8 γρήγορες καλοκαιρινές συμβουλές εξωραϊσμού

17
8 γρήγορες καλοκαιρινές συμβουλές εξωραϊσμού

Η Ημέρα Μνήμης είναι πλέον πίσω μας. Το καλοκαίρι είναι «ανεπίσημα» σε εξέλιξη. Εδώ είναι 8 γρήγορες καλοκαιρινές συμβουλές εξωραϊσμού για να διατηρήσετε τον εξωτερικό σας χώρο υπέροχο!

1. Να είστε σε επιφυλακή για προβλήματα χλοοτάπητα

Η αρχή του καλοκαιριού σημαίνει την αρχή της «εποχής της νόσου του χλοοτάπητα!» Η υψηλή υγρασία σε συνδυασμό με τις σχετικά ζεστές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατρέπουν το γρασίδι σας σε πιάτο Petri για μια ολόκληρη σειρά από μύκητες. Όλα απαιτούν να υπάρχουν τα σπόρια των μυκήτων, μαζί με έναν ξενιστή (το γρασίδι) και τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης (όπως αυτές που περιγράφονται παραπάνω). Μερικές κοινές ασθένειες χλοοτάπητα που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

Κόκκινη κλωστήμυκήλιο

Αυτή η ασθένεια φαίνεται αρκετά απαίσια, αλλά είναι πραγματικά αρκετά ακίνδυνη. Σχεδόν μοιάζει σαν καραμέλα της γριάς να έχει πιαστεί στις λεπίδες του γρασιδιού. Μια εφαρμογή λιπάσματος θα βοηθήσει τον χλοοτάπητα να προωθήσει νέα ανάπτυξη και θα κάνει το γρασίδι να «ξεπεράσει» την εξέλιξη της νόσου. Συνήθως δεν απαιτείται πρόσθετη θεραπεία.

Pythium Blight

Το πύθιο εμφανίζεται πραγματικά στην περιοχή μας μόλις οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες μας χτυπήσουν. Η υψηλή θερμότητα βοηθά την αναπαραγωγή αυτού του μύκητα, μαζί με μια παρατεταμένη περίοδο «υγρασίας» στον χλοοτάπητα. Η θεραπεία είναι απολύτως απαραίτητη – το γκαζόν σας πιθανότατα θα πεθάνει χωρίς αυτήν. Αυτή η ασθένεια εξαπλώνεται γρήγορα, και ακόμη κι αν καλέσετε τον επαγγελματία φροντίδας του γκαζόν, ο χλοοτάπητας μπορεί να είναι νεκρός μέχρι να φτάσουν εκεί για θεραπεία ούτως ή άλλως. Μην παίζετε με αυτή την εξαιρετικά γρήγορη ασθένεια!

Καφέ μπάλωμα

Σύμφωνα με το Turf Magazine, Το καφέ έμπλαστρο είναι η πιο κοινή ασθένεια που ενοχλεί το Κεντάκι bluegrass, την ψηλή φέσουα και την πολυετή σίκαλη – που είναι κυρίως αυτό που υπάρχει στους χλοοτάπητες μας στην Κεντρική Πενσυλβάνια. Αυτή η ασθένεια συνήθως απαιτεί διορθωτικές θεραπείες μόλις εμφανιστεί σε ένα γρασίδι. Εάν γνωρίζετε ότι έχετε ιστορικό, θα πρέπει να ξεκινήσετε προληπτικές θεραπείες στα τέλη Μαΐου κατά γενικό κανόνα.

δαχτυλίδια δολαρίωνΔολάριο Spot

Ονομάστηκε για τους δακτυλίους σε σχήμα «ασημένιου δολαρίου» που αφήνει στον χλοοτάπητα καθώς μεγαλώνει. Το σημείο του δολαρίου είναι αντιαισθητικό και σίγουρα δημιουργεί ένα επιπλέον επίπεδο πίεσης στον χλοοτάπητα. Ωστόσο, στην περιοχή μας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο προχωρημένα στάδια της νόσου. Συνήθως, μια καλή εφαρμογή λιπάσματος θα βοηθήσει τον χλοοτάπητα να προωθήσει νέα ανάπτυξη, εμποδίζοντας την ασθένεια να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

2. Ανυψώνετε το χλοοκοπτικό/θεριστή γκαζόν λιγότερο συχνά

Συχνά λαμβάνουμε τηλεφωνήματα το καλοκαίρι από πελάτες που ανησυχούν ότι το γκαζόν τους είναι «νεκρό». Εκτιμούμε αυτές τις κλήσεις, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να ελέγξουμε για τις ασθένειες που αναφέρονται παραπάνω.

