7 υπέροχα φυτά Salvia για τον κήπο της Μελβούρνης σας

14
7 υπέροχα φυτά Salvia για τον κήπο της Μελβούρνης σας

ο Σάλβια Το φυτό διατίθεται σε τεράστια γκάμα χρωμάτων και μεγεθών για τον κήπο σας. Δεν είναι πραγματικά τόσο περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν περισσότερα από 950 είδη για να διαλέξετε. Η σάλβια είναι μέλος της οικογένειας της μέντας (lamiaceae), που σημαίνει ότι σχετίζεται με μερικά από τα αγαπημένα γαστρονομικά βότανα στον κόσμο, δεντρολίβανο, βασιλικό και μέντα, καθώς και με το αγαπημένο μεσογειακό κήπο, τη λεβάντα. Από απόσταση μερικές ποικιλίες Salvia, μοιάζουν με τα ξαδέρφια τους στον κόσμο της λεβάντας.

Αν και είναι ελκυστικά φυτά κήπου, πολλά μέλη αυτού του γένους είναι επίσης σημαντικά για γαστρονομικούς σκοπούς, όπως αρωματικά, τσάγια και καλλιέργειες τροφίμων.

Πολλά είδη Salvia είναι εγγενή στην τροπική Αμερική. Η Σάλβια του Βάγκνερ γνωστή και ως μελισσόχορτο (Salvia Wagneri), είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό από αυτά. Αυτός ο θάμνος μοιάζει πολύ περισσότερο με δέντρο καθώς μπορεί να μεγαλώσει πάνω από 4 μέτρα σε ιδανικές συνθήκες. Δεν είναι μόνο ένας τεράστιος θάμνος, αλλά τα λουλούδια μήκους 300 mm εμφανίζονται ως κόκκινες ακίδες με ματζέντα κάλυκες.

1. Salvia Farinacea ή Blue Salvia,

Στους λόφους της νοτιοδυτικής Βόρειας Αμερικής, το Blue Sage (Salvia farinacea) εμφανίζει τα φωτεινά μπλε λουλούδια του μετά τις βροχοπτώσεις.

"ο

2. Μεξικάνικη Chia (Salvia Hispanica)

Η Salvia hispanica, ευρύτερα γνωστή ως Mexican Chia, είναι μια από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες τροφίμων από την οικογένεια της μέντας. Οι σπόροι αυτού του ετήσιου ποώδους φυτού είναι γνωστοί για την υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες. Το Salvia hispanica είναι εγγενές στις περιοχές της ερήμου του Μεξικού, γεγονός που το καθιστά φυτό πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία.

"Chia
"Chia

3. Salvia leucantha ή μεξικάνικο φασκόμηλο.

S.leucantha ή μεξικάνικο φασκόμηλο ένα φθινοπωρινό ανθοφόρο πολυετές που μπορεί να προσθέσει χρώμα στον κήπο σας στη Μελβούρνη στις αρχές Μαΐου. Τα Salvias είναι γενικά ανθεκτικά στην ξηρασία και μπορούν να διαχειριστούν υποτροπικά καθώς και εύκρατα κλίματα. Αυτό τα καθιστά ένα καλό φυτό για εύκρατα κλίματα όπως η Μελβούρνη με ζεστά έως ζεστά καλοκαίρια, ήπιες και μερικές φορές γαλήνιες άνοιξη και φθινόπωρο. Αυτό το φυτό είναι αγαπημένο μεταξύ των κηπουρών της Μελβούρνης και είναι επίσης εξαιρετικό για κήπους φιλικούς προς τους σκύλους.

"Το Salvia θα προσθέσει βάθος στον μικρό σας κήπο.  Το «Tricolor» είναι ένας απλωμένος αειθαλής υποθάμνος με επιμήκη γκριζοπράσινα φύλλα ποικιλωμένα με κρέμα και με μωβ χρώμα στη νεότερη ανάπτυξη.  γαλάζια λουλούδια ανοίγουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Ποικιλίες Ποικιλίες

