Top 9 Συμβουλές σχεδιαστών τοπίου

9
Top 9 Συμβουλές σχεδιαστών τοπίου

Οι σχεδιαστές τοπίων βασίζονται σε πολλές τεχνικές softscaping για να δημιουργήσουν ελκυστικούς και ζωντανούς εξωτερικούς χώρους.

Κορυφαίες συμβουλές σχεδιαστών τοπίου για μαλακό τοπίο

Ο σχεδιασμός τοπίου είναι απαραίτητος για τη δημιουργία ενός εξωτερικού χώρου, είτε είναι μια μικρή αυλή στην πόλη είτε μια μεγάλη ιδιοκτησία στη χώρα. Το Softscape και το hardscape είναι δύο θεμελιώδη στοιχεία του σχεδιασμού του τοπίου. Αυτά τα βασικά εξαρτήματα συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια λειτουργική, άνετη και οπτικά ευχάριστη μπροστινή αυλή ή πίσω αυλή για να απολαύσετε εσάς, την οικογένειά σας, τους φίλους και τους επισκέπτες. Τα hardscape στοιχεία είναι τα μη φυτικά μέρη του κήπου σας, όπως μονοπάτια, μονοπάτια, καταστρώματα, αίθρια, τοίχοι αντιστήριξης, αγάλματα και σιντριβάνια. Αντίθετα, το softscaping είναι ένα συστατικό του σχεδιασμού τοπίου που αναφέρεται στα ζωντανά, κηπευτικά στοιχεία που εμπλέκονται στον εξωραϊσμό. Τα στοιχεία Softscape περιλαμβάνουν λουλούδια, φυτά, γρασίδι, χώμα, παρτέρια και εδαφοκάλυψη. Παρά το όνομα, τα στοιχεία softscape δεν είναι πάντα απαλά στην αφή. Τα ακανθώδη δέντρα και τα σάπια φύλλα θεωρούνται επίσης μέρος του σχεδιασμού softscape.

στρώματα κήπου
Σχεδιάστε τα ύψη των φυτών για να δημιουργήσετε ένα πολυεπίπεδο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το φύλλωμα των φυτών για να δημιουργήσετε χρωματικές αντιθέσεις. Κάντε τα δέντρα σε γειτονικούς κήπους μέρος της θέας.

Το τέλειο softscape μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να δημιουργήσει έναν όμορφα αρωματικό εξωτερικό χώρο. Μπορεί να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για να επιστρέψετε στο τέλος κάθε μέρας. Σε χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, το softscaping προσθέτει μια μοναδική προσωπικότητα σε κάθε σχέδιο. Το softscaping είναι πολύ πιο προσιτό. Το κόστος των σπόρων, των φυτών, του καλύμματος και του αξιοπρεπούς εδάφους είναι πολύ μικρότερο από τα τεχνητά υλικά. Το Softscaping χρησιμοποιείται για να καλύψει τα κενά στο σχεδιασμό του τοπίου σας. Ωστόσο, σε αντίθεση με το hardscape, απαιτεί τακτική συντήρηση και είναι απαραίτητο το τακτικό πότισμα, η λίπανση, το κούρεμα και το βοτάνισμα. Οι έμπειροι σχεδιαστές τοπίου γνωρίζουν πώς να σχεδιάζουν κήπους για να ελαχιστοποιήσουν αυτή τη συντήρηση και να καταστείλουν τα ζιζάνια του κήπου.

Βοτάνισμα μιας πικραλίδας
Βοτάνισμα μιας πικραλίδας. Οι πικραλίδες έχουν μια μακριά ρίζα, την οποία πρέπει να σκάψουμε για να μην επιστρέψει το ζιζάνιο.

Οι σχεδιαστές τοπίων βασίζονται σε διάφορες τεχνικές απαλότητας για να κάνουν τους εξωτερικούς χώρους να αισθάνονται φυσικοί και φιλόξενοι. Αλλά θυμηθείτε, ξεκινήστε με το hardscape όταν σχεδιάζετε την μπροστινή αυλή, την πίσω αυλή ή τον κήπο σας. Αυτό θα παρέχει όρια και δομή softscape γύρω. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για απαλό τοπίο για να σχεδιάσετε ένα όμορφο τοπίο.

