Revit Vs Sketchup για Σχεδιασμό Τοπίου

8
Revit Vs Sketchup για Σχεδιασμό Τοπίου

Πώς δημιουργείτε τοπίο στο Revit;

Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές τοπίου χρησιμοποιούν λογισμικό για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους πελάτες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σχετικό με την αρχιτεκτονική τοπίου. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τις διαφορές μεταξύ Revit και Sketchup, εμείς στο Red’s Landscaping and Design έχουμε συγκεντρώσει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πώς να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό τοπίο στο Revit.

Είστε στην ομάδα Revit ή Sketchup;

Το Sketchup είναι δημοφιλές μεταξύ των χρηστών επειδή είναι γρήγορο, διαισθητικό και απλό στον έλεγχο. Όλοι γνωρίζουμε πόσο απλό είναι να δημιουργείς τρισδιάστατα μοντέλα χρησιμοποιώντας το Sketchup, αλλά είναι αυτό ένα χρήσιμο εργαλείο για το σχεδιασμό τοπίου;

Sketchup Φωτορεαλιστικός σχεδιασμός τοπίου
Sketchup Φωτορεαλιστικός σχεδιασμός τοπίου με απόδοση Lumion

Όταν πρόκειται για τη σχεδίαση τοπίου, ένα απλό σχέδιο μπορεί να προσφέρει μια σαφή εικόνα. Με το Sketchup, δεν χρειάζονται αποδόσεις για την προσθήκη χρωμάτων, υλικών ή οτιδήποτε άλλο, καθώς είναι ένα οπτικό πρόγραμμα, σε αντίθεση με άλλα σύγχρονα λογισμικά. Εφόσον εργάζεστε σε ένα τοπικό πάρκο ή σε μια μεγάλη εμπορική υπαίθρια τοποθεσία, μπορείτε εύκολα να οπτικοποιήσετε τις ιδέες σας.

Η διαδικασία σχεδιασμού τοπίου με το Sketchup είναι απλή:

Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία sandbox για να σκιαγραφήσετε την τοπογραφία της διάταξης του ιστότοπού σας. Η εισαγωγή γεωγραφικού εδάφους θα επισπεύσει αυτή τη διαδικασία. Το επόμενο βήμα είναι να γεμίσετε το τοπίο με περισσότερα στοιχεία, όπως δέντρα και φυτά. Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα και τις λεπτομέρειες για να ζωντανέψετε την ιδέα σας. Ο εξωραϊσμός χρησιμοποιώντας το Sketchup έχει πολλά πλεονεκτήματα: οι εργολάβοι μπορούν να δουν ακριβώς τι αναμένεται να επιτύχουν από το μοντέλο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το σχεδιασμό τοπίου, την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους, την αγορά πελατών και τις σωστές εγκαταστάσεις.

σχέδιο τοπίου σκίτσο
Τοπίο χώρου πισίνας σχεδιασμένο με σκίτσο και απόδοση με Lumion.

Τι γίνεται με το Revit για το σχεδιασμό τοπίου;

Είναι το Revit κατάλληλο για το σχεδιασμό τοπίων;

Οι επαγγελματίες της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής είναι μεγάλοι θαυμαστές του Revit, μιας κορυφαίας πλατφόρμας BIM. Ως επί το πλείστον, οι αρχιτέκτονες τοπίου δεν το χρησιμοποιούν, ωστόσο υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Revit είναι ότι δημιουργεί ακριβή και ακριβή αυτοματοποιημένα σχέδια, όψεις και τομές από ένα μοντέλο που έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Revit. Το Revit είναι ένα μαγικό ραβδί όταν πρόκειται για σύνθετα έργα κατασκευής και τοπίου. Οι πραγματικές εφαρμογές της Revit για μοντελοποίηση BIM είναι εκτεταμένες και συνεχώς εξελίσσονται. Το πρόγραμμα, έχει πιο συγκεκριμένα μέρη από το Sketchup, το οποίο είναι ένα γενικό λογισμικό μοντελοποίησης. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να συγκριθούν από αυτή την άποψη. Στην αρχιτεκτονική τοπίου, υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι η έλλειψη υλικού Revit τοπίου είναι ένα από τα κύρια εμπόδια. Για να καλύψουν την αρχική έλλειψη ολοκληρωμένης βιβλιοθήκης της Autodesk, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το Revit ως πρόγραμμα έχουν αναπτύξει το δικό τους υλικό για να συμπληρώσουν τις βιβλιοθήκες τους.