Μια ποικιλόμορφη ποικιλία θα προσθέσει βάθος στον μικρό κήπο σας. Το «Tricolor» είναι ένας απλωμένος αειθαλής υποθάμνος με επιμήκη γκριζοπράσινα φύλλα ποικιλωμένα με κρέμα και με μωβ χρώμα στη νεότερη ανάπτυξη. γαλάζια λουλούδια ανοίγουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Για εντυπωσιακά χρυσαφένια φύλλα, το βότανο «Icterina» είναι ένας αειθαλής νάνος θάμνος με αρωματικά, επιμήκη φύλλα μήκους 3-6 cm, γκριζωπά, διαφοροποιημένα με χρυσοκίτρινο και απαλό πράσινο.  Λουλούδια με δύο χείλη ανοιχτό μωβ-μπλε μήκους 2 εκατοστών, σε τελικές ράβδους παρέχουν μεγάλη χρωματική αντίθεση.
Για εντυπωσιακά χρυσαφένια φύλλα, το βότανο «Icterina» είναι ένας αειθαλής νάνος θάμνος με αρωματικά, επιμήκη φύλλα μήκους 3-6 cm, γκριζωπά, διαφοροποιημένα με χρυσοκίτρινο και απαλό πράσινο. Λουλούδια με δύο χείλη ανοιχτό μωβ-μπλε μήκους 2 εκατοστών, σε τελικές ράβδους παρέχουν μεγάλη χρωματική αντίθεση.
Το Purple Sage είναι ένα αρωματικό πολυετές βότανο με μωβ γκρι φύλλωμα. Αυξάνεται σε ύψος 60 cm και θα εξαπλωθεί σε περίπου 45 cm.  Φυτέψτε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστη, προστατευμένη τοποθεσία.
Το Purple Sage είναι ένα αρωματικό πολυετές βότανο με μωβ γκρι φύλλωμα. Αυξάνεται σε ύψος 60 cm και θα εξαπλωθεί σε περίπου 45 cm. Φυτέψτε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστη, προστατευμένη τοποθεσία.

Ιδέες εξωραϊσμού με τη Salvia

Κήποι φιλικοί προς τα κατοικίδια

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα γαστρονομικά φυτά, η σάλβια δεν θα είναι γενικά πρόβλημα με τα κατοικίδια ζώα σας. Τα καλά νέα είναι ότι είναι απίθανο να χρειαστείτε σφαιρίδια σαλιγκαριού για να προστατέψετε τα σάλβια σας. Μια καλή ποικιλία για αντοχή στα σαλιγκάρια είναι η s.superba.

Ιδέες κήπου για το σάλιο

Αυτά τα ευέλικτα φυτά είναι εξαιρετικά για εμπορικά τοπία, οικιστικά τοπία και παραθαλάσσιους και παραθαλάσσιους κήπους. Το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως παρτέρια κήπου είτε ως μπορντούρες καθώς και ως λαχανόκηποι. Το πιο σημαντικό, το σάλβια είναι επίσης απαραίτητο για κάθε διακοσμητικό κήπο σε όλη την Αυστραλία.

Το Salvia είναι ιδανικό για περιγράμματα κήπων και κρεβάτια κήπου.
Το Salvia είναι ιδανικό για περιγράμματα κήπων και κρεβάτια κήπου.

Για μικρότερους χώρους και περιγράμματα, ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις ποικιλίες νάνων. Τα νάνικα ετήσια Salvia splendens κάνουν μια λαμπερή πινελιά κόκκινου χρώματος για ένα περίγραμμα κήπου.

Φροντίδα κήπου για τη Salvia σας

Οι Salvias, όπως πολλά αυτοφυή φυτά της Αυστραλίας, έχουν εξελιχθεί για να αναπτύσσονται σε αρκετά φτωχά εδάφη. Εκτός από το alvia Uliginosa ή το Bog Sage, το έδαφος πρέπει να είναι αρκετά καλά στραγγιζόμενο. Εφαρμόστε περιστασιακά ένα βελτιωτικό εδάφους σαν ένα πολύ αραιό διάλυμα Neutrog Seamungus.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Εξωραϊσμό και τον Σχεδιασμό Κήπων

Τάσεις Σχεδιασμού Τοπίου

Εξωραϊσμός της Μελβούρνης

Εμπορικός Εξωραϊσμός

Ιδέες κήπου Banksia Coccinea

Ιδέες εξωραϊσμού Magnolia

Σχεδιασμός Παράκτιου Κήπου

© Copyright Red’s Landscaping and Design – Melbourne Commercial Landscaping Specialist

Περισσότερες πληροφορίες για το γένος φασκόμηλου.

Cambridge Blue

Sage της Ιερουσαλήμ

S.Officinalis

Πολύχρωμη προσθήκη στον κήπο

Leave a Reply