Δημιουργία γκαζόν κήπου

Το γρασίδι είναι απαραίτητο για ένα όμορφο τοπίο και είναι ένα χαρακτηριστικό σχεδιασμού που χρησιμοποιείται συχνά από τους σχεδιαστές τοπίου. Ένα τοπίο είναι ατελές με το γρασίδι. Με την οπτική τους γοητεία και την υφή τους, τα αυτοφυή και διακοσμητικά χόρτα είναι δημοφιλή στις σύγχρονες ιδέες εξωραϊσμού. Υπάρχουν πολλά οφέλη από το γρασίδι, όπως ελέγχει τη διάβρωση, βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους, μειώνει την απορροή του νερού, μειώνει την ηχορύπανση και δημιουργεί ένα δροσιστικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.

Σχεδιαστές τοπίου Κλασικό αγγλικό γκαζόν και φράχτης κήπου.
Χλοοτάπητες και ένας κυκλικός φράκτης Yew.

Πολλοί τύποι χόρτων χρησιμοποιούνται ως γρασίδι, αλλά το βουβαλίσιο γρασίδι, ο καναπές, ο μπλε καναπές του Queensland, το Kikuyu και το Zoysia είναι τα δημοφιλή χόρτα γκαζόν που χρησιμοποιούνται στην Αυστραλία. βουβαλίσιο γρασίδι (Stenotaphrumείναι ) εγγενές στην Κεντρική και Βόρεια Αμερική και είναι ένα σκληρό χλοοτάπητα. Το Couch Grass είναι ένα γρασίδι ζεστής εποχής που ευδοκιμεί στο αυστραλιανό κλίμα. Ο καναπές είναι ιδιαίτερα περιζήτητος για τα λεπτά φύλλα και το πλούσιο βαθύ πράσινο χρώμα του. Το Zoysia δεν συνιστάται για τις αυλές της Μελβούρνης, ενώ το Buffalo, ο καναπές και το Kikuyu είναι τα καλύτερα για το κλίμα της Μελβούρνης. Οι σχεδιαστές τοπίου που στοχεύουν σε μια πιο βιώσιμη λύση θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές οικολογικής κηπουρικής, όπως μαζικές φυτεύσεις λομάντρας.

Οι σχεδιαστές τοπίου αγαπούν τα ανθισμένα φυτά

Τα λουλούδια κάνουν κάθε τοπίο πιο όμορφο. Όμορφα και πολύχρωμα λουλούδια θα προσθέσουν μια αισθητική έλξη στην αυλή σας. Επιλέξτε έναν μικρό αριθμό φυτών με αντίθεση χρωμάτων όταν προσθέτετε λουλούδια στο τοπίο σας. Αποφύγετε την προσθήκη πολλών τόνων καθώς αυτό μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση δημιουργώντας μια ταραχή χρωμάτων. Το τοπίο σας μπορεί να φαίνεται ωραίο και ελκυστικό ακόμα και με λίγα ανθισμένα φυτά.

σχεδιαστές τοπίου αζαλέα τοξική
Όμορφο ζωντανό δέντρο λουλουδιών αζαλέας που ανθίζει στον βοτανικό κήπο, στο Κίεβο. Φωτεινά λουλούδια Κοντινό πλάνο. Βοτανική ευχετήρια κάρτα.

Μπορείτε να προσθέσετε λουλούδια κοντά στην άκρη ενός αίθριου ή διαδρόμων. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να κάνετε τον εξωτερικό σας χώρο να αισθάνεται άνετος και φιλόξενος. Το άκρο με ένα ανθοφόρο είδος είναι επίσης πραγματικά ελκυστικό. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φτηνό και πυκνά αναπτυσσόμενο ανθοφόρο φυτό για αυτό το σκοπό, όπως κατιφέ, αστέρες ή χρυσάνθεμα. Ένα οβάλ ανθισμένο κρεβάτι στο κέντρο ενός καλά συντηρημένου γκαζόν είναι συχνά ελκυστικό και δημοφιλές. Τα λουλούδια μέσα σε ένα στρογγυλό κρεβάτι μπορεί να είναι μονόχρωμα, ένα τυχαίο χρώμα ανάμειξης δύο ή περισσότερων ή σε πολλά χρώματα που ακολουθούν το στρογγυλό σχέδιο.