Revit σχέδιο οικιστικού τοπίου
Χρήση του Revit για σχεδιασμό κατοικιών.

Η διαδικασία σχεδιασμού τοπίου με το Revit είναι σχετικά πιο περίπλοκη από το Sketchup, αλλά οδηγεί σε καλύτερο αποτέλεσμα:

Υπάρχουν τρία ζωτικής σημασίας εργαλεία τοπίου στο Revit: Δημιουργία Toposurface, Τροποποίηση Toposurface και Create Property Lines. Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό τοπίου, το πιο κρίσιμο εργαλείο είναι το πρώτο. Η ενίσχυση και η προσθήκη δυνατοτήτων στο Revit προκειμένου να βοηθηθούν οι αρχιτέκτονες τοπίου να το χρησιμοποιήσουν ως το κύριο εργαλείο τους ήταν απαραίτητο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πρόσθετα όπως το ENVIRONMENT για το Revit® μπορούν να βοηθήσουν τους σχεδιαστές να ξεπεράσουν τους περιορισμούς του προγράμματος. Αυτό το πρόσθετο επιτρέπει στους σχεδιαστές να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και με ακρίβεια στον χώρο εργασίας του Revit®.

Σπίτι σχεδιασμού τοπίου Revit
Ο σχεδιαστής τοπίου χρησιμοποιεί συχνά το Revit για σχεδιασμό τοπίου

Είναι δυνατή η συγχώνευση του BIM με την αρχιτεκτονική τοπίου και είναι χρήσιμο; Ναι, χωρίς αμφιβολία.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο 3D Toposurface, δουλεύοντας στο σχέδιο τοποθεσίας, την εντολή τοποθέτησης σημείων για να επιλέξουμε σημεία και να ορίσουμε υψόμετρο. Μπορούμε να παρατηρήσουμε την οπτικοποίηση του υλικού αλλάζοντας το επιφανειακό υλικό σε ρεαλιστικό. Θα υπάρχει χώρος για την κατασκευή σας στον ιστότοπο χάρη στην εντολή «Building Pad». Η εργασία στο σχέδιο τοποθεσίας και η εντολή «γραμμές λεπτομέρειας» μπορεί να βοηθήσουν στην κατασκευή δρόμων.

Η χρήση του BIM για τη διαχείριση και το σχεδιασμό αρχιτεκτονικών έργων έχει γίνει συνηθισμένη, αν και προς το παρόν αυτή η τεχνολογία για το σχεδιασμό τοπίου θεωρείται πειραματική. Η απόδοση Lumion είναι συμβατή με το Revit και μπορεί να παράγει απίστευτα renders του τοπίου σας!

Revit σχέδιο κατοικιών τοπίου
Χρήση του Revit για οικιστικό σχεδιασμό.

Εικόνα 4 Σχεδιασμός Τοπίου στο Revit

Σχεδιασμός τοπίου με revit
Σχεδιασμός τοπίου με revit. Σχεδιασμός εικονογράφησης 3D βίλας εξοχής στο Revit

Revit Landscape Design
Σχεδιασμός τοπίου Revit. Online γκαλερί Pål Tefre Autodesk.

Παρά το γεγονός ότι επικεντρώνονται στην ύπαιθρο και δεν σχεδιάζουν κτίρια, οι αρχιτέκτονες τοπίου, ωστόσο, βελτιστοποιούν τα τοπία. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο. Το Revit γίνεται σημαντικό καθώς επιτρέπει σε αρχιτέκτονες και σχεδιαστές τοπίου να συνεργάζονται με άλλους ειδικούς. Τα έργα εξωραϊσμού μπορεί να είναι αρκετά ακριβή εάν βρεθεί η σωστή διαδικασία και ροή εργασίας μεταξύ ειδικών.

Τι είδους λογισμικό έχετε εγκαταστήσει αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή σας; Είναι το BIM μέρος της δουλειάς σας; Πείτε μας στα σχόλια, θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας.

Σχετικές πληροφορίες σχεδίασης τοπίου από το Red’s Landscaping

Σχεδιαστικά πακέτα

Σχεδιασμός Τοπίου Μελβούρνη

Σχεδιασμός τοπίου τοίχου Gabion

Sketchup για σχεδιασμό τοπίου

Σχέδια εξωτερικών χώρων ψυχαγωγίας.

Περισσότερα για το Λογισμικό Σχεδιασμού Τοπίου

Autodesk

Leave a Reply