ή αργιλώδες, η οργανική ουσία θα βοηθήσει. Εάν σκάβετε σε οργανική ύλη για ένα γκαζόν, βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά καλά απλωμένο. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν με περιστροφική σκαπάνη. Εάν η οργανική ύλη σας βρίσκεται σε τσέπες στο χώμα σας, θα σαπίσει με την πάροδο του χρόνου και θα αφήσει βουτιές στο γκαζόν σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το επιπλέον βιολογικό σε λιγότερο από 20% για αυτό το λόγο. Ορισμένες πηγές οργανικής ύλης θα ήταν μικτή κοπριά ζώων, σάπια φύλλα ζαχαροκάλαμου, καλλιέργειες κοπριάς ή στάβλο κοπριά. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μείγματα γλάστρας. Ιδανικά τα οργανικά υλικά θα κομποστοποιηθούν καλά πριν την εφαρμογή. Η εφαρμογή οργανικής ύλης θα βοηθήσει στη μείωση της χρήσης νερού και θα τροφοδοτήσει τα χόρτα του γκαζόν σας. Δεν θα δείτε μεγάλη χρήση οργανικής ύλης στα αθλητικά γήπεδα, καθώς η προτεραιότητα είναι να δημιουργήσετε μια ασφαλή ομοιόμορφη επιφάνεια.

Προφίλ εδάφους που δείχνει το στρώμα του εδάφους.
Προφίλ εδάφους που δείχνει το στρώμα του εδάφους.

Ισοπέδωση του φυτικού εδάφους

Εάν το γκαζόν δεν είναι αρκετά επίπεδο, το κούρεμα θα δημιουργήσει φαλακρά μπαλώματα στο γρασίδι σας. Αφού τοποθετηθεί ένα εύθρυπτο αμμώδες αργιλώδες επιφανειακό έδαφος, μπορεί να ισοπεδωθεί χρησιμοποιώντας ένα στρωτήρα τοίχου αντιστήριξης πεύκου με ένα σχοινί στερεωμένο με βίδες.

Επιδιώξτε να ισοπεδώσετε το φυτόχωμα περίπου 12 χιλιοστά κάτω από την άκρη για να επιτρέψετε το ύψος του γρασιδιού. Το πραγματικό επίδομα θα εξαρτηθεί από την ποικιλία του γρασιδιού και από το εάν χρησιμοποιείτε γρασίδι ή καλλιεργείτε γκαζόν από σπόρους.

Σπορά του νέου χλοοτάπητα

γκαζόν-γρασίδι από σπόρο.

Μετά τον αερισμό, οι σπόροι του γκαζόν μπορούν να απλωθούν στα μέρη του χλοοτάπητα που χρειάζονται επισκευή. Αναζητήστε είδη σπόρων χόρτου κατάλληλα για την τοποθεσία σας. Στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ, όπως ο πράσινος καναπές ή το γκαζόν των Βερμούδων Cynodon dactylon ή ο μπλε καναπές του Κουίνσλαντ Digitaria didactyla. Αυτές οι ποικιλίες θα χρειαστούν περίπου ένα μήνα για να αναπτυχθούν.

Στη Μελβούρνη αναζητήστε μια επιλογή από σπόρους χόρτου που περιλαμβάνει γρασίδι καναπέ. Τα ταχέως αναπτυσσόμενα χόρτα σίκαλης μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν φυτεύετε σε σκιερές περιοχές τους πιο δροσερούς μήνες, αλλά γενικά τα χόρτα κρύας εποχής δεν θα είναι μια μακροπρόθεσμη ανθεκτική στην ξηρασία βιώσιμη λύση.

Ντύστε το γκαζόν με ένα αμμώδες πηλό. Για μικρότερες περιοχές, ένα λεπτό μείγμα γλάστρας κάνει ένα καλό φόρεμα γκαζόν. Ο χλοοτάπητας μπορεί στη συνέχεια να γονιμοποιηθεί με σφαιρίδια τσοκ όπως το Neutrog Rooster Booster ή με το Neutrog Seamungus χώμα και βελτιωτικό φυτών. Είναι απαραίτητο, τοπ φόρεμα με λίγο γύψο. Ποτίστε με μια λεπτή ομίχλη χρησιμοποιώντας ένα υγρό εδάφους ή ένα εδαφοβελτιωτικό όπως ο χυμός Neutrog GOGO.