Σχεδιασμός τοπίου με υδρόβια φυτά

Η διακόσμηση του υδάτινου στοιχείου, όπως ένα σιντριβάνι στον κήπο σας με υδρόβια φυτά, θα αλλάξει εντελώς την εμφάνισή του. Πολλά υδρόβια φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν στο σιντριβάνι και να μετατραπούν σε ένα πιο φυσικό χαρακτηριστικό του νερού. Τα φυτά του σιντριβανιού στον κήπο μπορεί να είναι ρηχά, βαθιά ή αιωρούμενα και το καθένα έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Nymphaea violacea – Blue Lily Αυτό το πλωτό πολυετές βότανο με υπέροχες μπλε-βιολετί άνθη είναι εγγενές στη βόρεια Αυστραλία
Κοντινό πλάνο ενός εγγενούς αυστραλιανού νούφαρου (Nymphaea violacea) στην άγρια ​​φύση, Φράγμα Φογκ, Δαρβίνος, Βόρεια Επικράτεια, Αυστραλία

Τα νούφαρα είναι ένα άλλο υδρόβιο φυτό που θα κερδίσει την καρδιά σας με μαγευτικές ανθοφορίες. Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη ποικιλία από υπέροχα χρώματα και φρέσκα αρώματα σχεδόν όλο το χρόνο. Το Water Iris είναι ένα υδρόβιο φυτό που μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα μικρό σιντριβάνι. Οι ίριδες νερού ποικίλλουν στο χρώμα και είναι εύκολο να τις φροντίσετε. Ευδοκιμούν σε θερμότερα κλίματα και είναι τα πρώτα που ανθίζουν την άνοιξη.

Σχεδιασμός τοπίου με θάμνους

Η επιλογή κατάλληλων θάμνων προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον στο τοπίο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαίρεση περιοχών που είναι συχνά εύκολο να διαμορφωθούν. Φυτέψτε μια σειρά από θάμνους ως φράχτη προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Γεια, κάντε επίσης ένα υπέροχο σκηνικό για άλλα φυτά. Οι ανθισμένοι θάμνοι παρέχουν χρώμα και δομή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καλύμματα εδάφους, φυτά φράκτη ή εντυπωσιακά εστιακά σημεία.

φυτά για εμπορικό εξωραϊσμό Λευκά άνθη της Westringia fruticosa
Λευκά άνθη Westringia fruticosa

Μπορείτε να γεμίσετε τον κήπο σας με διακοσμητικούς θάμνους που ανθίζουν από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου και τον χειμώνα. Πολλοί ανθισμένοι θάμνοι προσθέτουν επιπλέον χρώματα και αρωματίζουν τον αέρα με το χαρακτηριστικό άρωμά τους. Μπορείτε να τους δώσετε διάφορα σχήματα που σας αρέσουν. Για παράδειγμα, το σχήμα μπάλες είναι ιδανικά για μονοπάτια στον κήπο. Φυτεύοντας θάμνους μπροστά από την αυλή σας θα δημιουργήσετε ένα καταφύγιο για την άγρια ​​ζωή και ένα πλαίσιο για την είσοδό σας. Στην Αυστραλία χρησιμοποιούνται μεγάλη ποικιλία θάμνων, ιδανικοί για να γεμίσουν τα κενά στον κήπο και να κάνουν τον κήπο σας φωτεινό, πολύχρωμο και αρωματικό, καθώς είναι διάσημες οι αζαλέες, η βούρτσα, το κρίνο, το ροδόδεντρο, το cheesewood, η Westringia κ.λπ.

Συμβουλές Landscape Designers για τη δημιουργία κάθετου χώρου

Εξωραϊσμός με αναρριχητικά φυτά

Η χρήση κρεμαστών και αναρριχώμενων φυτών είναι ένας απλός τρόπος για να συνδυάσετε στοιχεία σκληρής και μαλακής επιφάνειας. Οι πέργκολες και τα κιόσκια είναι υπέροχα μέρη για να κρεμάσετε και να αναρριχηθείτε αμπέλια, που δίνουν στην ξύλινη και μεταλλική δομή μια πιο φυσική εμφάνιση. Οι κληματαριές αναρρίχησης είναι επίσης εξαιρετικά ωφέλιμες και μπορεί να προσφέρουν μια πιο φυσική όψη στις επιφάνειες του κήπου και στους τοίχους αντιστήριξης.