Συχνά είναι απλώς μια περίπτωση ζέστης ή/και στρες ξηρασίας. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά φυσικό μέρος του κύκλου ζωής του χλοοτάπητα. Στην περιοχή μας, τα χόρτα δροσιάς εποχής είναι ο κανόνας. Αυτοί οι τύποι χόρτου αναπτύσσονται πολύ καλά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο κρύες. Δεν τους αρέσει ο ζεστός, ξηρός καιρός, όπως συνήθως βιώνουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ως αποτέλεσμα, το γκαζόν μπαίνει σε περίοδο λήθαργου ως αμυντικός μηχανισμός. Σκεφτείτε το σαν μια αρκούδα που πέφτει σε χειμερία νάρκη για το χειμώνα επειδή η τροφή είναι σπάνια. Το ίδιο και με το γρασίδι – η υγρασία είναι λιγότερη διαθέσιμη, έτσι απλά ξεφεύγει από την καυτή, ξηρή περίοδο. Το γρασίδι σταματά να επενδύει τόση ενέργεια στην κατακόρυφη ανάπτυξη και την ανάπτυξη των ριζών και αρχίζει να αποθηκεύει θρεπτικά συστατικά και υγρασία στον ιστό των φύλλων (χόρτα) για να περιμένει μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Τι πρέπει να κάνετε

Αυτό που σημαίνουν όλα αυτά για εσάς ως ιδιοκτήτη σπιτιού είναι δύο πράγματα. Αρχικά, αυξήστε το ύψος του χλοοκοπτικού. Εάν κουρεύετε περισσότερο, αφήνετε περισσότερη υγρασία στο ίδιο το φυτό, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στη ζέστη και το στρες της ξηρασίας. Ποτέ δεν θέλετε να κόψετε περισσότερο από το 1/3 της λεπίδας του φύλλου σε ένα μόνο κούρεμα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος στο φυτό. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το γρασίδι πολύ. Τύρφη πρέπει να είναι όχι χαμηλότερα από τρεις ίντσες μετά το κούρεμα έχει ολοκληρωθεί.

Δεύτερον, μπορείτε να κόψετε λιγότερο συχνά. Εάν το γρασίδι δεν μεγαλώνει τόσο γρήγορα, δεν χρειάζεται να κόψετε. Ξεκινήστε να προσαρμόζετε τις συνήθειές σας στο κούρεμα ώστε να αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη του γκαζόν αντί να παντρεύεστε μια ημερολογιακή ημέρα (όπως το κούρεμα κάθε Σάββατο). Ίσως χρειαστεί να κόβετε μόνο κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

3. Εφαρμόστε τον έλεγχο του γκριλ στο γκαζόνζημιά από σκουπίδια

Υπάρχουν τουλάχιστον μισή ντουζίνα είδη σκαθαριών στην περιοχή μας που γεννούν αυγά στο έδαφος που καταστρέφουν τον χλοοτάπητα. Ενώ το σκαθάρι Μαΐου-Ιουνίου, το πράσινο σκαθάρι Ιουνίου και το ευρωπαϊκό σκαθάρι μπορεί να μην πιέζονται πολύ, οι προνύμφες τους μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικές με τα πιο διάσημα ξαδέρφια τους, το ιαπωνικό σκαθάρι.

Αυτά τα σκαθάρια τρέφονται με φυτά τοπίου, ζευγαρώνουν και γεννούν αυγά στο έδαφος. Όταν αυτά τα αυγά εκκολάπτονται, οι προνύμφες φτάνουν στο επόμενο στάδιο ωρίμανσης τρέφοντας τις ρίζες του γκαζόν σας. Όταν υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς, μπορούν να κάνουν σημαντική ζημιά στο γρασίδι τρώγοντας τις ρίζες του χόρτου μέχρι την επιφάνεια του εδάφους, κάτι που προφανώς σκοτώνει τα φυτά χόρτου.

Τι πρέπει να κάνετε

Εφαρμόζοντας ένα σύστημα ελέγχου εκχύλισης στο γκαζόν το καλοκαίρι (πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το 4 Ιουλίουου διακοπές ως υπενθύμιση) θα βοηθήσει στην προστασία του γκαζόν σας από ζημιές. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να βρεθούν στο τοπικό οικιακό κέντρο ή στο κατάστημα υλικού και προέρχονται από διάφορους κατασκευαστές. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτές οι εφαρμογές συνήθως πρέπει να “ποτίζονται”, οπότε σχεδιάστε το γύρω από τις βροχοπτώσεις ή βγείτε έξω από τον καταιονιστή για καλύτερα αποτελέσματα.