Ξεδιπλώστε το γκαζόν

Για άμεσο αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα γκαζόν που ανοίγει. Αυτό θα πρέπει να απλώνεται σε ομοιόμορφο χώμα αμέσως μόλις παραδοθεί. Ξεκινήστε με την τοποθέτηση του γκαζόν κατά μήκος οποιωνδήποτε ευθύγραμμων άκρων γκαζόν που μπορεί να έχετε στο σχεδιασμό του κήπου σας. Προσέξτε να μην τεντώσετε τα ρολά γκαζόν και πιέστε κάθε ρολό σταθερά μεταξύ τους χωρίς κενά.

στιγμιαίο γκαζόν
Στιγμιαίο γκαζόν

Τοπ φόρεμα μετά το ρολό με αμμοπηλώδη ή άμμο. Ένας κύλινδρος γκαζόν θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη επιφάνεια και θα διατηρήσει τις ρίζες του γκαζόν σε καλή επαφή με το έδαφος. Ένα άλλο πλεονέκτημα του χλοοτάπητα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υβριδικές ποικιλίες ανθεκτικές στην ξηρασία που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν από σπόρους.

ένας κύλινδρος γκαζόν
Ένας κύλινδρος γκαζόν θα βοηθήσει να ισιώσει το γκαζόν και να διατηρήσει τους σπόρους σε καλή επαφή με το έδαφος.

Υδρόσπορος

Για μεγάλα εμπορικά έργα εξωραϊσμού ή μεγάλου εξωραϊσμού κατοικιών, υδροσπορά χρησιμοποιείται συχνά. Η υδροσπορά είναι μια μέθοδος κατά την οποία ένα μείγμα νερού, λιπάσματος και σπόρων χόρτου ψεκάζεται στην περιοχή. Ορισμένα τοπικά συμβούλια έχουν δει προβλήματα με την απογείωση του γρασιδιού με αυτήν τη μέθοδο, επομένως είναι πιθανώς καλύτερο να το κάνετε αυτό το φθινόπωρο.

Συντήρηση Χλοοτάπητα

Το νέο ή επισκευασμένο γκαζόν σας θα χρειάζεται πότισμα κάθε μέρα για ένα μήνα. Για εξοικονόμηση νερού χρησιμοποιήστε ένα χώμα πιο υγρό για να ελαχιστοποιήσετε την απορροή. Νερό το βράδυ για μείωση των απωλειών λόγω εξάτμισης. Ένα υγρό λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και σίδηρο θα κρατήσει το γκαζόν σας πράσινο.

5 βήματα για να δημιουργήσετε το τέλειο νέο γκαζόν

  1. Σχεδιάστε την περιοχή και σημειώστε την αποστράγγιση, το πότισμα και τη σκιά.
  2. Καλλιεργήστε το υπέδαφος με οργανική ουσία. Εάν είναι αντιδραστικό αργιλώδες έδαφος, χρησιμοποιήστε γύψο.
  3. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 100 mm εύθρυπτου επιφανειακού εδάφους για το γκαζόν. Ισιώνετε με ξύλινο στρωτήρι ή μεγάλη τσουγκράνα.
  4. Χρησιμοποιήστε ποικιλίες χόρτου κατάλληλες για την περιοχή σας και την ποσότητα της σκιάς.
  5. Διατηρήστε το γκαζόν με συχνό επίδεσμο, διαβρεκτικά και υγρά λιπάσματα.

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από την Red’s Landscaping and Civil

5 βήματα για ένα υπέροχο γκαζόν της Μελβούρνης

Κατασκευή Νέας Κατοικίας Εξωραϊσμός

Οι 11 καλύτεροι τοπιογράφοι όλων των εποχών.

© 2020 Reds Landscaping and Civil ποιότητας εμπορικός εξωραϊσμός Melbourne

Εναλλακτικές λύσεις για το γκαζόν

http://www.abc.net.au/gardening/stories/s1148898.htm

http://www.edinburghgardenschool.com/2014/10/flocculation-dispersion-soils/

http://www.abc.net.au/gardening/stories/s1676965.htm

https://www.ucl.ac.uk/earth-sciences/impact/geology/london/ucl/materials/clay

Leave a Reply