Αναρρίχηση Fig Glen Iris
Ένα σύκο αναρρίχησης (Ficus pumila) που μεγαλώνει σε έναν τοίχο από τούβλα στο Glen Iris.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κενών στη συμβατική περίφραξη. Μπορείτε να προσθέσετε ανθισμένα αμπέλια για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο, διαφοροποιημένο και όμορφο περιβάλλον. Φυτέψτε αμπέλια που ρέουν πάνω από τοίχους αντιστήριξης, πέργκολες ή φράχτες για να δώσουν έναν άγριο χαρακτήρα στην μπροστινή ή πίσω αυλή σας. Αυτή η απλή τεχνική καλύπτει τεχνητά εξαρτήματα, ενώ δίνει στην αυλή σας μια στιβαρή εμφάνιση για όλη τη σεζόν.

Αναρρίχηση Clematis
Το Climbing Clematis διαφημίζει μια βουτιά χρωμάτων.

Οι τοίχοι χρησιμοποιούνται συχνά για να παρέχουν ιδιωτικότητα στο τοπίο. Τα πολύχρωμα αμπέλια είναι μια αποτελεσματική τεχνική για να ντύσετε περιοχές ακατάλληλες για την παραγωγή όμορφου πράσινου, όπως ξύλο, φυσική πέτρα ή τοίχους από τσιμεντόλιθους.

Φυτεύοντας δέντρα

Τα δέντρα είναι υπέροχα χαρακτηριστικά εξωραϊσμού. Εκτός από τη βελτίωση της αισθητικής έλξης του κήπου σας, μπορούν επίσης να προσφέρουν εξαιρετική σκιά τις ηλιόλουστες μέρες. Πολλά είδη δέντρων μπορούν να επιτύχουν μια μεγάλη ποικιλία εμφανίσεων και λειτουργιών. Τα πεύκα μπορεί να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας εάν χρειάζεστε ένα αειθαλές δέντρο γεμάτο και πλούσιο. Εάν αναζητάτε μοναδικά σχέδια, οι παλάμες μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Με λίγα λόγια, όποια κι αν είναι η επιθυμία σας, σίγουρα υπάρχει ένα δέντρο που μπορεί να την εκπληρώσει. Πολλά δέντρα μπορεί να λειτουργήσουν καλά στην αυλή σας.

Το Corymbia ficifolia ή η κόκκινη ανθισμένη τσίχλα είναι εγγενής στη νότια Δυτική Αυστραλία.
Το Corymbia ficifolia ή η κόκκινη ανθισμένη τσίχλα είναι εγγενής στη νότια Δυτική Αυστραλία.

Εάν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή, πιθανότατα θα προτιμήσετε ένα δέντρο σκιάς που είναι συνήθως ψηλό και έχει πυκνά συγκεντρωμένα κλαδιά με έντονα χρώματα και μεγάλα φύλλα. Πολλά δέντρα παράγουν πιο υπέροχα λουλούδια από άλλα. Το ανθισμένο δέντρο του ακινήτου σας θα προσφέρει μαγεία στις αρχές της άνοιξης και μια απαραίτητη πινελιά χρώματος μετά τον χειμώνα. Τα λουλούδια δεν είναι το πρωταρχικό διακοσμητικό στοιχείο των δέντρων. Μερικά δέντρα είναι όμορφα λόγω των ελκυστικών αναπτυξιακών τους συνηθειών, του φυλλώματος και του μεταβαλλόμενου χρώματος του φθινοπώρου. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, τα διακοσμητικά δέντρα ενισχύουν την ομορφιά της αυλής σας.

Οι σχεδιαστές τοπίου γνωρίζουν ότι η σωστή τοποθέτηση των δέντρων είναι απαραίτητη. Λάβετε υπόψη το μέγεθος και την περιοχή που θα απαιτήσει ένα πλήρως αναπτυγμένο δέντρο, οπότε κατά τη διάρκεια της δενδροφυτείας, παρέχετε αρκετό χώρο γύρω του. Μπορείτε να φυτέψετε δέντρα στην άκρη του κήπου σας για να μαλακώσετε τις αιχμηρές γωνίες και άλλες έντονες γραμμές.

Σχετικά άρθρα για σχεδιαστές τοπίου από την Red’s Landscaping.

Revit Vs Sketchup για Σχεδιασμό Τοπίου

Σχεδιαστικά πακέτα

Σχεδιασμός Τοπίου Μελβούρνη

Sketchup για σχεδιασμό τοπίου

Σχετικές Πληροφορίες για Σχεδιαστές Τοπίου

Nymphaea violacea – Blue Lily

Leave a Reply