4. Κόψτε μερικούς θάμνους

Υπάρχουν μερικοί θάμνοι που πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε να κόψετε το καλοκαίρι. Αυτά περιλαμβάνουν πασχαλιά, forsythia, azaleas, rhododendrons και ορισμένα είδη viburnum. Βασικά, αν ανθίζει μια φορά το χρόνο και έχει τελειώσει τώρα, κόψτε το. Ο λόγος είναι πολύ απλός: έχουν ανθίσει τώρα.

Τι πρέπει να κάνετε

Το κούρεμα αυτών των φυτών αφού ανθίσουν διασφαλίζει ότι θα συνεχίσετε να βλέπετε τα όμορφα λουλούδια. Σημαίνει επίσης ότι έχουν άφθονο χρόνο για να προωθήσουν νέα ανάπτυξη πριν από το επόμενο έτος. Τέλος, διασφαλίζει ότι δεν θα παρέμβετε στις ανθοφορίες της επόμενης σεζόν!

Bucket φορτηγό με κοντάρι5. Κλαδέψτε τα δέντρα

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι μια ανοιξιάτικη ή φθινοπωρινή εργασία να κλαδέψετε τα δέντρα σας. Κάνουν λάθος. Μπορείτε να κλαδέψετε τα περισσότερα δέντρα όλο το χρόνο.

Αυτή είναι μια υπηρεσία για εσάς μπορώ κάνετε μόνοι σας, αλλά γενικά συνιστούμε να μην το κάνετε αυτό. Το ακατάλληλο κλάδεμα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που κάνουν το δέντρο άρρωστο ή ευάλωτο στα παράσιτα. Αυτό μπορεί να σκοτώσει το δέντρο στο δρόμο.

Το κλάδεμα δέντρων είναι επίσης μια αρκετά επικίνδυνη επιχείρηση. Σύμφωνα με την Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, το 2016 υπήρξαν 166 περιστατικά όπου ένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης τραυματίστηκε κυρίως από «Φυτά, δέντρα ή βλάστηση – μη επεξεργασμένα». Το υπολογιστικό φύλλο τους (κάντε κλικ στο “Πρωτογενής και δευτερεύουσα πηγή τραυματισμού από μεγάλο τμήμα ιδιωτικής βιομηχανίας, 2016” για να ανοίξετε το υπολογιστικό φύλλο) υποδεικνύει ότι 146 από αυτά τα περιστατικά σχετίζονται με “Δέντρα, κορμούς, άκρα – μη προσκολλημένα”. Μετάφραση: το κλάδεμα και το κόψιμο των δέντρων είναι πολύ επικίνδυνο, ακόμα κι αν είσαι επαγγελματίας.

Τι πρέπει να κάνετε

Πρώτα η ασφάλεια! Επικοινωνήστε με έναν έμπειρο επαγγελματία με καλή φήμη, επειδή οι καθυστερήσεις τους συχνά διαρκούν αρκετές εβδομάδες. Είναι μια καλή ιδέα να βασιστείτε σε αυτό και να προγραμματίσετε τη δουλειά σας καλά εκ των προτέρων.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, εάν είναι ζεστό και στεγνό έξω από το έδαφος είναι πιθανότατα πιο σταθερό. Ένα πιο σταθερό χώμα σημαίνει λιγότερα αυλάκια στο γρασίδι, εάν χρειάζεται να περάσουν τον εξοπλισμό (όπως ένα φορτηγό κουβά) σε αυτό.

6. Τρύπημα και σάπια φύλλα

Ναι, το διάβασες σωστά. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι αυτή είναι μια πρόταση «όλα ή τίποτα» την Άνοιξη.καθαρή γραμμή σάπια φύλλα

Η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έχουμε ακόμη και αρκετούς πελάτες που κάνουν το φθινόπωρο το τελείωμα και το σάπιασμα για τη σεζόν. (Όταν το χιόνι λιώνει, συνήθως πρέπει απλώς να φυσήξουν τα φύλλα από τα κρεβάτια και έχουν τελειώσει με τον καθαρισμό της Άνοιξης!)

Τι πρέπει να κάνετε

Το επίστρωμα εξυπηρετεί δύο βασικούς σκοπούς στο τοπίο σας. Το πρώτο είναι ότι συγκρατεί την υγρασία που παίρνουν τα φυτά και διατηρεί το ριζικό σύστημα υγιές. Όταν έχουμε λίγη βροχή, το σάπια φύλλα εμποδίζει το νερό να εξατμιστεί αμέσως και του επιτρέπει να μουλιάσει στο έδαφος. Όταν είναι ζεστό και ξηρό και η υγρασία είναι σπάνια, θέλετε τα φυτά σας να έχουν κάτι για να συγκρατούν αυτήν την υγρασία.

Ο δεύτερος σκοπός του σάπιαστρωσης είναι να κρατήσει κάτω τα ζιζάνια. Πολλά ζιζάνια θα αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα και σε πολύ χειρότερες συνθήκες από τα φυτά του τοπίου σας. Το να τους δίνουμε κάθε ευκαιρία να αγωνιστούν είναι απλώς κοινή λογική, σωστά;

Το τρίψιμο των κρεβατιών βοηθά να συγκρατείται το σάπια φύλλα στη θέση του. Επιπλέον, σας δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα της διάκρισης μεταξύ των χώρων του γκαζόν και των χώρων του κρεβατιού σας, για μια καθαρή, περιποιημένη εμφάνιση.

7. Εφαρμόστε τον έλεγχο των ζιζανίων πριν την ανάδυση στα κρεβάτια

Μπορείτε πραγματικά να εφαρμόσετε προϊόντα στα παρτέρια σας που εμποδίζουν την ανάπτυξη των ζιζανίων. Αυτά ονομάζονται «προφυτρωτικά» ζιζανιοκτόνα, επειδή εφαρμόζονται πριν αναδύονται τα ζιζάνια. Υπάρχει μια άμεση σύγκριση με τη φροντίδα του γκαζόν σας – ο έλεγχος του καβουριού στις αρχές της Άνοιξης είναι ένα προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο.

Τι πρέπει να κάνετε

Ανάλογα με το προϊόν που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να εφαρμόσετε την πρώτη ή τη δεύτερη θεραπεία προφυτρώσεως. Εάν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν “χωρίς συνταγή” όπως το Preen, θέλετε να το κάνετε υποβάλετε ξανά αίτηση στη μέση της σεζόν για τη διατήρηση των ζιζανίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτούς τους τύπους προϊόντων. Εάν προσλαμβάνετε έναν επαγγελματία, μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει άλλα προϊόντα όπως Barricade (προδιαμίνη) ή Dimension (διθειοπύρ) για να σας δώσει παρατεταμένη περίοδο ελέγχου για τα ζιζάνια.

έλατο 8. Επιθεωρήστε το τοπίο σας για πιθανά προβλήματα

Η εξοικείωση με το τοπίο σας είναι σημαντική εδώ. Διαφορετικά είδη φυτών αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Το να γνωρίζετε τι δέντρα και θάμνους έχετε στο τοπίο είναι το πρώτο βήμα για να διατηρήσετε αυτά τα φυτά υγιή.

Για παράδειγμα, αν έχετε κατοικίδια, δεν θα ταΐζατε το σκύλο και τη γάτα σας με το ίδιο πράγμα. Επίσης (ελπίζουμε) να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο φάρμακο σε αυτά για να ελέγξετε τους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Η ίδια αρχή ισχύει ως γονέας – υπάρχουν κάποια πράγματα που έχετε που είναι αυστηροί κανόνες για όλα τα παιδιά. Αλλά, αναμφίβολα επιτρέπετε διαφορές στην ηλικία, το επίπεδο ωριμότητας και την προσωπικότητα στα «διαπραγματεύσιμα» στοιχεία.

Τι πρέπει να κάνετε

Μοιάζει πολύ με τα δέντρα και τους θάμνους σας. Εάν δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε τα πυξάρια σας για δραστηριότητα παρασίτων την ίδια εποχή του χρόνου, αντιμετωπίζετε τις κουμαριές σας. Είναι ευαίσθητα σε διαφορετικά παράσιτα και χρειάζονται θεραπεία για αυτά τα παράσιτα σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Κοιτάξτε προσεκτικά οτιδήποτε δεν φαίνεται «σωστό» με τα φυτά – κηλίδες στα φύλλα, κατσαρώματα ή φούσκωμα των φύλλων, τρύπες στον ιστό των φύλλων, καφέ χρώμα των βελόνων, πέφτουν βελόνες το καλοκαίρι – καταλαβαίνετε. Αν δεν φαίνεται υγιές, μάλλον δεν είναι. Μάθετε ποιο φυτό είναι και κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο για «προβλήματα με φυτά» για να ανακαλύψουν ποια θέματα είναι κοινά σε αυτά. Μια άλλη συμβολοσειρά αναζήτησης μπορεί να είναι “Τι συμβαίνει με το δικό μου δέντρο?” για γρήγορο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια φυτά θεραπεύετε και τι να κάνετε για τα προβλήματα.

Εάν έχετε ερωτήσεις, θα θέλαμε να μιλήσουμε μαζί σας σχετικά με τις καλοκαιρινές συμβουλές εξωραϊσμού στο τα δικα σου ιδιοκτησία. Επικοινωνήστε μαζί μας για τη δωρεάν διαβούλευση σας.

Leave a Reply